Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Zwracam się do Was koleżanki i koledzy o doradę na który ciągnik się zdecydować. Mowa jest o nowym ciągniku MF 5S 105 i Valtra G 105. Jeżeli masz taki ciągnik to napisz proszę kilka zdań na jego temat,( awaryjność, spalanie, dostęp do części, wyposażenie itp). Może jest wśród Was znawca takich ciągników i podpowie na jaki lepiej postawić? Za wszelkie podpowiedzi z góry serdecznie dziękuje i serdecznie pozdrawiam.

Opublikowano

Z tych dwóch to mi bardziej podchodzi versu w valtrze, jednakże to jest to samo "dziadostwo", a dziadostwo dlatego, że ma wadę fabryczną hamulców, które po jakimś czasie się zapiekają (info od serwisanta).

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez bortys2001
      Szukam opinii o nowym 74km farmtracu, tam chyba silnik forda, juz z DPF, szczególnie w porównaniu z trzycylindrowym NH t4s 
    • Przez Kubos43
      Stoję przed wyborem fabrycznie nowego ciągnika na moje gospodarstwo, gleby w miarę lekkie IV-V klasa bez pagórków. Ciągnik ma być głównym koniem pociągowym. Szukam czegoś w okolicach 120 koni mechanicznych z możliwością podkręcenia w przyszłości. 

narazie wybieram między: 
      Massey Ferguson 5s
      massey ferguson 5711
      new holland t5 dynamic comand 
      new holland t5 elektoro comand 
      case Vestrum 120
      może ma ktoś któryś z tych ciągników i potrafi się wypowiedzieć na ich temat, a może polecacie coś innego? 

sprzęty mam dosyć wymagające, dotychczas pracował przy nich massey 3090 i trochę czasami nie dawał rady. 
      zależy mi na niskiej cenie ale dobrej jakości. 

• Przez marcin46
      Witam wiem że na forum jest trochę tematów z tym mf ale są już trochę stare rozglądam się trochę za takim masseyem 6480 i chciałbym posłuchać waszych oponie jak one się sprawują może ktoś ma taki model lub bliźniaczy?
    • Przez FoxGoose
      Cześć, przymierzam się do zakupu pierwszego ciągnika.
      Warto dodać, że szukam polecenia co w naszym kraju, w rejonach Tarnowa warto kupić. Budżet do 20 tys.

Potrzebuje wyrównać i zaorac 3ha. Wyrwać kilka krzewów i kosić regularnie trawę. Może w przyszłości dojdzie rębak. 

Ktoś może polecić coś, z czym poradzi sobie ktoś bez jakiekolwiek doświadczenia mechanicznego? 
    • Przez UrsusPerkins
      Witam
      Zetor 8441 w 6 biegowej skrzyni czy MF 4245( na 14ha jako główny do pomocy c360 ,bez zwierząt).
      Jak z awaryjnością,komfortem ,jakie są najwieksze mankamenty a jakie zalety?

• Dodaj nową pozycję...
v