Sprzeglo C360 BIEGI nie wchodza
-
Podobna zawartość
-
Przez Demart
Witam
Mam problem z dojściem gdzie jakie cięgło zamocować Zetor 5011
Na wałku widełek sprzęgła są dźwignie i są cięgła od ręcznego,ręcznego wyłączania wałka wiem,sprzęgło 1 i 2 stopnia i nie wiem gdzie które podpiąć ma ktoś może zdjęcie jak to wygląda albo jakiś schemat
Na zdjęciach poglądowo te cięgła na które to ma iść
-
Przez vailus
Witam. Mam problem z ursusem c360. Mianowicie problem wystąpił nagle, są to metaliczne stuki, których częstotliwość narasta wraz z obrotami silnika. Problem pojawił się nagle podczas jazdy. Biegi wskakują tak jak wcześniej. Stuki słyszalne są na biegach polowych, szosowych, przy włączonym jak i wyłączonym womie, a także na luzie jak i podczas jazdy. Jedynie podczas wciśniętego sprzęgła do końca stukot ustaje. Na pierwszy rzut oka nie widać jakiś nieprawidłowości przez okienko rewizyjne. Stąd moje pytanie, może ktoś miał podobny problem i wie gdzie szukać przyczyny? -
Przez erwin2
Witam, dźwigienki pierwszego stopnia się wytarły, kupiłem komplet 3 sztuk, założyłem dwie, na trzeciej była pęknięta sprężynka więc kupiłem i próbuję zakładać oczywiście przez okienko i założyłem ale podczas zakładania dźwigienki wyskakuje z tych dziurek w sprzęgle, pytanie brzmi czy należy taka sprężynkę jakoś naciągnąć przed montażem i włożyć czy wystarczy włożyć taką jaka jest ? próbowałem kilka razy i za każdym razem jak się dźwigienkę zakłada to wyskakuje a stare sprężynki nie wyskakiwały. prośba o pomoc w rozwiązaniu problemu.
-
Przez erwin2
łapki wymienione, jedna sprężyna nowa założona ,łapki wyregulowane wedle instrukcji, odległość od łożyska też jak instrukcja mówi.no i odpaliłem puszczam sprzęgło i ciągnik podskakuje ,i nie wiem gdzie szukać przyczyny ,jak się wbija bieg i to na wbitym sprzęgle to widać lekki ruch takie szarpnięcie kół jakby chciały jechać do przodu ,czy trzeba łapki wyregulować, podczas pracy ciągnikiem z kultywatorem nie było czuć palącego się sprzęgła ,a może którąś sprężynę uciągłem za mocno
-
Przez silver90
Witam mam pytanie czy ktoś z was wlewał do ursusa c360 do skrzyni olej Jasol utto 10w30. Chciałbym go tym zalać żebym mógł wywracać przyczepy nim i moim drugim ciągnikiem który chodzi na tym właśnie oleju. Co wy o tym sądzicie? Proszę o odpowiedzi.
-
Rekomendowane odpowiedzi
T25 brak półbiegów
Czytaj dalej »
Żniwa kukurydzy 2024 New Holland T4.75s 3xd47