Skocz do zawartości

Mycie opryskiwacza

raul7031

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
51 minut temu, Grab12 napisał(a):

Ja płucze zaraz po pryskaniu beczkę 1000l trzy razy po 100l czystą wodą i jest git głównie po glifo bo pryskam głównie zboża myśle że ściernisko będziesz orał uprawiał?

Też tak robiłem sama woda i nie było problemów, ale chciałem spróbować środkiem dlatego pytam. Tak będzie orka zimowa przed jęczmieniem.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez hazel
      Witam chciałbym się dowiedzieć po jakim czasie po oprysku herbicyd owym mogę stosować dokarmianie dolistne środki jakich używałem to apyros 75 wg i Mustang forte 
    • Przez Filip12345
      Siałem pszenżyto koło 12 października.
      Pryskałem glifosatem i nie spaliło perzu... Prawdopodobnie za mała dawka. Co teraz zrobić? Jest jakaś substancja czynna która go wezmie i zarazem chwasty czy nie bardzo. I na jesieni czy wiosnę.
    • Przez citrulline
      witam 
      chciałbym maksymalnie oczyscić zaniedbane pole pod przyszłe uprawy, głownym problemem jest perz, gleby lekkie piaszczyste 5, 6 klasa ,chociaż mam wrażenie że w tym roku jak na złośc jest go mało rośnie tylko placami ,celowo czekałem az do teraz aby wyrósł jak najwiekszy dla najlepszego efektu z  użycia oprysku. Dłuzej nie moge czekać bo zaczyna być coraz zimniej , myśle pryskać w przyszłym tygodniu, podoga u mnie sie zapowiada następująco, myśle opryskać Agrosarem ? jaką dawkę na ha dać? 5 l będzie wystarczające? Z informacji które znalazłem podobno im mniej wody na ha tym lepiej ale to każdy mówi inaczej, 200 l na ha bedzie ok? jaki adwiutant użyć najlepiej żeby wszystko zagrało? to będzie mój przed ostatni zabieg w tym roku potem jeszcze w listopadzie orka i zamykam sezon
      pozdrawiam

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jaki polecicie  oprysk na jesień na żyto pszenice i pszenżyto ? W tym roku miałem problem z tomką ościstą oraz wiechliną roczną  . Doradzono mi Beflex 0.3 plus Sunfire 0.3 plus Xandao 50 g lub Bacara ? Ja bardziej myślałem o chlourotronie czyli jakiś lentipur albo tolurex ale może zaszkodzić pszenicy a trochę jej mam . Z góry dziękuję za odpowiedzi  
    • Przez Rumcajs
      czym bajcujecie zboże i czy to pomaga i kiedy?
  • Dodaj nową pozycję...