Renault Celtis 436 rx drżenie podnośnika
-
Podobna zawartość
-
Przez LodzkieM
Cześć, potrzebowałbym informacji związanej z WOM w ciągniku Renault 103.54 z roku '95. Mianowicie mam problem polegający na świecącej się kontrolce WOM na desce rozdzielczej w sytuacji kiedy jest on wyłączony. Po włączeniu WOM kontrolka gaśnie. Wałek załączany jest elektrohydraulicznie. Czy ktoś miał podobną sytuację?
-
Przez mariusz1304
Witam,
Od niedawna mam problem z przednim napędem. Dokładnie to cos w nim hałasuje. Tak jakby turkotanie przy każdym obrocie kół. Na ta chwile ciężko mi stwierdzić czy to z przedniego mostu czy z okolic przystawki.
Kilka lat temu miałem obrobione tryby w przednim moście i wtedy hałasowało bardziej przy skręcaniu a teraz coś słychać przy jeździe na wprost. Przy skręcaniu jest cicho. Przy wyłączonym napędzie też nic nie słychać.
Olej w przodzie wymieniony jakieś 3 lata temu na 80w90LS
Łożysko podpory wału sprawdzone.
Jest możliwe żeby tarczki w przednim układzie różnicowym lub przystawce tak się zachowywały?
Miał ktoś taki problem, coś doradzi?
Skrzynia mechaniczna z elektrohydraulicznym załączaniem napędu.
-
Przez NorbertKolk
Witam posiadam Renault 180.94 skrzynia multishift .
Ciągnik ogólnie super skrzynia sama w sobie również ciekawa . Mam mały problem który wynika z faktu iż nie mogę w internecie znaleźć informacji serwisowych to tej skrzyni ani odnaleźć rzetelnych osób które posiadają jakąkolwiek wiedzę techniczną dotyczącą jej sterowania zależności itd .
Mianowicie Ciągnik po wrzuceniu rewersu dosyć często próbuje ruszyć z ostatniego biegu tj 9 . Jest to problematyczne jadąc po w ruchu miejskim bo niestety traktor trzeba zatrzymać i ruszać rewersem kilkukrotnie aż zaskoczy na bieg pierwszy . Można kombinować również z zakresem itd a to kłopotliwe.
Jakie ta skrzynia ma zależności tj np jak ustawią się biegi po wciśnięciu sprzęgła a jak powinny się ustawić po wyłączeniu skrzyni rewersem i ponownym włączeniu jazdy . Cw przypadku gdy jedziemy z dużym obciążeniem i musimy skorzystać z ruszenia z zakresu pośredniego Żółw (Ślimak żółw zając ) bo mój ciągnik się rozłącza i trzeba stanąć przerzucić na zakres szybki i ponownie ruszać nie mogę zrobić płynnego przejścia pomiędzy zakresami .?
Jak to powinienem obsługiwać bo być może to ja popełniam błąd . Kto ma do tej skrzyni kody błędów bo są lampki które migają lecz nie mogę znaleźć żadnych informacji w internecie co one oznaczają . Pozdrawiam i z góry dziękują za pomoc .
Potrzebuje informacji jak kalibrować tą skrzynię ? w jakich innych ciągnikach ona występowała konkretnie bo informacje na forach są ogólnikowe a być może z tych danych wyciągnę potrzebne informacje lub znajdę kogoś kto ma jakieś pojęcie .
-
Przez slawek1914
Witam. Czym różni się silnik modelu 145 od modelu 110.54. Oprócz tego że jest turbo i nr silnika td.
-
Rekomendowane odpowiedzi
Opinie Pronar 82A i Renault 90-34
Czytaj dalej »
Renault Ares 540RX & AgroFactory Caro U600/4