Skocz do zawartości

Głośne pikanie w kabinie

krislord81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po zmarłym bracie odziedziczyłem gospodarstwo . 

Ogarniam sprzęty które posiadał .

Przy pracy na John Deere 6820 od pewnego momentu zaczęło mi coś głośno "pikać " w kabinie - odgłos taki jak mają ciężarówki czy koparko ładowarki w trakcie cofania .

Kilka razy w ciągu minuty

Od czego jest ten dźwięk i co sygnalizuje ?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Kowalskipatryk74
      Witam mam problem z odpalanie ciągnik john deere 6120 2002r
      Ciągnik po nocy odpala po chwili kręcenia zawór zwroty założony
    • Przez kolo1
      Witam,
      Mam JD 6310 z 2001 roku z ładowaczem jest głównym ciągnikiem w gospodarstwie. W pracach w podwórku z ładowaczem nie ma problemu. Po zapięciu do ciężkiej pracy brakuje mu paliwa i gaśnie. Wcześniej jak paliwa było pod korek to chodził, aż wypalił do stanu 3/4 zbiornika i dopiero zaczynał gasnąć, teraz nie ma to już znaczenia gaśnie nawet przy pełniutkim baku. W pracy z prasą belującą chodzi do momentu dobijania beli, jak już jest ciężeje to gaśnie, podpompuję gruszką lub przekręcę stacyjkę ze dwa razy i odpala. Na dobijaniu beli to tak ze 2- 3 razy potrafi zgasnąć. Czasem chodzi nawet jak ma ciężko ale jak już podjeżdża pod górkę czy na drodze czy na polu to pewne, że zgaśnie.   
      Założyłem na przewód między zbiornikiem, a filtrem gruszkę do odpowietrzania, bez skutku, pompka paliwowa wymieniona na nową, nawet spróbowałem podłączyć przewód do filtra paliwa i bezpośrednio przez korek wlewu włożyłem przewód do zbiornika paliwa  też gaśnie. Na moje oko próżnia powstaje między zbiornikiem a filtrem paliwa 
      Prośba o podpowiedzi co może być przyczyną. Mechanicy rozkładają ręce i też nie mają pomysłu na przyczynę.
    • Przez ula1966
      Witam. Mam problem z skrzynią biegów w moim JD 2040S rok. produkcji 1986, który objawia się tym ,że przy zimnym oleju biegi bardzo ciężko wchodzą a w miarę ogrzewania się oleju problem znika. 
    • Przez arion650
      Witam,John Deere 6920 skrzynia pq czy da się ustawić skrzynię biegów żeby ciągnik cofał na mniejszym półbiegu niż jeździ do przodu?
    • Przez yooo
      Witam posiadam jd 6630 comfort i mam pytanie odnośnie pracy głęboszem na tzw podnośniku bez wału , bez kół kopiujących.. czy praca w taki sposób może być w jakikolwiek sposób szkodliwa dla ciągnika? Ostatnio wymieniałem wkład filtra oleju przekładniowo - hydraulicznego i cześć tekturowa była mocno wciągnięta do środka ( wymiana co 750 mtg olej i filtr oryginał) .
  • Dodaj nową pozycję...