Mtz82 hydraulika dla początkujących
-
Podobna zawartość
-
Przez wz19
Witam.Mam problem z moim Pronarem 1221 - od pewnego czasu jak się rozgrzeje olej w skrzyni biegów to skacze ciśnienie na wskażniku - jak zjeżdżam z góry to jest w porządku ale jak jadę pod górkę to spada i rośnie i tak cały czas i jeszcze jak stanę na równym terenie to podczas ruszania do przodu też spada a jak ruszam do tyłu to jest dobrze.
Jak go zgaszę i postoi trochę - ostygnie to trzyma ciśnienie równo dopóki się nie rozgrzeje. Olej mam zalany HIPOL 15F 80W90.
Może ktoś miał taki problem - to był bym wdzięczny za podpowiedż co robić.
-
Przez ghastrider90
Poszukuję tylnej zabudowy kabiny niskiej do jumz 6am. Chodzi mi o blachę od ramki szyby w dół oraz dolną zabudowę z klapą pod zbiornik paliwa. Wiem że to święty gral poszukiwany przez wielu. Może jednak ktoś posiada takowy a ja chętnie odkupię bo.... wieje mi po plecach 😆
-
Przez panmino
Ciągnik pracuje z ładowaczem. Po wymianie pompy hydraulicznej, ramiona podnośnika podnoszą się samoczynnie od czasu do czasu. Po użyciu siły, opadają, później znowu zauważam, że się podniosły. Ki czort? Wiążę to z poważniejszą usterką, czyli przepychaniem oleju hydraulicznego do skrzyni biegów, który to problem pozostał nierozwiązany w innym wątku na forum.
-
Przez ghastrider90
Witam forumowiczów. Podpowiedzcie mi proszę jakie opony y założyć na standardową felgę ciagnika jumz 6am - przerobiony z koparki. Obecnie siedzą 15.5 r38 przydały by się nieco szersze do transportu. Dodaje zdjęcie poglądowe.
-
Przez jankes1991
Witam
Mam pytanie
Zaczęło mi się pocić z regulatora siłowego od strony sprzęgła
Wiem że są tam same oringi
Ale żeby wymienić te oringi trzeba zdejmować koło bak itd
Ta klapką na 4 surbki 6 po odkręceniu powinna zejść bez problemu ale nie wiem
I też pytanie trzeba ciągać koło bak czy nie
Dziękuję za odp i pozdrawiam
-
Rekomendowane odpowiedzi