Skocz do zawartości

Ceny mleka 2024

DanielFarmer

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Supersebusiek napisał(a):

A ja to myślę , że ten co odpowiada za te przyjęcia w tej mleczarni to może lubi dostać dobrze w łapę , bo np do brata wiceministra rolnictwa jeżdżą po mleko od lat gdzie w tamtych stronach praktycznie nie biorą .

Szczerze to też mi to przeszło przez myśl. Jest tam też babka na odbiorze i z nią to się konkretnie rozmawia. Tak i tak i wiesz na czym stoisz. A ten gość to tylko ,, no nie wiem, no nie wiem, nic nie mogę więcej powiedzieć „ i taka głupia gadka 

22 minuty temu, Supersebusiek napisał(a):

A ja to myślę , że ten co odpowiada za te przyjęcia w tej mleczarni to może lubi dostać dobrze w łapę , bo np do brata wiceministra rolnictwa jeżdżą po mleko od lat gdzie w tamtych stronach praktycznie nie biorą .

Jak nie biorą jak biorą i teraz znów dobrali ludzi tam. 4 dostawców i samochód z przyczepą. I jak wedlug ciebie wygląda praktycznie nie biora bo ja bym wolał 4 na samochód z przyczepą jak 24 na ten sam zestaw i faktycznie można w tym pierwszym przypadku powiedzie praktycznie nie biorą 

Edytowane przez alfa

3 minuty temu, Supersebusiek napisał(a):

A ty żyjesz chyba w innym świecie jakbyś wiedział jakie dziś jest łapówkarstwo wszędzie a największe w służbie zdrowia to byś pod ziemie się zapadł chyba .

Człowieku jesli to przeczyta osoba z Piatnicy kobieta na k która ma bardzo dużo najwięcej do powiedzenia to ci proces wytoczy bo to tak poważna i szczera konkretną osoba że w życiu nikt ja o rzadna lapowke nie oskarży 

27 minut temu, michal_19 napisał(a):

Najgorzej mają ci co mieszkają w tamtych okolicach i nie oddaja to Piątnicy, to nie mają szans konkurencji z rolnikami tam oddającymi. Żadnej możliwości rozwoju. 

Właśnie tak jest czy to za dzierżawy czy słome,sianokiszonkę ceny są za wysokie bo piątnica płaci 

Teraz, krzychu121 napisał(a):

Wtedy trzeba kończyć gospodarzenie i sprzedawać ziemię po 120-150 tys za ha póki są chętni tyle płacić 

pod tych podwyżkach to po 200 będą płacić 😂

2 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Właśnie tak jest czy to za dzierżawy czy słome,sianokiszonkę ceny są za wysokie bo piątnica płaci 

na sniadowie wyslodki w belach po prawie 400 zł 

57 minut temu, Supersebusiek napisał(a):

A ja myslę że Ty lubisz dostać dobrze w pysk...

Edytowane przez czareczek85

24 minuty temu, radekz200 napisał(a):

pod tych podwyżkach to po 200 będą płacić 😂

na sniadowie wyslodki w belach po prawie 400 zł 

Myślę ze znajdą się chętni i tyle zapłacić jak będzie pasować. 
Trzeba przyznać że dzięki takiej Piątnicy lokalny rynek prosperuje na pełnych obrotach. I to w każdej dziedzinie 

W molochach najpierw musi starczyć dla prezesów i zarządu, później na ,,jakże potrzebne „ inwestycje przy których każdy wie co się robi, potem dla pracowników, w następnej kolejności dla pracowników ,,po znajomości „ z dużymi pensjami i na koniec jak coś zostanie to dla właścicieli spółdzielni coś rzuca 

Godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

Wtedy trzeba kończyć gospodarzenie i sprzedawać ziemię po 120-150 tys za ha póki są chętni tyle płacić 

po tyle to płacą w  okolice wysokiego mazowiecka co do mlekowity oddają a kilka km dalej to i do 200 tyś. Ale to chyba tylko po to żeby sąsiad nie kupił.

W molochach najpierw musi starczyć dla prezesów i zarządu, później na ,,jakże potrzebne „ inwestycje przy których każdy wie co się robi, potem dla pracowników, w następnej kolejności dla pracowników ,,po znajomości „ z dużymi pensjami i na koniec jak coś zostanie to dla właścicieli spółdzielni coś rzuca 

23 minuty temu, Arrek napisał(a):

Ma ktoś jakiś kontakt do Piątnicy co rekrutują, dzwonię na skup ale nikt nie odbiera? 

Oni już mają wybranych kogo chcą wziąć. Nie masz nawet po co jechać. Ja byłem ostatni raz w tamtym tygodniu i już było po temacie. Teraz to jeżdżą po tych co chcą ich wziąć i sprawdzają czy się nadają. Gadka będzie do lutego że piatnica nowych bierze cały czas bo jak ktoś złoży wypowiedzenie w listopadzie w mlekpolu to do Piątnicy zacznie oddawać w marcu a ktoś z mlekowity aż w czerwcu bo tam okres pół roku wypowiedzenia. . Więc informacja ze Piątnica bierze będzie krążyła nawet do wiosny a sprawa się już teraz wyjaśniła 

• Sad 1