Skocz do zawartości

Kombajn Deutz Fahr M35.70

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Damianrolnik
      mam problem z biegiem 4 w ursusie c330.
      jak go włącze pyszczam sprzęglo a ona wyskakuje :angry:  i trzeba z now włączyć i przytrzymać aż się sprzęgło puści.

Co mi możecie doradzić w tej sytuacji

z góry dziękuje
    • Przez armin089
      Witam, jestem po remoncie ciągnika Ursus c385. Głównym remontem ciągnika był silnik oraz wzmacniacz momentu. Po założeniu ciągnika i jego uruchomieniu ciągnik „ślizga się” . Pytanie mam następujące . Jeśli zle wyregulowałem taśmę wzmacniacza momentu to może spisować ,że ciągnik nie będzie w pełni poruszał się? Czy to może być wina tylko wyłącznie sprzęgła ? Sprzęgło jest na słoneczku .
    • Przez bugi
      Witam
      Strzasznie ciężko w mojej trzydziestce chodzi sprzęgło, słyszałem że nie tylko u mnie, ale słyszałem też że da się coś z tym zrobić ale nie słyszałem co i właśnie dlatego chcę coś z tym zrobić da się? Jak tak to co?
    • Przez bolou
      Witam  w Major  Zetor 80 z silnikiem Zetora wymieniłem  obie tarcze i nie wiem jak wyregulować  czytałem na forum że trzeba regulować na zmontowanym  sprzęgle luz ma być między łapkami a obudową Ma być 25mm na  jednym i  37 mm na drugim a tolerancja to  015 mm od czego mierzyć Proszę o pomoc
    • Przez ziooober88
      Witam, posiadam Ursusa C330M z 1990r, z racji tego, że między skrzynią a silnikiem puściły simeringi postanowiłem na naprawić. Wymieniłem między innymi sprzęgło I i II stopnia i dałem nowe łożysko wyciskowe. Po złożeniu wszystkiego mam taki problem, że ciągnik szarpie na każdym biegu. Oczywiście tarcze wyregulowane na 7mm i 12mm.
      W momencie kiedy nacisnę pedał sprzęgła i łożysko dotknie łapek to od razu zaczyna się takie piszczenie. I teraz moje pytanie co może być nie tak? Gdzie mogłem popełnić błąd przy składaniu?
      Dodam, że jak już ciągnik ruszy to wszystko jest ok i nic się nie dzieje. Problem jest tylko podczas ruszania. Jest to nie do zaakcpetowania ze względu na to, że nie idzie podpiać żadnej maszyny.
      Pomoże ktoś co może być nie tak lub jak to zdiagnozować? Wideo WhatsApp 2024-06-01 o 19.55.07_6fb3d562.mp4
  • Dodaj nową pozycję...
v