Skocz do zawartości

Ceny mleka 2024

DanielFarmer

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, Rrolniik napisał(a):

@AkardinCo z tego że była jak prezes nikomu nie chciał oddać

W łapach całe biuro ma wylecieć . Kierownictwo będzie z mazowiecka decydować co robić . Prezes "stary" ma być kierownikiem reszta wypada.

Mlekovita ma pomysł na łapy będzie tam 1 produkt z nową linią . Zatrudnienie wzrośnie ale tylko na pracowników na produkcji . Biur nie będzie 

16 minut temu, Akardin napisał(a):

W łapach całe biuro ma wylecieć . Kierownictwo będzie z mazowiecka decydować co robić . Prezes "stary" ma być kierownikiem reszta wypada.

Mlekovita ma pomysł na łapy będzie tam 1 produkt z nową linią . Zatrudnienie wzrośnie ale tylko na pracowników na produkcji . Biur nie będzie 

Mleko a2a2 ?

Ja mam kontener z wichrz i azot sami dowożą i uzupełniają do tego slomki i rękawice od nich gratis. Kurs robilem u nich to jedynie musialem zapłacić za ten szpikulec czy jak to się zwie do inseminacji i obcinaczke do slomek. Na dzień dobry 50 porcji wziasc nasienia. Teraz jak biorę sobie powiedzmy 30szt to zawsze dorzuca mi gratis z 15szt więc koszt jednostkowy nasienia się zmniejsza i wychodzi ok 90zl zależy co się bierze. Dobór mam zrobiony przez nich też. Plus jak kryjesz sam to idziesz kiedy trzeba , czasem trzeba jedna rano druga w południe trzecia wieczorem a z inseminatorami/wet też ciężko zeby ci tak dojeżdżał kiedy chcesz

• Like 1

11 godzin temu, lamboEVO100 napisał(a):

Jak by mlekpol przejął to by było super? Wiadomo że najlepiej jak by pewna mleczarnia wykupiła za 150% wartości udziałów 🤣

Mlekovita na pewno lepsza 🤣🤣🤣 dla mnie te wszystkie zakłady to mają w główkach mocno nie po kolei. Tym bardziej takie łapy. Jak mają blisko czy też w miarę blisko to w pierwszej kolejności powinni iść rozmawiać z Piątnicą. Nawet jak by Piątnica przez pierwsze 2czy 3 lata płaciła by słabiej w tym zakładzie to na prawdę warto było by się przemęczać ten okres. Potem to już było by z górki 💪

@karol091193 piątnica 2 razy chciała kiedyś łapy przejąć

15 godzin temu, Supersebusiek napisał(a):

Dostawcy do Łap to większość 50-60 lat , a próby połączenia z mlekovitą to już 20 lat temu były ale jakoś nie wyszło , a jak oni teraz to przejęli w jaki sposób to za bardzo nie idzie się dowiedzieć od tych co tam mleko sprzedają .

Ostatnia próba była 14 lat temu, piątnica też chciała dwa razy ostatni raz jakoś rok przed tym jak ostrołękę kupili.

15 godzin temu, lamboEVO100 napisał(a):

Jak by mlekpol przejął to by było super? Wiadomo że najlepiej jak by pewna mleczarnia wykupiła za 150% wartości udziałów 🤣

Dla mnie było by lepiej bo dostał bym ładną sumę a tak to nie wiadomo czy wypłaty się doczekam.

16 godzin temu, slawek74 napisał(a):

A rodzina 🤔🤓

Dokładnie, dzieci trzeba do emerytury ustawić 😉

16 godzin temu, Supersebusiek napisał(a):

Dlaczego nie chciał nikomu innemu oddać  ?

To zapytaj. Ogłosili zebranie 18 grudnia a zrobili 17 i tylko część poinformowali, prezes wyszedł i powiedział albo mlekovita albo ogłaszam upadłość. 18 też ludzie przyjechali 🤣🤣🤣

14 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

Myślę że sami nie wiedzą jak ich przejęli. Takie rozeznanie mają . 

prezesi się nauczyli że trzeba ,,po znajomości” z każdym w radzie czy zarządzie wejść w układ ( poprzez jakieś dodatkowe profity ) żeby nikt nie chciał tego układu rozwalić. I tak wąską grupą osób się pasie a reszta musi na to robić

Dokładnie tak jest a w łapach to już całkiem patologia, cennika nikt na oczy nie widział itp. dostawcy którzy mają np 10tys litrów to 1,6zł gdzie np w mlekpolu czy mlekovicie mieli by około 2,5zł

Edytowane przez Rrolniik

15 godzin temu, grzesiu napisał(a):

Parobek wydxxał właścicieli chłopy gdzie wasz honor i rozum. 

Te wasze ojce 20-30 lat wstecz mieli więcej honoru i ambicji  niż wy i w tamtych ciężkich czasach nikomu do głowy nie przyszło próbować jeszcze czegoś ugrać na połączeniu chłodziło tylko i wyłącznie na ratowniu majątku. Dziś czasy dobrobytu wielkich majątków I wiecznie mało i mało..... 

Tam to już tylko się zostali cwaniaki i tacy którzy nie wiem o czym myślą.

Ci którzy chcieli coś zmienić już dawno odeszli.

21 godzin temu, ChiquitaB napisał(a):

Ja mam kontener z wichrz i azot sami dowożą i uzupełniają do tego slomki i rękawice od nich gratis. Kurs robilem u nich to jedynie musialem zapłacić za ten szpikulec czy jak to się zwie do inseminacji i obcinaczke do slomek. Na dzień dobry 50 porcji wziasc nasienia. Teraz jak biorę sobie powiedzmy 30szt to zawsze dorzuca mi gratis z 15szt więc koszt jednostkowy nasienia się zmniejsza i wychodzi ok 90zl zależy co się bierze. Dobór mam zrobiony przez nich też. Plus jak kryjesz sam to idziesz kiedy trzeba , czasem trzeba jedna rano druga w południe trzecia wieczorem a z inseminatorami/wet też ciężko zeby ci tak dojeżdżał kiedy chcesz

Ok to o

Ile to będzie kosztować wszystko ile porcja nasienia i tp jak to wychodzi rocznie 

Nie wie ktoś czy włoszczowa dołoży jakąś premie za grudzień? narazie cisza chyba wszystkie większe podmioty dały i to nie małe premie.

Nie wie ktoś czy włoszczowa dołoży jakąś premie za grudzień? narazie cisza chyba wszystkie większe podmioty dały i to nie małe premie.

2 godziny temu, MlekpolLover napisał(a):

Mało było zainteresowanych. 3 tylko

Te Łapy to żadna rewelacja. Jak porobić długi w takim zakładzie to ja nie wiem. 

A Mlekpol czy mlekovita kiedykolwiek przejmowała spółdzielnię która miała rewelacyjne wyniki finansowe? Młody jestem ale jakoś nie przypominam sobie🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v