Skocz do zawartości

Tolmet Simply 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, MateuszImiołek napisał(a):

Witam rozważam zakup brony talerzowej Tolmet Simply 2.0

Planuje współpracować nią z ciągnikiem C360 3p.

Czy ktoś z was ma taki zestaw? 

Daje to radę ?

Czy jednak pozostać przy 1.8 ?

Proszę o podpowiedź 

wg danych producenta do 3p, to 1,6 a nie 2,0

Poszukaj sobie zwykłej talerzówki jakiegoś strumyk i wyjdzie Cię o wiele taniej.

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez armin089
      Witam, zamierzam kupić używaną talerzówkę do u914. Klasa ziemi to 3 i 4. Jaką szeroką, z wałem lub bez polecacie do 914?
    • Przez cinek1808
      Jaką bronę talerzową wybrać? 
      Mam ofertę agrona 3m za 23,800zl 
      Land stal 29,300zl 
      Grano system 26,000zl . Biorę jeszcze pod uwagę wersję 2.7 m. Są jeszcze brony mandam , akpil ale ceny dość spore. Czy warto dopłacić do wału daszkowego? 
    • Przez darus74
      Witam, proszę użytkowników w/w brony o opinie. Potrzebuje opini na temat nowych piast na łożyskach stożkowych i wału doprwiajacego croskil wersja gumowa stosowana u Batyry.
    • Przez cris10
      Rozglądam się za talerzówką do ciągnika 170 km z możliwością podniesienia mocy 200 km i w przyszłość zakupu większego około 230-250 km. Chciałbym zapytać czy są posiadacze bron półzawieszanych firm Lemken, Amazone, Kuhn i Pottinger. Póki co biorę te pod uwagę chyba że ktoś coś jeszcze poleci. Pola od 0.5 ha do 12 ha. Gleby od lekkich po ciężkie iły. Myślałem o szerokości 5 metrów ale to chyba ciut za bogato jak na mój ciągnik, więc optymalnie 4.5 metra Jaki wał wybrać i jaka wielkość talerzy? Szukam opini posiadaczy tych maszyn, żeby tym sprawnie robić a nie skakać po polu. I dodatkowo jaki wał wybrać?
    • Przez ceston
      Jak w temacie jakiej firmy agregat bezorkowy polecacie? Musi byc półzawieszany. dla ciągnika do 140 KM
  • Dodaj nową pozycję...
v