John deere 7600 Problem z podnośnikiem
-
Podobna zawartość
-
Przez arion650
Witam,mam problem z TLS ,od zakupu ciągnika wydawał się twardy na osi,po jakimś czasie ciągnik pokazał błąd i od tamtej pory po odpaleniu nie zawsze się kalibruje, podczas pracy ciągle unosi się i opuszcza a gdy przypnę obciążnik 1.5t całkowicie opada i nie ma zamiaru się unieść,po opuszczeniu obciążnika ciągnik wraca do pozycji i przestaje świecić błąd.Co to może być? Pozdrawiam
-
Przez xsc
Chciałbym zapytać kolegów czy ktoś z Was ma doświadczenia z wtryskami do silnikow John Deere. W internecie pojawiaja sie opinie, ze poprawnie działaja wyłacznie te z dystrybucji JD. Poprawnie sie koduja, silniki pracują lepiej, zas te z dystrybucji denso maja z tym problem. Jakie sa wasze doswiadczenia, zdanie na ten temat? Moze ktorys z Was posiada kody wtryskow, zamontowanych u siebie? W celach porownawczych, moze uda sie rozszyfrowac znaczenie tego kodu?
Zapraszam do dyskusji:)
-
Przez kali88
Witam wszystkich
W załączonym zdjęciu tak wygląda poziom na zgaszonym silniku. Problem się pojawia podczas jazdy, pracy.. Ciągnik z turem poziom spada do tej czerwonej kreski, gdzie łyżka od ziemi jest na poziomie 1 m. Za mała ilość oleju, zapowiedz awarii?
http://manuals.deere.com/omview/OMAL171314_53/OU12401,000193C_53_20071211.html
http://manuals.deere.com/omview/OMAL171314_53/OU12401,0001D29_53_20091017.html
Strony jasno nie podały czy zimny silnik lub podczas pracy pomiar. Obecnie mam zalane 50l.
http://manuals.deere.com/omview/OMAL171314_53/OU12401,0001B62_53_20100923.html
Układ przekładniowy/hydrauliczny
- Przekładnia PowrQuad Plus, liczba biegów 16/16..............
49 l (12.9 U.S.gal.)
- Przekładnia PowrQuad Plus, liczba biegów 24/24..............
50 l (13.2 U.S.gal.)
- Przekładnia AutoQuad Plus, liczba biegów 24/24..............
50 l (13.2 U.S.gal.)
- Przekładnia AutoPowr..............
60 l (15.9 U.S.gal.)
- dodatkowo, z przekładnią biegów pełzających..............
1 l (0.3 U.S.gal.)
- dodatkowo, z napędem przednich kół..............
3 l (0.8 U.S.gal.)
- dodatkowo, z osią TLS..............
3 l (0.8 U.S.gal.)
- z dodatkowym zbiornikiem oleju..............
Czy błędem jak doleje 5-6 litrów? mam na myśli tsl napęd przedni? Da nam to 55+ i wyjdzie jak kolega niżej w temacie.
14 l (3.7 U.S.gal.)
-
Przez NowyRolnik2
witam mam problem z 6930 skrzynia power quad ABCDE i 4 polbiegi ze sprzęgłem w dźwigni.
Problem polega na tym ze przy zmianie polbiegu z 2 na trzeci zatrybia po chwili. Zdąża spaść obroty chwilę się zastanowi i ciągnie. Im większe obciążenie tym dłużej trwa zmiana.
Zarówno w dół jak i w górę.
Jak juz załapie to ciągnie elegancko nie czuć żeby coś się slizgalo nie ma też niepokojących dźwięków. Żadne kontrolki się nie świecą.
Ciśnienie 17 czy 18 bar w normie dla tego modelu wg specyfikacji.
Ojej ladny czysty .
Rewers wzorowo nic nie szarpie, nie stuka.
Czy pomoże kalibracja ?
Czy to wina jakiegoś czujnika?
Czy grubszy temat jak podtarte tarczki? Troche nie chce mi się tam zaglądać.
Może miał ktoś podobny przypadek.
-
Przez kamil1480
Witam Zastanawiam się nad zakupem ciągnika do 150km i myślę o 6620 w power quad Nie ukrywam ze będzie głównym koniem pociągowym i myślę na co zwrócić uwagę przy zakupie by nie trafić na bubla bo ceny są od 140-200tys, a utopić taki pieniądz to łatwo Może ktoś ma podobny model i dał by jakąś opinie na jego temat
-
Rekomendowane odpowiedzi
Problem z włączaniem pompy hydraulicznej T-25
Czytaj dalej »
John Deere 6210r & Mandam Spec hd