Skocz do zawartości

Szarpanie na wstecznym Ares 550

SobiePanek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam taki problem że podczas ruszania do tyłu ciągnik gwałtownie rusza do przodu rusza płynnie jest to problematyczne przy zapinaniu maszyn. Może ktoś wie od czego zacząć słyszałem że kalibracja pomaga ale nie mogę znaleźć instrukcji do mojego ciągnika. Ciągnik mam z 2000r na elektrohydraulicznym rewersie.

Rowan napisał:

Tak, są dwa zawory, przód i tył. Można zamienić i zobaczyć, chociaż na pewno inne wartości kalibracji będą. A tak na marginesie, to próbowałeś zmniejszyć agresywność rewersu do tyłu?

a jak można zmienić agresywność bo mam problem z Ares 630rz że szarpie mi do przodu

Rowan napisał:

Jeśli masz wyświetlacz, to łopatka rewersu do góry i trzymasz przedni napęd kilka sekund i powinien sie pokazać symbol ciagnika i slupek. Dajesz do przodu, ustawiasz przód, dajesz do tyłu ustawiasz tył - trzymając na sprzęgle.

właśnie Ares 630rz nie ma wyświetlacza jest tylko ten mały wyświetlaczem który pokazuje pozycję rewersu i półbiegi przy kierownicy

Zamieniłem zawory miejscami i dalej jest tak samo szarpie do tyłu. Czyli zawory są dobre. Wpadłem jeszcze na pomysł żeby zamienić kable tych zaworów wtyki są takie same i wtedy gdy przełączam rewers do przodu to jedzie do tyłu a gdy rewers do tyłu to jedzie do przodu i dziwne że szarpania też się zamieniły teraz szarpie do przodu.

SobiePanek napisał:

Ja próbowałem zmienić agresywność z tej instrukcji i nic nie wychodziło może źle coś robiłem dopiero kalibracja pomogła podaj maila to ci podeśle instrukcje jak to zrobić. Ja czytałem kilka razy jak to zrobić bo za pierwszym razem nic mi nie wychodziło.

robbi17@wp.pl

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mariusz1304
      Witam,
      Od niedawna mam problem z przednim napędem. Dokładnie to cos w nim hałasuje. Tak jakby turkotanie przy każdym obrocie kół. Na ta chwile ciężko mi stwierdzić czy to z przedniego mostu czy z okolic przystawki.
      Kilka lat temu miałem obrobione tryby w przednim moście i wtedy hałasowało bardziej przy skręcaniu a teraz coś słychać przy jeździe na wprost. Przy skręcaniu jest cicho. Przy wyłączonym napędzie też nic nie słychać.
      Olej w przodzie wymieniony jakieś 3 lata temu na 80w90LS
      Łożysko podpory wału sprawdzone.
      Jest możliwe żeby tarczki w przednim układzie różnicowym lub przystawce tak się zachowywały?
      Miał ktoś taki problem, coś doradzi?

Skrzynia mechaniczna z elektrohydraulicznym załączaniem napędu.

• Przez RenoFan
      Witam, problem polega na bardzo powolnym ruszaniu z rewersu do tyłu. Ciągnik Renault Ceres 345x, rewers elektrohydrauliczny przy kierownicy. Dodam, że do przodu jest w porządku, a do tyłu traktor musi się dłużej zastanowić. Czytałem na forum o agresywności rewersu, ale czy w tych traktorach da radę to samemu ustawić? 
    • Przez Norbert2608
      Witam. Potrzebuję pomocy. Posiada ktos jakis schemat, badz podpowie co powinno byc po odkręcenie dolnej cewki podnosnika.  Renault Ares 640

• Przez rybcja90
      Witam mam problem z renault cares 95x z 1996roku,problem zaczął się po wymianie oleju w hydraulice,zaczęła wyświetlać się kontrolka o cisnienia oleju skrzyni biegów,nie załącza się naped z przycisku a na lewarku biegów po zmianie z połówki na cały bieg zapina naped i zostaje na połówce,cała instalacja przepatrzona dodam że przypadkiem dwa razy wyszedł pełny bieg ale to po całym dniu prób udało się dwa razy,prosił bym o jakąś pomoc był bym bardzo wdzięczny,rewers mechaniczny 5 biegów plus polbieg elektrohydrauliczny 

• Przez Kowalskis0
      Witam, posiada ktoś katalog części lub instrukcje napraw do ceres 345x?
  • Dodaj nową pozycję...
v