Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2024

Bartek933

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Marl napisał:

No właśnie, który to cwaniak pisał, że saletra będzie po 1000 netto??? Było w lokalnym skladzie po 1380 zł, to poczytałem tu ,że taniej będzie. To efekt.jest taki, że kupiłem niedawno po 1450 zł netto.

A ty to dziecko jesteś, że nie potrafisz sam podjąć decyzji? Ktoś za Ciebie ma prowadzić gospodarstwo? A teraz to na pewno będzie drożeć bo rolnicy rzucili się jak szczerbaty na suchary

Edytowane przez Młody1997
  • Like 6

Młody1997 napisał:

A ty to dziecko jesteś, że nie potrafisz sam podjąć decyzji? Ktoś za Ciebie ma prowadzić gospodarstwo? A teraz to na pewno będzie drożeć bo rolnicy rzucili się jak szczerbaty na suchary

Mlody, nie podkrecaj nerwowej atmosfery bo Ja tu mam.strate... Rozliczyć tych wróżbitów. ;) 😉

3 godziny temu, Marl napisał:

No właśnie, który to cwaniak pisał, że saletra będzie po 1000 netto??? Było w lokalnym skladzie po 1380 zł, to poczytałem tu ,że taniej będzie. To efekt.jest taki, że kupiłem niedawno po 1450 zł netto.

Z tego co pisali tutaj , to rsm był nawet poniżej 1000 netto (960) . Krajowy można było kupić po 1150 netto I sam czekałem na ten 1000netto , bo tendencja była spadkowa . Skończyło się tym że kupiłem w cn Pińczów po 1350 brutto w detalu , bo cały samochód gdzie bym nie dzwonił to albo na razie brak , albo cena powyżej 1400 brutto 

24 minuty temu, MaXtzTS napisał:

jakie macie ceny za patelnie wapna sypkiego weglanowego ewentualnie za tonę bez transportu

80zł tona auto 2 koła, pod dom na gotowo.

gaz na tge czyli giełdy dla polskich przedsiębiorstw w tym GA od miesiąca jest praktycznie ta sama cena, około 165 pln za mwh

Edytowane przez Tigon

1 godzinę temu, skywalker89 napisał:

Może się łudzę, ale ja myślę, że najtańsze nawozy będą od września. 

Być może że i tak będzie , ale ja pod rzepak potrzebuję npk  w sierpniu , a i jak już sieję pod rzepak to i od razu lecę pod pszenicę , a że jarych nie sieję tak więc mi nawozy są potrzebne w100% w sierpniu . 

Jeśli  energia [dla prywatnego !] pójdzie w gore itp... to Przemysł też sie podniesie - BO konsument poczuł że jest droże to dlaczego mieliby nie zarobić...

Anomalie  rynkowe:  wieprzki w górę=kiełbasa w górę, zboże , rzepak w górę= mąka,olej w górę,

wieprzki w dół, kiełbasa w miejscu, zboże w dół - mąka w miejscu

2 godziny temu, mysza103 napisał:

Być może że i tak będzie , ale ja pod rzepak potrzebuję npk  w sierpniu , a i jak już sieję pod rzepak to i od razu lecę pod pszenicę , a że jarych nie sieję tak więc mi nawozy są potrzebne w100% w sierpniu . 

I dlatego robią nas znowu w chu ja, bo wielu robi tak jak ty, jest zapotrzebowanie, w żniwa też ciemnota co zawzze na wymiane brala to wezmie przy pszenicy po 600 i nawozie po 1800, a czasy mamy niestandardowe i powinno byc niestandardowe podejście, tym bardziej, że wiele rzeczy ze stosowaniem nawozow zostalo nam wpojone mniej niz bardziej nam to potrzebne. Nie mówię o glebach 5klas i nizej. Ale na 1-4 mozna spokojnie kroić nawożenie, ewentualnie próbować uzupelniac pozniej jeżeli mamy zadbane gleby. No na kwasach to ile by nie dał to.i tak nie jest taki skutek jak być powinien a wielu tak robi

• Thanks 1

9 godzin temu, skywalker89 napisał:

Pożyjemy zobaczymy, prognozują pszenice ponizej 650 a wy sie podniecacie że za 1400netto i okolice to super cena za salitre 🤣

A gdzie powiedziane że jak pszenica tania to i nawóz tani będzie ? 

Ci do góry doskonale wiedzą że azot i tak każdy z nas musi kupić .

Czekałem na tańszą saletre , mogłem kupić po 1300, kupiłem po 1360 i tak dobrze wyszło na obecną chwile, NPK za 2-3 tyg będzie siany na ściernisko ,jak stanieje jesienia to mi nie potrzebny

Do znajomego dojechal ten inport NPK , myślałem że będzie to ultra, jednak nie , nierówna granula , duzo drobnej , dobrze że wziołem corn cali i DAP 

Edytowane przez miwigos

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Przez yacenty
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Dodaj nową pozycję...
v