Skocz do zawartości

Opinie Case 1390

sandrii

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam na oku Case 1390 4x4 (82KM) 1988r posiada papiery jest sprowadzony, czy ktoś taki ciągnik posiada i mógłby powiedzieć mi parę faktów o nim. Ile pali?, jak z częściami do niego łatwo dostępne? dosyć tanie? i ogólnie jak się sprawuje na waszych gospodarstwach czy żałujecie zakupu czy raczej jesteście zadowoleni 

Edytowane przez sandrii

Ciągnik opracowany jako David Brown,  produkowany przez case pomiędzy 1980-84

Silnik AD 4/55 mający 67 koni i 228Nm momentu maksymalnego

Udźwig podnośnika 1800kg 66.8cm za punktem sprzęgu,

hydraulika ok 30l/min

Waga 3240kg

Jak patrząc po ogłoszeniach z internetu że koło 30 000 za taki wołają, to ja zastanowiłby się czy nie lepiej iść w kierunku MTZ. Moc większa i części może nie super jakości ale łatwo dostępne. 

Edytowane przez Alchemik

22 minuty temu, Alchemik napisał:

Ciągnik opracowany jako David Brown,  produkowany przez case pomiędzy 1980-84

Silnik AD 4/55 mający 67 koni i 228Nm momentu maksymalnego

Udźwig podnośnika 1800kg 66.8cm za punktem sprzęgu,

hydraulika ok 30l/min

Waga 3240kg

Jak patrząc po ogłoszeniach z internetu że koło 30 000 za taki wołają, to ja zastanowiłby się czy nie lepiej iść w kierunku MTZ. Moc większa i części może nie super jakości ale łatwo dostępne. 

właśnie też się zastanawiam nad Pronarem 85a i chyba taki będę kupować młodszy i części łatwiej dostępne 

Z minusów zachodnich starszych  ciągników często dochodzi też brak sprężarki i układu hamulcowego dla przyczep. Jak się jeździ po drogach to zrobienie instalacji to kolejny wydatek. Warto na to chociaż patrzeć czy nam to potrzebne i czy akurat ciągnik ma pneumatykę, bo czasami oglądając człowiek się skupia na samym ciągniku, a zapomina o takich sprawach.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Casemxm155
      Witam.
      Posiadam Case'a mxm 155 fullpowershift, który stuka na co 2 biegu. Skrzynia po remoncie tarczki/uszczelnia nowe, sterownik skrzyni nowy (kupiłem ze spalonym). 
      Stuka na wszystkich biegach nieparzystych od 1 do 17. Najgorzej podczas ruszania. Proszę o pomoc kończą się pomysły co może mu być.
    • Przez karol2306
      Witam
      Zakupiłem ładowacz polskiej firmy i mam problem z podłączeniem rozdzielacza. Rozdzielacz jest oczywiście z opcja LS.

Po podłączeniu przewodów zasilania, powrotu i LS w złącza Power Beyond ciśnienie dochodzi do w/w rozdzielacza lecz wtedy przestaje działać wspomaganie. Po odłączeniu samego  LS przy kostce Power Beyond, wspomaganie działa a po ruszeniu dżojstikiem od ładowacza z przewodu LS od rozdzielacza ładowacza leci olej pod ciśnieniem.
      W serwisowce znalazłem schemat złącza Power Beyond i w miejscu podłączenia LS jest jakiś zawór.
      Tylko co to za zawór???

Wydaje mi się że jest to zawór jednokierunkowy który działa tylko w kierunku od rozdzielacza ładowacza do Power Beyond i nie pozwala ciśnieniu z PB przejść w drugą stronę co tłumaczyło by pojawiające się ciśnienie na przewodzie od LS.

Ktoś ma może wiedzę i mógł by się podzielić czy to faktycznie jest zawór jednokierunkowy i co robię nie tak???
      Pozdrawiam

• Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez Bogdan19
      Witam ma taki problem w case mx 100c na wyświetlaczu od ehr wyskakuje mi kod błędu 6 nie wie ktoś co to może być i jak to rozwiązać 
    • Przez mati2191
      Witam mam problem z case 4230 mianowicie wymieniłem tarczki półbiegów i wszystkie uszczelniacze . Wymieniłem uszczelniacze obudowy wałka ( tem gdzie olej jest przekazywany z obudowy na wałek ) ale okazało się że po dmuchnięciu powietrza w tą rórkę która idzie do tej obudowy jest nieszczelność z tych uszczelniaczy czy da się coś z tym zrobić czy tak musi być ?
  • Dodaj nową pozycję...
v