Skocz do zawartości

Maska do oprysków

AgroRolnik303

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 31.07.2024 o 09:48, konteno napisał(a):

@AgroRolnik303 kabine masz? 

Rozwiń  

mam

W dniu 31.07.2024 o 11:55, kaczorey napisał(a):

Ja mam taką jak z 1 linku i jestem bardzo zadowolony. Trochę się wewnątrz skrapla podczas oddychania ale to chyba normalne. 

Rozwiń  

Dziękuje za pomoc kaczorey. Reszta to sobie jaja chyba robi ale nie wiem z czego.

Z tymi jednorazówkami to szału nie ma ,kto malował w jednorazówce i w masce z prawdziwego zdarzenia , to zna różnice w kwestii przylegania do twarzy i wyłapywaniu drobin z powietrza. 

Dobrze aby maska miała dodatkowe filtry na pochłaniaczach , dodatkowo warto po każdym użyciu maskę zabezpieczyć ,szczególnie pochłaniacze z wkładem węglowym przed dostępem powietrza atmosferycznego ,co wydłuża ich trwałość.

Poruszony był też temat kabiny . Trzeba pamiętać , że jeżeli kabina posiada filtry powietrza ,to one też w pewnych sytuacjach przyjmują drobiny substancji  rozpylanej przez opryskiwacz, a z czasem substancja ta odparowuje i może przeniknąć do wnętrza kabiny.

W dniu 31.07.2024 o 21:45, andrzej78 napisał(a):

Z tymi jednorazówkami 

Rozwiń  

Racja lepiej bym tego nie opisał -ale jak to mówią na coś trzeba umrzeć opryskałem już tysiące ha (samobieżnymi ) zawsze bez maski i bez kombinezonu  bo bym oszalał kilkadziesiat minut a godziny to pewna różnica 

• Haha 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Stepano
      Witam,

jak ustawić w tym komputerze dawkę początkową, gdy tylko ruszamy i zaczynamy pryskać. Jest może ktoś na forum i posiada taki sterownik? Mam problemy z ogólnym ustawieniem go.

Pozdrawiam.

• Przez joncys
      Witam kupiłem  opryskiwacz hardi  1200 ze sterownikiem i komputerem HM1500 jak na foto. Ale mam problem z podpiencjem tego HM 1500 bo brakuje prawdopodobnie przewódu. Szukam pomocy w tym zakresie. 

• Przez velFoka
      Panowie zakupiłem opryskiwacz RAU D2 z quantotronik ts2.
      Poprzedni właściciel miał wyciągnięte gniazdo usb i pod nie podłączał czujnik prędkości. Natomiast ja w swoim ciągniku posiadam gniazdo iso 11789 i chciałbym pod nie podłączyć. Dostałem w zestawie ten czujnik i teraz mam taki pomysł żeby zamiast tego czujnika to pod usb podłączyć się pod iso. Czy to zda egzamin czy nie?
      Kolejny pytanie to na pierwszym zdjęciu jest koreczek a pod nim gniazdo i do czego ono służy?
      Zrobiłem fotę pod które przewody podpięte jest usb i teraz pytanie co plus a co minus?
      Może ktoś posiada instrukcję do quantotronik ts2?

• Przez jakubpawelcc
      Cześć! Mam do wyboru dwa opryskiwacze: Krukowiak Goliat 3000l PHB i Unia Heron 3018 3000l. Który z nich Waszym zdaniem będzie lepszy? Chciałbym poznać Wasze doświadczenia i opinie na temat ich wydajności i jakości. Będę wdzięczny za każdą wskazówkę!

opryskiwacz 2.jfif
    • Przez citrulline
      Witam 
      potrzebuje pomocy w przeróbce opryskiwacza z rozdzielaczem takim jak na zdjęciu żebym mógł nim sterować za pomocą elektroniki, hydrauliki czegokolwiek  byle najniższym kosztem z kabiny z zamkniętą szybą żebym nie musiał za każdym razem wychylać się i wdychać oprysku. Czy taka przeróbka jest możliwa? Podczas pracy używam tylko głównego zaworu zaznaczonego na zdjęciu. Ta czerwona rączka przestawia się o 90 stopni, jak można by tym sterować? Ma ktoś może jakiś pomysł albo robił podobną przeróbkę?

• Dodaj nową pozycję...
v