Ursus 1014 lika ciepło zimno się urwała
-
Podobna zawartość
-
Przez m_i_c_h_a_l
Cześć,
W moim ursusie pojawił się problem z bardzo ciężkim odpalaniem a dokładnie kręceniem/obrotem silnika przy próbie uruchomienia.
Jak uda się go raz uruchomić to później jest już ok.
Przy próbie uruchomienia rozrusznik ledwo kręci, podjąłem poniższe działania ale niestety nadal problem występuje:
- były dwa akumulatory 6V to zmieniłem je na jeden akumulator 12V wyjęty z kombajnu z silnikiem Perkins 6 cylindrów. Akumulator ten kombajn kręci bez problemu gdzie silnik jest większy.
- założyłem nowy kabel masowy
- zawiozłem rozrusznik do mechanika, naprawił go bo był już trochę zużyty. Jakież było moje zdziwienia kiedy po założeniu silnik nadal ledwo się kręci.
Czy spotkał się ktoś z podobnym przypadkiem bo mi już brakuje pomysłów o co może chodzić?
Czytałem jeszcze, że można założyć grzałkę płynu chłodniczego ale nie wiem czy to mogłoby pomóc.
Pozdrawiam
-
Przez Ursusik1014
Słuchajcie widziałem na zdejciach na AF ze niektórzy mają szerszy rozstaw kół w ursusach. Teraz nasuwa się moje pytanie czy to cośdaje nie wiem może przyczepność lepsza jest. Prosze o wasze pomysły
-
Przez ŻakowskiSławomir
Witam, poszukuję mobilnego mechanika lub osoby ze sprzętem i wiedzą który podejmie się wyeliminowania 2 bolączek mojej 6[1224]. Robota na jeden dzień, ale z braku czasu i cierpliwości do tej k**wy chętnie zlecę komuś naprawę, paliwo również komuś zapłace bo wolałbym by było to robione na miejscu, wszystko do dogadania. Wielkopolska PJA. Jeżeli kogoś znacie albo ktoś sam jest chętny to zapraszam pv. Pozdrawiam
-
Przez Axd529
Mam od niedawna założonego tura w ciągniku i mam pytanie na jakiej wysokości podczas jazdy mam mieć uniesiony krokodyl do obornika? Czy jak się poruszam takim zestawem bez żadnej przyczepy to mam obowiązek posiadania lampy ostrzegawczej(koguta)?
-
Przez MateuszToczek
Witam, mam pytanie, otóż remontuję mojego ursusa 385 i stanąłem w miejscu z powodu tej pompki wspomagania hydrauliki zeswnetrzej. Czy jest to potrzebne, ponieważ nie wiem w sumie czy mam kompletną czy nie bo już dawno to wymontowałem, a teraz patrzę że są jakieś wersje jej. Ja mam bez grzybka i kulki.
-
Rekomendowane odpowiedzi
Ursus C-385 bardzo ciężkie odpalanie
Czytaj dalej »
Ursus 4512 +opryskiwacz krukowiak