Opinie Case 1390
-
Podobna zawartość
-
Przez Casemxm155
Witam.
Posiadam Case'a mxm 155 fullpowershift, który stuka na co 2 biegu. Skrzynia po remoncie tarczki/uszczelnia nowe, sterownik skrzyni nowy (kupiłem ze spalonym).
Stuka na wszystkich biegach nieparzystych od 1 do 17. Najgorzej podczas ruszania. Proszę o pomoc kończą się pomysły co może mu być.
-
Przez karol2306
Witam
Zakupiłem ładowacz polskiej firmy i mam problem z podłączeniem rozdzielacza. Rozdzielacz jest oczywiście z opcja LS.
Po podłączeniu przewodów zasilania, powrotu i LS w złącza Power Beyond ciśnienie dochodzi do w/w rozdzielacza lecz wtedy przestaje działać wspomaganie. Po odłączeniu samego LS przy kostce Power Beyond, wspomaganie działa a po ruszeniu dżojstikiem od ładowacza z przewodu LS od rozdzielacza ładowacza leci olej pod ciśnieniem.
W serwisowce znalazłem schemat złącza Power Beyond i w miejscu podłączenia LS jest jakiś zawór.
Tylko co to za zawór???
Wydaje mi się że jest to zawór jednokierunkowy który działa tylko w kierunku od rozdzielacza ładowacza do Power Beyond i nie pozwala ciśnieniu z PB przejść w drugą stronę co tłumaczyło by pojawiające się ciśnienie na przewodzie od LS.
Ktoś ma może wiedzę i mógł by się podzielić czy to faktycznie jest zawór jednokierunkowy i co robię nie tak???
Pozdrawiam
-
Przez roxor
Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
-
Przez Bogdan19
Witam ma taki problem w case mx 100c na wyświetlaczu od ehr wyskakuje mi kod błędu 6 nie wie ktoś co to może być i jak to rozwiązać
-
Przez mati2191
Witam mam problem z case 4230 mianowicie wymieniłem tarczki półbiegów i wszystkie uszczelniacze . Wymieniłem uszczelniacze obudowy wałka ( tem gdzie olej jest przekazywany z obudowy na wałek ) ale okazało się że po dmuchnięciu powietrza w tą rórkę która idzie do tej obudowy jest nieszczelność z tych uszczelniaczy czy da się coś z tym zrobić czy tak musi być ?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Siewnik Nordsten NS 3030
Czytaj dalej »
Case 5140 + Kosiarka Desvoys 3,5 metra