Skocz do zawartości

Sprzeglo C360 BIEGI nie wchodza

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z włączaniem biegów w c360, od jakiegoś czasu ciężko włączyć bieg bez zgrzytu, problem jest na każdym biegu. Podwójne wysprzeglanie nic nie pomaga, po odpalenia ciagnika że wcisnietym sprzęgłem ciagnik jedzie, raz nie. Na biegach polowych to już koszmar jedzie cały czas

To kolega ma problem a nie ja😋 może zacznij od jego sprzętu - jak się sprawdzisz to pomyślę 😛

Edytowane przez Ceres2

4 godziny temu, Ceres2 napisał:

To kolega ma problem a nie ja😋 może zacznij od jego sprzętu - jak się sprawdzisz to pomyślę 😛

Specjalizuję się tylko i wyłącznie w jednym rodzaju sprzęcie, kolega niech nawet na mnie nie liczy.  xD  Tarcza sprzęgłowa zwichrowana, w 60-tkach to jest częsta przypadłość.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Demart
      Witam
      Mam problem z dojściem gdzie jakie cięgło zamocować Zetor 5011
      Na wałku widełek sprzęgła są dźwignie i są cięgła od ręcznego,ręcznego wyłączania wałka wiem,sprzęgło 1 i 2 stopnia i nie wiem gdzie które podpiąć ma ktoś może zdjęcie jak to wygląda albo jakiś schemat 
      Na zdjęciach poglądowo te cięgła na które to ma iść 

• Przez vailus
      Witam. Mam problem z ursusem c360. Mianowicie problem wystąpił nagle, są to metaliczne stuki, których częstotliwość narasta wraz z obrotami silnika. Problem pojawił się nagle podczas jazdy. Biegi wskakują tak jak wcześniej. Stuki słyszalne są na biegach polowych, szosowych, przy włączonym jak i wyłączonym womie, a także na luzie jak i podczas jazdy. Jedynie podczas wciśniętego sprzęgła do końca stukot ustaje. Na pierwszy rzut oka nie widać jakiś nieprawidłowości przez okienko rewizyjne. Stąd moje pytanie, może ktoś miał podobny problem i wie gdzie szukać przyczyny?
    • Przez erwin2
      Witam, dźwigienki pierwszego stopnia się wytarły, kupiłem komplet 3 sztuk, założyłem dwie, na trzeciej była pęknięta sprężynka więc kupiłem i próbuję zakładać oczywiście przez okienko i założyłem ale podczas zakładania dźwigienki wyskakuje z tych dziurek w sprzęgle, pytanie brzmi czy należy taka sprężynkę jakoś naciągnąć przed montażem i włożyć czy wystarczy włożyć taką jaka jest ? próbowałem kilka razy i za każdym razem jak się dźwigienkę zakłada to wyskakuje a stare sprężynki nie wyskakiwały. prośba o pomoc w rozwiązaniu problemu.
    • Przez erwin2
      łapki wymienione, jedna sprężyna nowa założona ,łapki wyregulowane wedle instrukcji, odległość od łożyska też jak instrukcja mówi.no i odpaliłem puszczam sprzęgło i ciągnik podskakuje ,i nie wiem gdzie szukać przyczyny ,jak się wbija bieg i to na wbitym sprzęgle to widać lekki ruch takie szarpnięcie  kół jakby chciały jechać do przodu ,czy trzeba łapki wyregulować, podczas pracy ciągnikiem z kultywatorem nie było czuć palącego się sprzęgła ,a może którąś sprężynę uciągłem za mocno
    • Przez silver90
      Witam mam pytanie czy ktoś z was wlewał do ursusa c360 do skrzyni olej Jasol utto 10w30. Chciałbym go tym zalać żebym mógł wywracać  przyczepy nim i moim drugim ciągnikiem który chodzi na tym właśnie oleju. Co wy o tym sądzicie? Proszę o odpowiedzi. 
  • Dodaj nową pozycję...
v