Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Celownik07

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, ThePerkins napisał(a):

a będę mógł kupić 600

? tzn ze ci agencja cofnie i każe kupić mniejszy? to kupujesz mniejszy jak nie przepchniesz takiego jak chcesz. narazie wysyłaj na taki jak potrzebujesz i dawaj dobre uzasadnienie.. daleko od domu, pare przejazdów w roku i różne nawozy bez możliwości mieszania w jednej dawce/przejeździe. kolega @melon10641 widze dobrze gdzies napisał- można ściągnąc :P . te oferty  ktore masz wstawić do wniosku to jest rozeznanie rynku, a jak do tego podejdą w przyszłości to nikt nie wie, też źle zrobiłem bo niewiedząc dałem oferty typowo od goscia co bede bral maszyny z cena jaka ma aktualnie (najtansze na rynku jak patrzyłem) a wiadomo że to podrożeje za te pół roku. trudno może uda się aneksować kwote a jak nie to chociaż  aneksować maszyny ich rodzaj i wyposażenie żeby w kwocie się zmieścić.

• Like 3

Godzinę temu, Celownik07 napisał(a):

? tzn ze ci agencja cofnie i każe kupić mniejszy? to kupujesz mniejszy jak nie przepchniesz takiego jak chcesz. narazie wysyłaj na taki jak potrzebujesz i dawaj dobre uzasadnienie.. daleko od domu, pare przejazdów w roku i różne nawozy bez możliwości mieszania w jednej dawce/przejeździe. kolega @melon10641 widze dobrze gdzies napisał- można ściągnąc :P . te oferty  ktore masz wstawić do wniosku to jest rozeznanie rynku, a jak do tego podejdą w przyszłości to nikt nie wie, też źle zrobiłem bo niewiedząc dałem oferty typowo od goscia co bede bral maszyny z cena jaka ma aktualnie (najtansze na rynku jak patrzyłem) a wiadomo że to podrożeje za te pół roku. trudno może uda się aneksować kwote a jak nie to chociaż  aneksować maszyny ich rodzaj i wyposażenie żeby w kwocie się zmieścić.

Kwoty w górę to na 100% nie aneksujesz

Taniej to sam będę kupował, bo na co mi opryskiwacz zawieszany za 70 tys na 30ha

Edytowane przez makowiaczek

Wiem że ceny za wypełnianie wniosków mogą być bardzo wysokie. Wszystkie dokumenty zawsze wypełniam sama — bez problemu uzyskałam dofinansowanie na silosy, rozwój małych gospodarstw, a wczoraj zakończyłam proces aplikacji o I.10.4. Śledzę na bieżąco wszystkie wymogi, dlatego chętnie podzielę się swoją wiedzą i pomogę innym zdobyć środki na inwestycje. Po wstępnej rozmowie postaram się przygotować pełną dokumentację (wiadomo potrzebne są dane o gospodarstwie i oferty inwestycyjne). Jeśli chodzi o wynagrodzenie — na pewno się dogadamy

• Thanks 1

34 minuty temu, escobar123 napisał(a):

kierownik arimr dla tvp powiedzial, ze na bank nie starczy kasy dla wszystich dlatego trzeba nazbierac bardzo duzo pkt zeby zalapac sie na program... Bedzie lista rankingowa wybiroa tyle na ile jest hajsu a resszta nara

Gdzie/kiedy to było? Panorama jakaś?

20 godzin temu, Marl napisał(a):

Jaki model.amazone ma.dzielony zbiornik? Cirrus?

Na bronie wirnikowej ( model KE) nie przejdzie , raczej już trzeba kultywator wirnikowy KE lub KG. To chyba jedyna opcja, bo typowa brona wirnikowa to maszyna do uprawy po pługu...

A czym sie różni brona wirnikowa KE od kultywatora  wirnikowego KE.

Jakby mauzery przechodziły to by był  przekręt tego naboru. 

18 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Pytanie z cyklu czym jest mulczer do rozdrabniania łęcin poplonu, a czym kosiarka bijakowa ? kosiarka nie jest kosztem kwalifikowanym w tym programie...parodia

Rozdrabniacz łēcin to nie jest kosiarka bijakowa.

Cześć

Panowie podpowiedzcie jak to ugryźć,

Chce do wniosku o siewnik do Strip Till wsiąść też nawigacje do ciągnika tyle że podobno nie przejdzie bo ciągnik nie jest kosztem kwalifikowanym. Jak to rozwiązać? Przerabiał ktoś taki problem??

Czy sama nawigacja przejdzie czy lepiej dopisać do wyposażenia nawigacji jazda równoległa oraz obsługa siewnika poprzez złącze ISOBUS?

Samemu zlożyć idzie , ale ogarnąć porawki w 4,0 nie tak prosto, wpiszesz nie tak jedno słówko i odrzucą , trzeba wiedzieć co pisać , dzisiaj pół dnia walczyłem z trzema firmami żeby dobrze opisali ta cholerną dwukierunkowość , co dla większośći nie jest potrzabna 

Edytowane przez wilkołak

3 minuty temu, wilkołak napisał(a):

Samemu zlożyć idzie , ale ogarnąć porawki w 4,0 nie tak prosto, wpiszesz nie tak jedno słówko i odrzucą , trzeba wiedzieć co pisać , dzisiaj pół dnia walczyłem z trzema firmami żeby dobrze opisali ta cholerną dwukierunkowość , co dla większośći nie jest potrzabna 

Jaki sprzęt bierzesz w 4.0

2 godziny temu, jacek1296 napisał(a):

Po dzisiejszej rozmowie z ot arimr:

-mauzery jako zbiorniki na deszczówkę odpadają

-nawigacja do ciągnika daje punkty z rozsiewaczem, z opryskiwaczem nie( tylko szczególny przypadek)

-talerzówka tylko do obornika.

a czemu z rozsiewaczem jest a z opryskiwaczem nie?😀

• Confused 1

7 godzin temu, olesja86 napisał(a):

Wiem że ceny za wypełnianie wniosków mogą być bardzo wysokie. Wszystkie dokumenty zawsze wypełniam sama — bez problemu uzyskałam dofinansowanie na silosy, rozwój małych gospodarstw, a wczoraj zakończyłam proces aplikacji o I.10.4. Śledzę na bieżąco wszystkie wymogi, dlatego chętnie podzielę się swoją wiedzą i pomogę innym zdobyć środki na inwestycje. Po wstępnej rozmowie postaram się przygotować pełną dokumentację (wiadomo potrzebne są dane o gospodarstwie i oferty inwestycyjne). Jeśli chodzi o wynagrodzenie — na pewno się dogadamy

Ile punktów nazbierałaś w swoim wniosku  ?