Skocz do zawartości

Dopłaty bezpośrednie 2024

Kowalsky30

Rekomendowane odpowiedzi

38 minut temu, krzysiek277 napisał(a):

Ile jest czasu od wezwania do wysłania takiego rejestru ?

Mam czas do czwartku 31.10.2024

21 minut temu, 3grosze napisał(a):

Wysyłasz na dany rok. Rejestr od stycznia 2024. 

Ok dziękuję za odpowiedź to muszę zasiewy i oprysk na chwasty dopisać bo mam 2023 i 2024 osobno zrobiony 

• Thanks 1

14 minut temu, 3grosze napisał(a):

Ale kontrol masz teraz to wysyłasz tylko rejestr z 2024. 

Ok to wiem muszę dopisać ci brakuje mi tyle 

17 minut temu, Celownik07 napisał(a):

jaki ekoschemat (zebys nie przedobrzył z tym wypisywaniem)?

obraz.png

Wymieszanie słomy z glebą oraz uproszczony system uprawy , mam te 2 ekoschematy 

2 godziny temu, Turok napisał(a):

Tzn co wpisujesz ? Bor nie rozumie 

To co kolega @Celownik07 napisał, dla uproszczonej wypisujesz wszystkie zabiegi, dla wymieszania słomy wpisujesz tylko wymieszanie słomy.

Nie ma tu nic skomplikowanego, wyżej masz dokładnie opisane co wpisujesz do jakiego ekoschematu.

4 minuty temu, jacor73 napisał(a):

To co kolega @Celownik07 napisał, dla uproszczonej wypisujesz wszystkie zabiegi, dla wymieszania słomy wpisujesz tylko wymieszanie słomy.

Nie ma tu nic skomplikowanego, wyżej masz dokładnie opisane co wpisujesz do jakiego ekoschematu.

Ok mogę wszystkie działki uproszczone wpisać na jedną kartek czy muszę odzielnie każda ?

13 minut temu, jacor73 napisał(a):

Każdy zabieg to oddzielny wiersz, wszystkie działki mogą być na jednej kartce

Ok to już wszystko wiem zaraz siadam i wypisuje, chciałem do słomy pisać całość od stycznia ale jak mówicie jest nie potrzebne to zrobię tylko wymieszanie słomy, a do bez orki od stycznia co było robione za zabiegi 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zenmaniek
      Witam
      Jest tu ktoś kto korzystał z dofinansowania na wymianę dachu z azbestu, chce wiedzieć czy w ogóle warto brać to pod uwagę?
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez rolnik22
      Czy już coś wiadomo jak będą wyglądały nabory na PROW 2014-20? Na jakich zasadach będą przyjmowane wnioski o dofinansowanie z UE? Co z Młodym Rolnikiem i Rentami Strukturalnymi na kolejne lata?
    • Przez TomZet
      Witajcie. 
      Z tego co udało mi się do tej pory wyczytać od 2023 zasady przyznawania premii dla młodego rolnika ulegną znacznym zmianom. 
      Pierwsza z nich to powiększenie dotacji z 150 na 200 tysięcy. 
      Kolejna bardzo ważna, ale chyba jeszcze nie potwierdzona to brak wymaganej ziemi. Do tej pory rolnik musiał w ciągu 9 miesięcy od otrzymania pozytywnej decyzji powiększyć gospodarstwo do minimum średniej województwa lub kraju.  Dzisiaj wiemy, że najprawdopodobniej ten wymóg niknie, zostanie zastąpiony nieco większą niż dziś wielkością ekonomiczną gospodarstw. 15 tysięcy euro. 
      Co sądzicie o tej zmianie? 
    • Przez Rolmat98
      Witam. Panowie mam pytanie po jakim czasie od złożenia wniosku o drugą transzę MR:                   --mieliście kontrolę w gospodarstwie
      -dostaliscie pieniądze?.
      Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v