Skocz do zawartości

Ceny mleka 2024

DanielFarmer

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Aż sprawdziłem kto to taki. I naszła mnie myśl. Który z nas tutaj ma 500 sztuk bydła i 350 ha. Więc skoro oni są lenie i brudasy, dokładają do interesu to co można o nas powiedzieć? 

Ale jeśli rzeczywiście tam taki bałagan to jakim cudem to funkcjonuje? 

3 minuty temu, Dream1990 napisał(a):

Jakby ktoś pytał to przerzut chodzi po ok. 2,6 zł. Wszystko podbite jest spekulacja na tluszczu. Ci co pójdą w przerzucanie mleka na wiosnę będą znów płakać, a Ci duzi gracze cieszyć się z taniego przerzutu.

no to nic tylko obstawiaj shorty na giełdzie masła że tak spadnie będziesz milionerem :) poki co na marzec 25 masło też wysoko

Edytowane przez Mateusz1q

5 minut temu, Dream1990 napisał(a):

Jakby ktoś pytał to przerzut chodzi po ok. 2,6 zł. Wszystko podbite jest spekulacja na tluszczu. Ci co pójdą w przerzucanie mleka na wiosnę będą znów płakać, a Ci duzi gracze cieszyć się z taniego przerzutu.

Może tak być. W 22 roku również przerzut był wyżej niż zakłady płaciły za surowiec. Pierwsza połowa 23 była porażką na rynku mleka. 

1 godzinę temu, Supersebusiek napisał(a):

I co myślisz , że bydło drastycznie pójdzie w górę bo ja myślę , że poszłoby ale drastycznie w dół , tak jak było z asf , świnie do wybicia a cena do dołu .

Tak bo ktoś kto dokupuje cały czas będzie musiał dokupić bydło zza granicy nie będzie jechać a polacy to wykorzystają a jak będzie u nas to handel pewnie tylko w województwie