Skocz do zawartości

Postanowienie nabycia spadku.

MichaKpiski

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

W prostej linii nie jest przypadkiem zwolnienie z tego? Tylko trzeba zgłosić, do urzędu. Inaczej sami naliczą, i trzeba będzie płacić. Nazywają to podatkiem od wdów i sierot. Mieli coś uregulować by z automatu szło zwolnienie, ale chyba nic na razie nie zrobili.   

1 godzinę temu, marekdron napisał:

Idź do notariusza to Ci wszystko powie i zrobi wpis do księgi wieczystej.

Takich spraw nie ustala się sądownie? Kupowałem ziemię od takich co dziedziczyli po śmierci rodziców, to podstawą własności nie był akt notarialny, ale jakieś postanowienie sądowe. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez sumek666
      Jak kształtują się ceny nieruchomości i działek rolnych w Waszych okolicach? Może planujecie zakup gruntów w tym roku? A może udało Wam się sprzedać jakieś grunty?
      Zapraszam do dyskusji o cenach i możliwości zakupu ziemi w Polsce i za granicą.
      Kontynuacja tematu:

• Przez karol
      Zapraszam do wypowiadania się na temat prowadzenia rozrachunków z tytułu VAT w gospodarstwach rolnych. Jakie są Wasze doświadczenia?
    • Przez slonju77
      Jak w temacie, sąsiad chce sprzedać działkę rolną 1 ha, problem w tym że działa jest jeszcze zapisana na jego prababkę,jak to najmądrzej rozkminić żebym mógł legalnie to kupić 
    • Przez oscak11
      Witam , zastanawiam się nad otwarciem warsztatu . Z jakiej opcji najlepiej skorzystać czy z dotacji czy poprostu z własnych funduszy . Wpadłem na ten pomysł ponieważ zajawkę do napraw mam od swojego ojca . Myślę nad rozbudowalą warsztatu i założeniem działalności.  Pracuje za granicą mam trochę oszczędności i teraz dylemat , rozbudowa z oszczędności czy z dotacji . Jak to ugryźć.  Mój ojciec naprawia traktory ,, po godzinach ,, ma też gospodarstwo . Wiedzę posiadam na temat naprawy traktów  lecz zawsze mogę liczyć na mojego ojca . W okolicy nie ma mechaników więc myślę, że cały ten pomysł mógł by wypalić. Nie było jescze okresu żeby w kolejce nie stał 1 lub 2 traktory . Ludzie w obrębie 60 km przyprowadzają traktory do nas ponieważ w okolicy nie ma dobrych mechaników . Jak najlepiej zacząć  . Był bym wdzięczny za wszelkie porady .
    • Przez AGRObombula
      hej zakładam ten temat bo chce wiedzieć czy płacicie spółkę wodną i czy ta realizuje te zadania jakie doniej należą, albo melioracją rowów zajmujecie sie sami, a spółka tylko kase zwas sciąga?
  • Dodaj nową pozycję...
v