Skocz do zawartości

Błąd w komputerze przy zamontowaniu kogutów John Deere 6530 premium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , niedawno wymontowałem oryginalnego koguta w johndeere 6530premium i zamontowałem dwa . Przy włączaniu kogutów wyskakuje błąd w komputerze . Co może być przyczyną ?

Opublikowano
1 godzinę temu, xbartzek napisał:

Witam , niedawno wymontowałem oryginalnego koguta w johndeere 6530premium i zamontowałem dwa . Przy włączaniu kogutów wyskakuje błąd w komputerze . Co może być przyczyną ?

Powiadomienie żebyś nie robił z ciągnika choinki i nie wkur*iał tym ludzi, bo do d*py ci to potrzebne.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, robert1226 napisał:

Komputer ci mówi na ciul ci to jak i tak ich legalnie używać nie możesz.

A podaj mi przepis zabraniający używania świateł błyskowych (ostrzegawczych) barwy pomarańczowej na drodze publicznej? 

Opublikowano (edytowane)

Cytat...

Ze wspomnianych wyżej informacji wynika, że kierujący pojazdem, który nie wykonuje czynności na drodze ani nie jest holowany może używać żółtych sygnałów ostrzegawczych jedynie w przypadku, gdy prowadzi na przykład maszynę rolniczą o pozanormatywnej konstrukcji bądź przewozi nietypowy ładunek.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano

Osobiście używam tylko wieczorem lub w nocy tylko z większymi zawieszanymi maszynami.

Myślę że tak jest ok.

W innej sytuacji nie ma potrzeby.

Ale niektórych fantazja ponosi dwa koguty dzień i c360 z dwukółką ale co tam....

• Like 2
Opublikowano

Jeszcze było że ze względu na swoją konstrukcję zachowuje się inaczej niż większość pojazdów uczestniczących w ruchu drogowym.

Czy jakoś tak 🤭

14 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Cytat...

Ze wspomnianych wyżej informacji wynika, że kierujący pojazdem, który nie wykonuje czynności na drodze ani nie jest holowany może używać żółtych sygnałów ostrzegawczych jedynie w przypadku, gdy prowadzi na przykład maszynę rolniczą o pozanormatywnej konstrukcji bądź przewozi nietypowy ładunek.

Opublikowano
3 godziny temu, xbartzek napisał:

Znajomy dołożył oświetlenia roboczego ,a jak mu jeden z " serwisu " zaprogramował dodatkowe oświetlenie i namotał w sterowniku  to później dwóch nie mogło tego " odkręcić" . 

Screenshot_20240211-220330~2.png

Opublikowano
11 godzin temu, bergman31 napisał:

A podaj mi przepis zabraniający używania świateł błyskowych (ostrzegawczych) barwy pomarańczowej na drodze publicznej? 

Krótko nieuzasadnione używanie świateł  i możesz taksamo dostać mandat za miganie drogowymi za używanie przeciwmgłowych jak jest widoczność dobra . A ogólnie to ci chłopaki wyżej napisali.

Opublikowano

@robert1226 ja znam te przepisy ale odniosłem wrażenie, że Ty ich nie znasz. 

20 godzin temu, robert1226 napisał:

Komputer ci mówi na ciul ci to jak i tak ich legalnie używać nie możesz.

17 godzin temu, andrzej78 napisał:

Screenshot_20240211-220330~2.png

Zgodnie z przepisami, gdy szerokość pojazdu przekracza 2,55m należy wówczas używać świateł błyskowych barwy pomarańczowej. (Wyjątek: chłodnia do 2,6m).

Opublikowano
2 godziny temu, andrzej78 napisał:

Te 2,55 m tyczy się pojazdów samochodowych.

Dotyczy wszystkich pojazdów z wyjątkami wymienionymi w przepisach. Ciągnik rolniczy szerszy niż 2,55m poruszając się po drodze publicznej powinien mieć włączone światło błyskowe barwy pomarańczowej. Już w samej ustawie jest mowa, że "dopuszcza się...", czyli aby poruszać się pojazdem szerszym niż 2,55 muszą być spełnione określone warunki, które zacytowałeś w poście powyżej. 

17 minut temu, robert1226 napisał:

To jak znasz to po co pytasz , 

Umiesz czytać że zrozumieniem?

Opublikowano (edytowane)
Dnia 11.02.2024 o 19:41, robert1226 napisał:

i tak ich legalnie używać nie możesz.

Sam w tym komentarzu wykazałeś się nieznajomością przepisów. Na moje zapytanie o przedstawienie przepisów potwierdzających Twój post, nie potrafiłeś sensownie odpowiedzieć.

11 godzin temu, robert1226 napisał:

Krótko nieuzasadnione używanie świateł  i możesz taksamo dostać mandat za miganie drogowymi za używanie przeciwmgłowych jak jest widoczność dobra . A ogólnie to ci chłopaki wyżej napisali.

A jak będzie uzasadnione używanie świateł błyskowych barwy pomarańczowej, to o żadnym łamaniu przepisów nie ma mowy.

Miganie światłami też jest dopuszczalne o ile nie dotyczy ono ostrzegania innych uczestników ruchu o kontroli drogowej lub blokadzie policyjnej. 

Przednie światła przeciwmgłowe można używać w warunkach dobrej przejżystości? Od świtu do zmierzchu na drogach krętych oznaczonych odpowiednimi znakami.

Edytowane przez bergman31
Opublikowano (edytowane)

No i tu się z Tobą zgadzam. Oprócz świateł błyskowych, to jeszcze z włączonymi światłami roboczymi z przodu i z tyłu traktora. Normalnie oślepnąć można.

Edytowane przez bergman31
Opublikowano
Dnia 11.02.2024 o 18:10, xbartzek napisał:

Zapamiętaj raz na zawsze. Na tym forum nie porusza się tematu światła ostrzegawczego w ciągniku i czy rozrzutnik jest przyczepą 🤭😂

• Haha 3
Opublikowano
13 godzin temu, bergman31 napisał:

Dotyczy wszystkich pojazdów z wyjątkami wymienionymi w przepisach. Ciągnik rolniczy szerszy niż 2,55m poruszając się po drodze publicznej powinien mieć włączone światło błyskowe barwy pomarańczowej. Już w samej ustawie jest mowa, że "dopuszcza się...", czyli aby poruszać się pojazdem szerszym niż 2,55 muszą być spełnione określone warunki, które zacytowałeś w poście powyżej. 

Żeby nie było niejasności , z naciskiem na słowo " dopuszcza się .

Zrzut ekranu (110).png

Zrzut ekranu (111).png

Zrzut ekranu (109).png

• Like 1