Szarpanie na wstecznym Ares 550
-
Podobna zawartość
-
Przez mariusz1304
Witam,
Od niedawna mam problem z przednim napędem. Dokładnie to cos w nim hałasuje. Tak jakby turkotanie przy każdym obrocie kół. Na ta chwile ciężko mi stwierdzić czy to z przedniego mostu czy z okolic przystawki.
Kilka lat temu miałem obrobione tryby w przednim moście i wtedy hałasowało bardziej przy skręcaniu a teraz coś słychać przy jeździe na wprost. Przy skręcaniu jest cicho. Przy wyłączonym napędzie też nic nie słychać.
Olej w przodzie wymieniony jakieś 3 lata temu na 80w90LS
Łożysko podpory wału sprawdzone.
Jest możliwe żeby tarczki w przednim układzie różnicowym lub przystawce tak się zachowywały?
Miał ktoś taki problem, coś doradzi?
Skrzynia mechaniczna z elektrohydraulicznym załączaniem napędu.
-
Przez RenoFan
Witam, problem polega na bardzo powolnym ruszaniu z rewersu do tyłu. Ciągnik Renault Ceres 345x, rewers elektrohydrauliczny przy kierownicy. Dodam, że do przodu jest w porządku, a do tyłu traktor musi się dłużej zastanowić. Czytałem na forum o agresywności rewersu, ale czy w tych traktorach da radę to samemu ustawić?
-
Przez Norbert2608
Witam. Potrzebuję pomocy. Posiada ktos jakis schemat, badz podpowie co powinno byc po odkręcenie dolnej cewki podnosnika. Renault Ares 640
-
Przez rybcja90
Witam mam problem z renault cares 95x z 1996roku,problem zaczął się po wymianie oleju w hydraulice,zaczęła wyświetlać się kontrolka o cisnienia oleju skrzyni biegów,nie załącza się naped z przycisku a na lewarku biegów po zmianie z połówki na cały bieg zapina naped i zostaje na połówce,cała instalacja przepatrzona dodam że przypadkiem dwa razy wyszedł pełny bieg ale to po całym dniu prób udało się dwa razy,prosił bym o jakąś pomoc był bym bardzo wdzięczny,rewers mechaniczny 5 biegów plus polbieg elektrohydrauliczny
-
Rekomendowane odpowiedzi
Renault Ares 610rz problem z prendkosćiom
Czytaj dalej »
Rabe werk albatros 140