Mateusz1q Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 5 minut temu, czareczek85 napisał(a): bo jest za mała dlatego ograniczam. teraz 50 jałowek do zacielenia gdzie to wsadzić? już dawno powinno być pozwolenie na budowe 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czareczek85 Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 53 minuty temu, radekz200 napisał(a): to musiało coś się wydarzyć 😛 może pracownik uciekł pracownika nigdy nie mieliśmy poprostu nas nie stać 7 minut temu, Mateusz1q napisał(a): już dawno powinno być pozwolenie na budowe Mam inne plany nie koniecznie związane z dojeniem krów a czy wypali to czas pokaże. I właśnie robimy pozwolenia na budowę i projekty i dodam że nie jest związane z rolnictwem... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChiquitaB Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia Przy takiej wydajności też większy nakład na krowy i więcej latania i chuchania przy nich. Na fakturze fajnie wygląda ale wydatków od groma jak zawsze 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czareczek85 Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia Tak to prawda nakłady są wysokie ale jest to dalej bardzo opłacalne bo cena mleka jest bardzo wysoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekz200 Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia Godzinę temu, czareczek85 napisał(a): pracownika nigdy nie mieliśmy poprostu nas nie stać Mam inne plany nie koniecznie związane z dojeniem krów a czy wypali to czas pokaże. I właśnie robimy pozwolenia na budowę i projekty i dodam że nie jest związane z rolnictwem... agroturystyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro2 Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia Kopalnia bitcoina 😏 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapracowany123 Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia czareczek85 napisał: bo jest za mała dlatego ograniczam. teraz 50 jałowek do zacielenia gdzie to wysadzić teraz jest dobry czas na sprzedaż materiau hodowlanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arrek Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia Godzinę temu, czareczek85 napisał(a): pracownika nigdy nie mieliśmy poprostu nas nie stać Mam inne plany nie koniecznie związane z dojeniem krów a czy wypali to czas pokaże. I właśnie robimy pozwolenia na budowę i projekty i dodam że nie jest związane z rolnictwem... Jak Ciebie nie stać na pracownika to ja nie wiem czy sobie tutaj żarty robisz z ludzi czy tak gadasz żeby innym smutno nie było 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czareczek85 Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 14 minut temu, radekz200 napisał(a): agroturystyka? Coś w tym stylu na razie projektujemy nowoczesną stodołę... Kupiłem w tym roku siedlisko po starym folwarku. Najbliższe domy 1km cisza i spokój tego dzisiaj ludzie szukają 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekz200 Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 11 minut temu, czareczek85 napisał(a): Coś w tym stylu na razie projektujemy nowoczesną stodołę... Kupiłem w tym roku siedlisko po starym folwarku. Najbliższe domy 1km cisza i spokój tego dzisiaj ludzie szukają pewnie byłeś ostatnio na balu agrocentrum w majątku Howieny i zaczerpnąłeś inspiracje 😛 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarecki Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia Ostatni rok lepiej opłaci sie wynająć lokal niz w nim prowadzić działalność , wiem ktos kto wynajmuje widzi zarobek ale ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin133 Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia Godzinę temu, czareczek85 napisał(a): Tak to prawda nakłady są wysokie ale jest to dalej bardzo opłacalne bo cena mleka jest bardzo wysoka W ile osób ogarniacie stado? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czareczek85 Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia ogólnie 4 osoby w tym 3 doją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg1985 Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia W Piątnicy cena motywuje do dojenia krów 😁😁. My też w 4 osoby pracujemy przy krowach ale mamy 50 krów plus młodzież i niechce więcej po prostu tyle mam ziemi żeby wykarmić zwierzęta. Dwa lata temu w okolicy powstało kilka dużych obór zapasu paszy mieli na pół roku każdy . Na Podlasiu dwa lata suszy i chłopaki już od wiosny całymi tirami wożą bele plus wysłodki od groma . Zero swojego zboża wszystko kupne może i coś zostanie ale to tylko przewalanie pieniędzy a przedstawiciele tylko zacierają ręce 🤷🤷🤷🤷. Dobrze że Czareczek ma swoją pasze 👍👍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfa Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 3 godziny temu, greg1985 napisał(a): W Piątnicy cena motywuje do dojenia krów 😁😁. My też w 4 osoby pracujemy przy krowach ale mamy 50 krów plus młodzież i niechce więcej po prostu tyle mam ziemi żeby wykarmić zwierzęta. Dwa lata temu w okolicy powstało kilka dużych obór zapasu paszy mieli na pół roku każdy . Na Podlasiu dwa lata suszy i chłopaki już od wiosny całymi tirami wożą bele plus wysłodki od groma . Zero swojego zboża wszystko kupne może i coś zostanie ale to tylko przewalanie pieniędzy a przedstawiciele tylko zacierają ręce 🤷🤷🤷🤷. Dobrze że Czareczek ma swoją pasze 👍👍 Do dojenia to chyba żadna cena nie zmotywuje 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabrowskit Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia zapracowany123 napisał:czareczek85 napisał: bo jest za mała dlatego ograniczam. teraz 50 jałowek do zacielenia gdzie to wysadzić teraz jest dobry czas na sprzedaż materiau hodowlanegojest dobry czas . Turcja dobrzeplaci . Ale bydło nie ma pochodzenia to nikt nie zapłaci dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu121 Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 7 godzin temu, greg1985 napisał(a): W Piątnicy cena motywuje do dojenia krów 😁😁. My też w 4 osoby pracujemy przy krowach ale mamy 50 krów plus młodzież i niechce więcej po prostu tyle mam ziemi żeby wykarmić zwierzęta. Dwa lata temu w okolicy powstało kilka dużych obór zapasu paszy mieli na pół roku każdy . Na Podlasiu dwa lata suszy i chłopaki już od wiosny całymi tirami wożą bele plus wysłodki od groma . Zero swojego zboża wszystko kupne może i coś zostanie ale to tylko przewalanie pieniędzy a przedstawiciele tylko zacierają ręce 🤷🤷🤷🤷. Dobrze że Czareczek ma swoją pasze 👍👍 Nie starczyło mu. Pisał nie tak dawno że przywozili mu bele z południa Polski 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusiL Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 4 godziny temu, alfa napisał(a): Do dojenia to chyba żadna cena nie zmotywuje Ale do odejścia z tego biznesu i owszem😉 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin133 Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia Samo dojenie w sobie to nic. Gorzej ta monotonia i uwiązanie tutaj największy problem tkwi.Mam majstrów od ponad miesiąca też lekko nie mają i wcale nie takie duże zarobki jakby ktoś myślał. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kampl Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 6 minut temu, Marcin133 napisał(a): Samo dojenie w sobie to nic. Gorzej ta monotonia i uwiązanie tutaj największy problem tkwi.Mam majstrów od ponad miesiąca też lekko nie mają i wcale nie takie duże zarobki jakby ktoś myślał. Sama prawda. Jak czytam to forum to mam wrażenie że albo w rolnictwie zostały same c*py albo się w głowach poprzewracało. W 3, 4 , 5 doją. Mają przewodowki. Że jedynie co robisz to zapinasz dojarke od krowy do krowy i patrzysz jak se leci. Jak jest tylu ludzi do tej roboty to podzielcie się na zmiany i gotowe. Ja doje sam. I rzeczywiście to jest monotonia i się nie chce tak cały czas pracowac. Ale zaraz mi przechodzi bo wiem jaka mam wypłatę, i zimą jak odrzuce jakieś wymyślone projekty to cała praca zamyka się w 4h dziennie. A jak widzę tych wszystkich robotników w zakładach, cały dzień minimum 8h na mrozie, czy upale i za ledwie 4 tys. I w biurze 8h w jednym miejscu siedzieć i robić cały czas to samo to też nie jest tak idealnie. Trzeba mieć do tego charakter. 5 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu121 Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia Sa tu dostawcy mleczarni w jasienicy? Oglądałem ostatnio na Polsacie wyjaśnienie czemu masło jest tak drogie. I redaktorki twierdzą że to wina rolników. A co najgorsze prezes wspomnianej wyżej mleczarni stwierdził że susza była, rolnicy musieli kupić paszę, między innymi zboża i koszta przerzucili na konsumentów. Serio gość który to powiedział i poszło to w świat jest prezesem mleczarni?? Aż boję się pytać jak oni funkcjonują 3 minuty temu, krzychu121 napisał(a): Sa tu dostawcy mleczarni w jasienicy? Oglądałem ostatnio na Polsacie wyjaśnienie czemu masło jest tak drogie. I redaktorki twierdzą że to wina rolników. A co najgorsze prezes wspomnianej wyżej mleczarni stwierdził że susza była, rolnicy musieli kupić paszę, między innymi zboża i koszta przerzucili na konsumentów. Serio gość który to powiedział i poszło to w świat jest prezesem mleczarni?? Aż boję się pytać jak oni funkcjonują Od 2 minuty https://biznes.interia.pl/wideo/video,vId,3464270 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongman Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia Ta dojenie krów to gówniana robota tylko w gównie rękami cały czas się mazaj,bo to nasra i na tym się położy a ty myj te zasrane wymię 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12Pafnucy Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia ...przesrane....🤷 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongman Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia (edytowane) Jeszcze latem to nic najgorzej zimą bo od maczania rąk w wodzie jak zima to marzną nawet jak się zaraz wytrze to ta wilgoć jest. Edytowane 11 Grudnia przez Strongman 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert1226 Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia To cie zaskoczę specjalistą ale jest taka opcja i ciepłej wody można sobie nalac . 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Witam
Czytaj dalej »
Radom Luty 2024 Protest