Skocz do zawartości

Gniazdo hydrauliczne push pull

Rekomendowane odpowiedzi

W moim ciągniku gniazda (jak wcisnę wąż) są luźne i jak włączę posów w rozrzutniku to cieknie z nich olej. Wystarczy wymienić uszczelniacze czy lepiej wymienić gniazda?
a jak wymienić to polećcie jakieś gniazda co są dobre? 

Ciągnik to Massey Ferguson 5445 tier 3  

22 minuty temu, akmaly napisał:

Możesz zacząć od uszczelnień tylko to nie są standardowe rozmiary i trzeba pojechać do dobrego sklepu.

Czyli rozumiem że da się rozebrać i jakoś dostać do tych uszczelniaczy? Bo próbowałem na ciągniku wyciągnąć ale ciężko 

To nic nie daje. Tam sa troszkę inne zestawy uszczelniaczy. Można dokupić oryginalny zestaw np Parkera ale kosztuje pół gniazda. Nie opłaca sie tego rozbierać i kombinować.  Gniazda Fastera są po trzy stówy.

• Like 1

4 godziny temu, mirro napisał:

To nic nie daje. Tam sa troszkę inne zestawy uszczelniaczy. Można dokupić oryginalny zestaw np Parkera ale kosztuje pół gniazda. Nie opłaca sie tego rozbierać i kombinować.  Gniazda Fastera są po trzy stówy.

Kupiłem gniazda fastera automatyczne za 216 zł sztuka w okolicznym sklepie nie bawiłem się w rozbieranie 

• Thanks 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mon
      Witam! Mamy problem z ursusem c330. Otoż nie chce podnosić. Zastanawiamy sie co to moze byc. Myślicie ze to moze byc zwiazane z popsuciem pompy hydraulicznej?? Jezeli tak to ile ona kosztuje?? Licze na pomoc. Czekam na pytania i istotne informacje na ten temat. Dziekuję z góry
    • Przez Kicu
      Witam dziasiaj pojechałem orać 1 h pola i wszystko szlo dobrze do 2 ostatnich przejazdów gdy podniosłem pług zaczął opadać. Z trudem zaorałem pole i pojechałem po moja talerzówkę i podnosiłem ja a on tak jak plug opadała. Nie wiem co sie dzieje 4 miesiące temu cala pompa była wymieniana.
      Proszę o pomoc!!!
    • Przez Marcin455
      Witam wszystkich forowiczów.
      Potrzebuje pomocy przy podłączeniu pompy hydraulicznej jurop 155 hdr od beczkowozu moze ma ktoś schemat podłączenia do układu hydraulicznego.
      Za wszystkie podpowiedzi Dziękuję 

• Przez Żubrstal
      Mam problem z podnośnikiem . czy w tym modelu prędkość podnoszenia z kabiny i z błotników ma być taka sama bo u mnie tak jest i trochę za wolno ten podnośnik chodzi co zpowalnia pracę .Pytam bo dopiero co kupiłem ten ciągniki według mnie to z kabiny powinien szybciej podnośić ,nadmienię że to jest 94 rok i posiada EHR reszta jest sprawna i działa poprawnie
      To jest Fiatagri F130DT 94 r
    • Przez Qwerty88
      Witam wszystkich. Potrzebuje pomocy forumowiczów. Posiadam siłownik przyczepy d47 od dołu leci olej, jest tam jakaś śruba, ktoś wie jak to uszczelnić? od czego ona jest ? Dodam że jest tam gwint chyba m28x1.5 może wkręcić korek i tak zostawić?

• Dodaj nową pozycję...
v