Skocz do zawartości

energa zostawiła koleiny

suffeks

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
6 minut temu, superfarmer02 napisał:

Ile można realnie wyrwać za szkody związane z wymianą słupa 

W 2018 bodajże za 200 m takich śladów 700 zł dostałem na kukurydzy - najpierw chcieli 100 zł potem 300 zł  ... itd. :) Tylko , że u mnie to nawet nikt mnie nie poinformował , że będą wymieniać ten słup właśnie ;) Bo wyraziłem zgodę do wymiany jednego słupa ale stojącego 5 metrów od granicy a oni i ten dalszy też wymienili .... choć o tamten się nie pytali ;) 

31 minut temu, wojtal24 napisał:

wszystko zależy co jest w księdze wieczystej bo jak jest wpisana służebność to nic się nie należy chyba że sprawa cywilno prawna za zniszczenie mienia

Za szkody zawsze się należy 

27 minut temu, kingway napisał:

W 2018 bodajże za 200 m takich śladów 700 zł dostałem na kukurydzy - najpierw chcieli 100 zł potem 300 zł  ... itd. :) Tylko , że u mnie to nawet nikt mnie nie poinformował , że będą wymieniać ten słup właśnie ;) Bo wyraziłem zgodę do wymiany jednego słupa ale stojącego 5 metrów od granicy a oni i ten dalszy też wymienili .... choć o tamten się nie pytali ;) 

U mnie bardziej złożona sprawa. Wykop, osadzenie nowego słupa w.inym miejscu. Usunięcie starego. Linie nie wiem dokładnie jaką ale z tych większych. W sumie gdzieś 20ar zboża jest zjezdzone, trochę łąki, drogą dojazdowa. I pas pod linią gdzieś 15m 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez MagdaK
      Cześć. Może ktoś doradzi w temacie. Mama jest na rencie chorobowej z KRUS od 2019 roku, tata w tym roku przeszedł na emeryturę ZUS (od 9.04.2024). Dziś tj. 13.12.2024 mama dostała pismo z KRUS (powołują się na swoje ustawy) że mama ma zawrócić rentę pobieraną od lipca do września, czyli ok. 4400 zł dlatego, że cytuję: „z powodu wyłączenia małżonka z ubezpieczenia społecznego rolników z mocy ustawy ponieważ nabył uprawnienia do emerytury w ZUS”. Czy ktoś wie, czy taka decyzja jest zasadna? Co jeśli rodzice nie mają wspólnoty majątkowej i każdy ma swoje pieniądze za które się utrzymuje. Mama zostaje bez środków do życia dlatego że tata przeszedł na emeryturę? Proszę o jakieś rady. Dziękuję 
    • Przez karol
      Zapraszam do wypowiadania się na temat prowadzenia rozrachunków z tytułu VAT w gospodarstwach rolnych. Jakie są Wasze doświadczenia?
    • Przez sumek666
      Jak kształtują się ceny nieruchomości i działek rolnych w Waszych okolicach? Może planujecie zakup gruntów w tym roku? A może udało Wam się sprzedać jakieś grunty?
      Zapraszam do dyskusji o cenach i możliwości zakupu ziemi w Polsce i za granicą.
      Kontynuacja tematu:

• Przez krislord81
      Witam.
      Proszę o poradę osobę która zna temat lub najlepiej sama przechodziła ten proces.
      Mam ciągnik nabyty w spadku (Zetor 7211) który stoi nieużywany od wielu lat. Mam dowód, tablice jednak nie posiada przeglądu i go nie przejdzie bez dużego remontu. 
      Jak można wyrejestrować taki ciągnik ? W jaki sposób ?
      Czy jeśli go za jakiś czas bym sprzedał nowy właściciel będzie mógł go ponownie zarejestrować czy mocno straci na wartości ? 
    • Przez poosa21
      Witam.
      Mam na działce siedliskowej studzienkę telekomunikacyjną, niedawno robiłem wznowienie granic i okazuje się że studzienka znajduje się 4 m od granicy działki. Wcześniej mi to nie przeszkadzało bo wjazd miałem 6,5m. Ale teraz sąsiad nie chce abym jeździł po jego wjeździe. (Mieliśmy jeden wjazd na 2 działki po mojej stronie 4m (od granicy do studzienki) a po sąsiada 2,5m). Niekiedy muszą do mnie wjechać samochody ciężarowe i wjazd 6,5m był dobry, a teraz zostało mi 4m i jest problem. Ile może takie przeniesienie trwać  Gdzie mam się zgłosić w sprawie przeniesienia tej studzienki, bo też chciał bym zrobić bramę odsuwaną po mojej stronie płotu a to koliduje ze studzienką. Dodam że studzienka znajduje się 0,5m od granicy drogi na mojej działce. Inne studzienki w mojej miejscowości są w pasie drogowym. Nie mam nic wpisane w księdze wieczystej. 

• Dodaj nową pozycję...
v