Przegrody stanowiska
-
Podobna zawartość
-
Przez Moscov
Witam wszystkich – jestem użytkownikiem hali udojowej GEA i to od nich posiadam dwie stacje i system responderów. Chciałbym jednak dołożyć jakiś system zarządzania stadem, i trafił mi się nie tak dawno przedstawiciel z AllFlex z ofertą na "SenseHub" – czy coś w ten deseń. Z tego co mówił to możliwości wyglądają całkiem fajnie, w aplikacji miałbym widoczne wszystko czego mi potrzeba, dane o zwierzęciu, w przypadku rui najlepszy moment na krycie, zakwaszenia, stan zdrowia i tak dalej. Chciałbym się was jednak zapytać czy są jeszcze jakieś inne systemy zarządzania stadem warte polecenia? I czy ktoś może jest też posiadaczem systemu od AllFlexa? Chciałbym dopytać jak to się sprawdza i czy jest warte swoich pieniędzy? Będę z góry wdzięczny za wszystkie odpowiedzi
-
Przez roni9411
Witam, jakie kupujecie liny do wyciągu obornika, wyciag zwykły, lina, silnik z reduktorem, szufla. Samej liny okolo85mb, ostatnio kupiłem niby polską lepsza a wytrzymała może z pół roku, jakie wy stosujecie? Macie zaufanych sprzedawców? Dodam że grubość to 14, oryginalnie było 12 ale na kole reduktora już się powycieralo i nie chciała ciągnąć i dlatego jest grubsza.
-
Przez Justa81
Witam. Piszę z zapytaniem - bo już nie wiem co wymyśleć - o bakterie w mleku. Odbiór mleka mam co drugi dzień, a więc są cztery udoje. Nie ukrywam że wpadłam z bakteriami... Badam mleko po trzecim udoju na ogólny stan bakterii i wychodzi 24, 36 itp.( wszystko w normie) potem daję zlecenie by pobrano próbkę przez kierowce , i po czwartym radzie bakterie wychodzą do 200 a nawet raz zdarzyło się prawie 500. Dzisiaj chciałam być przebiegła bo może kierowca źle pobiera 😁 i sama też pobrałam w celu kontroli 😁 i wyszło 108. O co chodzi z tymi bateriami? Dodam że mam wszystko umyte, wymienione i czystości też przestrzegam. Dziwne, po trzech udojach jest ok, a po czwartym co się dzieje? Pomóżcie mi znaleźć przyczynę tej sytuacji
Dojarke mam przewodowa a zbiornik na mleko niestety nie jest siłowy
-
Przez bauer51
Czy mógłby ktoś polecić czym karmi krowy mleczne aby dawały dużo mleka albo ktoś mi doradził jaką dietę mogę im ułożyć. Rasa hf. Mam do dyspozycji siano, sianokiszonkę , kiszonkę z kukurydzy , słomę , jęczmień , owies , wysłodki buraczane mokre, śrutę rzepakowa , pasza de heus 26 i kreda pastewna. Czy ktoś by mi doradził ile kg dziennie czego na sztukę i ile by orientacyjnie mleka dawały ? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam 😉
-
Rekomendowane odpowiedzi
Malina tekszla (Rubus arcticus)
Czytaj dalej »
Osuszanie bagienek