Przez
janek33
Witam, nabyłem niekompletny opryskiwacz ogrodowy Westwood LAWNGROOMER który chcę reanimować na oryginalnych częściach lub domowym sposobem zastępując te brakujące innymi które uda się zaadoptować. Załączam zdjęcia opryskiwacza z Internetu jak i jego tabliczki znamionowej.
Potrzebuję waszej pomocy przy doborze następujących części.
1. DYSZA - Potrzebuję dyszę do tego właśnie opryskiwacza. Załączam zdjęcia gwintu z wymiarami zrobione przeze mnie. Jeśli nie macie pomysłu jaki jest oryginał to proszę może możecie zaproponować dowolną inną dyszę płaskostrumieniową, którą mógłbym zastosować zamiennie. Dysza przykręcana jest do płyty stalowej, z tyłu bezpośrednio dochodzi do niej gumowy przewód o średnicy zewnętrznej 12mm i wewnętrznej 10mm, szerokość oprysku 80cm.
2. PRZEWÓD GUMOWY – Potrzebuję 6 metrów gumowego przewodu o średnicy wewnętrznej 10mm do tego urządzenia. Załączam zdjęcia.
3. KRANIKI – Do przewodu gumowego 10mm potrzebuję dwa kraniki do regulacji przepływu. Takie jak te widoczne na zdjęciu z początku tematu.
4. ZBIORNIKI – Potrzebuję również dwa zbiorniki, do których przewody muszą być podłączone w sposób przedstawiony na pierwszych zdjęciach. Załączam zdjęcia wymiarów gniazd zbiorników.
Być może jest jakiś kompletny zestaw naprawczy z innego urządzenia który mógłbym tutaj zaadoptować. Kluczowa jest dla mnie dysza, resztę sam jakoś dosztukuję jeśli nie pomysłu. Będę wdzięczy za każdą pomoc. Dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi
Case mx 120 2001r gdzie sa bezpieczniki
Czytaj dalej »
Studnia głębinowa