Skocz do zawartości

Mtz82 hydraulika dla początkujących

STARYMTZ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Proszę o pomoc w objaśnieniu zasady hydrauliki w mtz82 stary typ.Tzn.co za co jest odpowiedzialne.Niedawno kupiłem "TRUPKA" i słabo było z podnośnikiem i turem,zmieniłem pompe i rozdzielacz no i teraz podnośnik wariuje -na każdą z wajch reaguje podnoszeniem a tur nie daje rady.Proszę o powage -dopiero, zaczynam "ruską" przygodę .

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez wz19
      Witam.Mam problem z moim Pronarem 1221 - od pewnego czasu jak się rozgrzeje olej w skrzyni biegów to skacze ciśnienie na wskażniku - jak zjeżdżam z góry to jest w porządku ale jak jadę pod górkę to spada i rośnie i tak cały czas i jeszcze jak stanę na równym terenie to podczas ruszania do przodu też spada a jak ruszam do tyłu to jest dobrze.
      Jak go zgaszę i postoi trochę - ostygnie to trzyma ciśnienie równo dopóki się nie rozgrzeje. Olej mam zalany HIPOL 15F 80W90.
      Może ktoś miał taki problem - to był bym wdzięczny za podpowiedż co robić.
    • Przez ghastrider90
      Poszukuję tylnej zabudowy kabiny niskiej do jumz 6am. Chodzi mi o blachę od ramki szyby w dół oraz dolną zabudowę z klapą pod zbiornik paliwa. Wiem że to święty gral poszukiwany przez wielu. Może jednak ktoś posiada takowy a ja chętnie odkupię bo.... wieje mi po plecach 😆

• Przez panmino
      Ciągnik pracuje z ładowaczem. Po wymianie pompy hydraulicznej, ramiona podnośnika podnoszą się samoczynnie od czasu do czasu. Po użyciu siły, opadają, później znowu zauważam, że się podniosły. Ki czort? Wiążę to z poważniejszą usterką, czyli przepychaniem oleju hydraulicznego do skrzyni biegów, który to problem pozostał nierozwiązany w innym wątku na forum. 
    • Przez ghastrider90
      Witam forumowiczów. Podpowiedzcie mi proszę jakie opony y założyć na standardową felgę ciagnika jumz 6am - przerobiony z koparki. Obecnie siedzą 15.5 r38 przydały by się nieco szersze do transportu. Dodaje zdjęcie poglądowe.

• Przez jankes1991
      Witam 
      Mam pytanie 
      Zaczęło mi się pocić z regulatora siłowego od strony sprzęgła 
      Wiem że są tam same oringi 
      Ale żeby wymienić te oringi trzeba zdejmować koło bak itd 
      Ta klapką na 4 surbki 6 po odkręceniu powinna zejść bez problemu ale nie wiem 
      I też pytanie trzeba ciągać koło bak czy nie 
      Dziękuję za odp i pozdrawiam 

• Dodaj nową pozycję...