Skocz do zawartości

Ceny mleka 2024

DanielFarmer

Rekomendowane odpowiedzi

martin0000 napisał:

Jesteś pewny tej ceny za z tego motyla? Ja teraz będę wymieniał mojego dwuletniego na tego z taśmami to na wiosnę zeszłego roku mówili jakieś 220-230 netto

samasz tyle? kurła niedawno pottinger crossflow za tyle bylo....I potem zdziwienie że chetnych mało i sprzedaż siada...

46 minut temu, krzychu121 napisał(a):

I jak je oceniasz ? Chodzą bez problemu? Miałem brać vicona ale za mocno z ceną odlecieli i chyba będzie samasz 

A co ty tak źle z tobą że na samasza schodzisz samasz to jakość wschodnia , a cena zachodnia tak samo pronar te polskie ulepy za bardzo z cenami odleciały. 

Tak samasz, i to cena za tego mniejszego motyla, ten większy 250 netto, kiedyś pytałem o pottingera to za cene samasza z taśmami miałbym pottingera bez taśm, tylko wtedy euro było po 4,80 zł.

1 minutę temu, krzychu121 napisał(a):

Bez taśm jest ogłoszenie za niecałe 90 netto za motyla samasza. To taśmy aż taką cenę robią ? 

Nowe? Moze ten nowy kolor zrobił cene, też się dziwiłem że taśmy droższe od kosiarki praktycznie

5 minut temu, robert1226 napisał(a):

A co ty tak źle z tobą że na samasza schodzisz samasz to jakość wschodnia , a cena zachodnia tak samo pronar te polskie ulepy za bardzo z cenami odleciały. 

Pronar to słabizna ale samasz nie jest zły. Tylko ciężki. Nawet ze swojego doświadczenia . Miałem 8 lat samasza kdt220 i na pokos kładła 30-35 ha. Chodziła bez awaryjnie. Nic nie robiłem przy niej. Przy wymianie nie 3 metry dostałem dobrą ofertę na vicona 3.2 m. Był droższy od samasza jak dobrze pamiętam 2 czy 3 tys. Każdy chwalił że 3 nożyki robią robotę. I faktycznie po 7 latach i ścięciu ponad 800 ha nic także przy niej nie robiłem oprócz wymiany nożyków. I vicon 3.2 m lżejszy na ciągnik niż poprzedni samasz 2.2m . Teraz niby poprawili opory w listwie i samasz też lekko idzie tyle że wagowo jest cięższy niż konkurencja. Ale tym się nie przejmuje bo jest duży koń do tego i będzie kosiarka na przód. 
Krone za zestaw przód i tył około 120netto,  vicon około 110netto a samasz około 85netto. Ceny na telefon. Więc co do ugrania. Jakby nie było pomiędzy samaszem a viconem 25 tys netto. Na drodze nie leży a można kupić za to np rozsiewacz do nawozów 

21 minut temu, martin0000 napisał(a):

Tak samasz, i to cena za tego mniejszego motyla, ten większy 250 netto, kiedyś pytałem o pottingera to za cene samasza z taśmami miałbym pottingera bez taśm, tylko wtedy euro było po 4,80 zł.

Nowe? Moze ten nowy kolor zrobił cene, też się dziwiłem że taśmy droższe od kosiarki praktycznie

Nowy ten mniejszy. Z 2024 roku ale w tych starych barwach. Widziałem właśnie że teraz robią w czarnych plandekach. Może w tym tygodniu wycenię ile by kosztowała pod zmówienie. Jak pytałem to mieli wszystko na placu. 
Samasz kdf około 40 netto 3.4 m

Vicon 3.2 m za 52.5 netto 

Krone 65 netto. Tyle że Krone z odciążeniem ustawianym na manometrze 

45 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Nowy ten mniejszy. Z 2024 roku ale w tych starych barwach. Widziałem właśnie że teraz robią w czarnych plandekach. Może w tym tygodniu wycenię ile by kosztowała pod zmówienie. Jak pytałem to mieli wszystko na placu. 
Samasz kdf około 40 netto 3.4 m

Vicon 3.2 m za 52.5 netto 

Krone 65 netto. Tyle że Krone z odciążeniem ustawianym na manometrze 

Ceny ostateczne? Ten samasz to od jakiego dilera? Ja tam z samasza zadowolony jestem jedyny minus to ich waga.

Ceny na telefon były więc jeszcze do jakiejś negocjacji. Ja miałem kiedyś też samasza jak napisałem wcześniej i byłem z niego zadowolony. Tylko strasznie ciężki ma ciągnik był. A może mi się taki przypadek trafił. Znajomy w sumie kupił sambę 2.4 m  i 60-tka tnie. Fakt że to inna listwa niż w kdf czy kt. Jak ciągnik mały to wiadomo że patrzy się na wagę ale przy większym ciągniku te 100-200 kg na kosiarce nie robi różnicy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v