Skocz do zawartości

Jaki kombajn wybrać Claas, new Holland czy John deere

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym się was spytać jaki kombajn polecacie na 150 hektarów oprócz kukurydzy. Interesują mnie marki takie jak new Holland,l John deere i claas 6 klawiszowy i heder koło 6 metrów. Słyszałem że new Holland jest najtańszy z tej trójki ale jak to będzie z jakością, a znowu claas najdrożej wyjdzie ale tam chyba wszystko ba najwyższym poziomie. Kombajn raczej byłby nowy ewentualnie 5 letni. 

Obecnie mam jd 2066 maszyna bardzo dobra ale też już będzie miał 30 lat na karku też coś tam już zaczyna się już troszkę psuć już by się chciało coś nowszego. 

Z serwisem to te trzy marki mam w promieniu akurat 30 kilometrów także nie jest z tym problem w okolicy też różnorodność kombajnów także ciężko wybrać, tacie się podoba new Holland bo tańszy i też to chodzi, mi się teraz jakoś claas podoba, ale czy to znowu warto dopłacać te 200 tyś, albo zostać już przy John deere i tyle

Koszę od 3 lat  ok 130 ha NH TC 5.70 i jestem bardzo zadowolony. Dla ciebie też by wystarczył , ale jego wydajność jest zawyżona  więc jeśli chce się pogonić szybciej to CX.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez bizon1994
      Witam
      Powoli rozglądam się za kupnem drugiego kombajnu do gospodarstwa. Miałby do skoszenia około 150-200 hektarów, zbóż, rzepaku i gryki. Chciałbym na niego wydać maksymalnie 150 tysięcy netto. Wstępnie myślałem o Massey Ferguson cerea 7272-7278, macie jakieś opinie o tych maszynach? Na co zwrócić uwagę przy zakupie i czy warto brać taki sprzęt pod uwagę? Ewentualnie jaki inny model możecie polecić? może jakiś John Deere 1450 czy 2264? 
    • Przez rafał_kubacki
      Witam, poszukuje Dominatora 88 vx lub Dominatora 98 vx, ewentualnie Medion 310 z hederem najlepiej do 4,5m w stanie bardzo dobrym. Jeżeli ma ktoś kontakt do posiadacza takiego kombajnu, prosiłbym o odpowiedź 
    • Przez Stach456
      Witam koledzy i koleżanki, stoję przed wyborem kombajnu zbożowego wpadł mi w oko ładny Massey Ferguson 30 za 100tyś. Co możecie o nim powiedzieć, jak się sprawuje on w kukurydzy oraz na górkach lub jak macie jakieś inne kombajny do polecenia bardzo by mi to pomogło, pozdrawiam 
    • Przez Stach456
      Witam, pojawił się ostatnio w ogłoszeniach kombajn Nova 330, jak się potem okazało kombajn został odkupiony od klienta, który kupił nowego Fendt'a co sądzicie o takim zakupie lepiej coś takiego kupić teraz za gotówkę czy kupić coś do 150 tyś. I poczekać na młodego rolnika, aby kupić nowy.
      https://www.olx.pl/d/oferta/kombajn-rostselmash-nova330-CID757-ID11h1ge.html
      Pozdrawiam
    • Przez c308
      jaki kombajn na taki areał
  • Dodaj nową pozycję...
v