JD 550 nie formuje balota
-
Podobna zawartość
-
Przez Razzor
witam na co zwrócić uwagę przy kupnie ? jak z awaryjnością? Czy mozna ręcznie ze sterownika puszczać siatkę i czy siłowniki dają radę trzymać klapę ponieważ prasa jest bez zamków -
Przez sylwobox
Witam, zakładam nowy wątek, ponieważ pomimo tego, że znalazłem kilka o podobnej treści to żaden nie był rozwiązany wracając mój problem polega na tym, że na sterowniku pisze, że balot ma 110 cm gdzie w rzeczywistości ma on 125 cm. Czy ktoś wie jak to wyregulować by pokazywał wielkość adekwatną do rzeczywistej wielkości balota. Prasa to John Deere 590. Liczę na pomoc pozdrawiam
-
Przez Skwarus
Witam, niedawno kupiłem prasę John Deere 580 z rotorem, zrobiłem nią 70 bel bez żadnego problemu, a teraz zaczęła się zapychać za rotorem, bela się przestaje obracać, pasy się zatrzymują i muszę wyrzucać materiał z komory. Nieraz jakoś dobrze złapie i jest wszystko dobrze ładna bela wychodzi. Był podobny temat o jd 550 ale nie było jednoznacznej odpowiedzi. Czy przyczyną może być zbyt ślizgi ten walec za rotorem?
Jeśli ktoś miał taki problem prosiłbym o pomoc.
Pozdrawiam
-
Przez DanielJedlak
Witam, mam pytanie do właścicieli pras John Deere 590. Zakupiłem ową prasę i zacząłem bawić się trybem diagnostycznym, który pokazał błąd na czujniku obcięcia siatki. Problem w tym że wcale go tam nie ma. Z boku wsi tylko jakaś urwana wtyczka, podejrzewam że jest właśnie od tego czujnika.
Podrzuciłby ktoś dokładne zdjęcie tego czujnika, zamontowanego do prasy wraz z podpięciem wiązki?
Czy może być to przyczyną niepoprawnego automatycznego owijania siatki? W trybie automatcznym siatka trafią do komory, ale nie zostaje oncięta, cały czas owija belkę. (Żeby przestała owijać muszę "ręcznie" schować siłownik od napędu siatki)
Ma ktoś może namiar na używane czesci do tych pras?
Pozdrawiam.
-
Przez x_adi_x
Prasa john deere 590 na sterowniku ustawiam gęstość sznurka, a urządzenie od podawania sznurka cały czas chodzi tak samo za szybko i nie idzie tego zmienić. W czym może być problem?
-
Rekomendowane odpowiedzi
New Holland 650 problem z automatycznym owijaniem siatką
Czytaj dalej »