Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, GABBER85 napisał:

Kurva sie przejmujecie, tam w Parczewie , im to dopiero płyn gotuje, ale chociaż tyle że se remont zrobią za dniówke...

To tylko przerywnik - chwila relaksu przy chłodnym chmielu.😄

Opublikowano
3 godziny temu, andrzej78 napisał:

Każdy termostat ma otwór w grzybku , w obudowie termostatu robi się poduszka powietrza o niewielkim nadciśnieniu i tym właśnie małym otworkiem następuje napowietrzenie cieczy ( coś w rodzaju emulsji) ,stąd ta para . Jeżeli wyjmiesz  termostat ,powietrze spokojnie przepływa z cieczą do górnego zbiornika chlodnicy.😉

Nie do końca się z tym zgodzę, otwór w grzybku jest po to żeby chama odpowietrzyć, miałem termostat , nie miał jako takiego otworka, tylko nacięcie blaszki, to nacięcie zbyt dolegało do ścianki, że zalać go płynem to była jakaś masakra, 2 godziny żeby wszedł płyn który tam był, po zmianie termostatu z widocznym otworkiem nie ma już tego problemu.

Opublikowano

Wprawdzie nie pamiętam już jak wygląda 330 ale się wtrącę - wpierw zalej wodą  zdejmij wąż z pompy po stronie tłoczenia i oceń ciśnienie jeżeli jest niskie może ślizgać wirnik na osi pompy ( woda powinna buzować po odkręceniu korka).Jak nie to podjedz ze starą uszczelką głowicy tam gdzie kupowałeś i porównaj kanały (żeby niepotrzebnie nie rozbierać ) -nie pamiętam ale jeszcze zwrócił bym uwagę na kanały w uszczelce pod pompą - lub poszukaj czy nie ma gdzieś zostawionej szmaty  możliwe jest też rozwarstwienie węża pomiędzy pompą  a chłodnicą ale to mało prawdopodobne . 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mistrzkacpero
      Witam. Mam problem z moim ursusem c330m od jakiegoś czasu zaobserwowałem że mam płyn chłodniczy w oleju. Obstawiałem wywalony brok po drobnym prozie bo nie był to jeszcze do końca czystry płyn (resztki wody). Po zdjęciu głowicy wymianie uszczelki i wymianie broków ciągnik pochodził z 10 minut i po tym czasie na wskaźniku oleju zauważyłem ponownie płyn. Co może być przyczyną ?
    • Przez ursus3500
      Witam zakupiłem kabinę do mojego Ursusa C-330M.Na tyle zamiast szyby,jest zamontowana z tworzywa (pęknięta).Teraz chce dokupić,szybę ale nie wiem co to za model kabiny.Dach z tworzywa uchylny,tył też.

• Przez ursus3500
      Witam zakupiłem kabinę do mojego Ursusa C-330M.Na tyle zamiast szyby,jest zamontowana z tworzywa (pęknięta).Teraz chce dokupić,szybę ale nie wiem co to za model kabiny.Dach z tworzywa uchylny,tył też.
    • Przez ursus_agtoofff
      Witam dziś przychodzę z nietypowym pytaniem czy jest możliwość montażu tura do ursusa c328 jednego z pierwszych egzemplarzy z 1963r który nie ma zupełnie hydrauliki i nie ma możliwości zrobienia czy jest taka opcja a jak tak czy można prosić o jakieś podpowiedzi 
    • Przez ursus_agtoofff
      Witam dziś przychodzę z nietypowym pytaniem czy jest możliwość montażu tura do ursusa c328 jednego z pierwszych egzemplarzy z 1963r który nie ma zupełnie hydrauliki i nie ma możliwości zrobienia czy jest taka opcja a jak tak czy można prosić o jakieś podpowiedzi 
  • Dodaj nową pozycję...
v