Skocz do zawartości

Zakwaszanie wody do oprysku octem

katopo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

będę pryskał na skrzypionkę i słyszałem kiedyś żeby wspomóc działanie insektycydu dobrze dodać na beczkę opryskiwacza butelkę octu. (woda z kranu jest raczej zasadowa i niweluje działanie środka) Takie moje pytanie czy na beczkę 600l butelka 1l octu będzie ok? 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Witam,
      Z racji coraz to większej konkurencji wśród sklepów internetowych zakładam ten tema, bo nie jeden może będzie chciał kiedyś skorzystac z takiego sklepu gdy np. w okolicy nie będzie danego środka lub gdy będzie on tańszy.

Mnie interesuje opinia o sklepie aptekarolnika.pl
      Dla przykładu, kupowałem w sklepie stacjonarnym Gold 450 EC w ilości 7L i zapłaciłem 470zł brutto. W powyższym sklepie internetowym zapłaciłbym 370zł brutto. Do tego przesyłka zapewne 25zł za pobraniem by doszła.

Czy rzeczywiście u nich jest tak tanio za pełnowartościowy produkt, czy może jakieś dziwne rzeczy odstawiają?
    • Przez Kmiecio68
      Mam pytanie czym skutecznie zwalczać wyczyńca w zbożach bo jest go co rok to więcej.
    • Przez hazel
      Witam chciałbym się dowiedzieć po jakim czasie po oprysku herbicyd owym mogę stosować dokarmianie dolistne środki jakich używałem to apyros 75 wg i Mustang forte 
    • Przez Filip12345
      Siałem pszenżyto koło 12 października.
      Pryskałem glifosatem i nie spaliło perzu... Prawdopodobnie za mała dawka. Co teraz zrobić? Jest jakaś substancja czynna która go wezmie i zarazem chwasty czy nie bardzo. I na jesieni czy wiosnę.
    • Przez raul7031
      Panowie czy po umyciu opryskiwacza środkiem CleanMax do mycia opryskiwacza można wyplukac pozostala ciecz czyli pełny opryskiwacz tzn wypryskać go na polu uprawnym tj. ściernisku po którym będzie siany jęczmień jary na wiosnę następnego roku? Jak robicie sami?
  • Dodaj nową pozycję...
v