Skocz do zawartości

Jaki opryskiwacz ciągany kupić?

Ssyfjfjd

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, Uziu92 napisał(a):

Miałem nowe polskie, kupiłem sciurane zachodnie i dopiero wiem że żyje 

Opryskiwacz nie jest mocno skomplikowany, aby pompa i elektrozawory działały i więcej tam filozofii nie ma. Wszystko inne idzie tanio i prosto zrobić. 

Miałeś do czynienia z krukowiakiem?

3 minuty temu, akmaly napisał(a):

Te 30 tyś ma starczyć na nowego krakowiaka? Chyba musisz pomnożyć tą cenę X2 a nawet X3. W tym budżecie z nowych to najtańsze badziewie typu demarol itp.

Wiem doskonale, ale ja pytam ogólnie o markę krukowiak, chodziło mi bardziej o to czy to również jest badziew 

Z krakowiakiem nie miałem 

, ja kupiłem opryskiwacz 3300 litrów 27m lance na hydraulice z pompą 500 litrów na elektrozaworach i własną hydraulika z kompem do dawkowania poniżej 30 tys. Było parę pierdolek do poprawy ale to koszty wyszły kilkadziesiąt zł, najdroższe były nowe lampy drogowe i te niebieskie do podświetlenia lanc i maszyna ino gwizd pracuje. Lejąc 3300 litrów cieczy pryskam 11 hektarów, zostaje mi w zbiorniku 10-30 litrów cieczy maksymalnie. 

Jeśli chodzi o wygodę to używany zachodni maja już komputery sterujące dawka i większość belek jest hydrauliczne wiadomo są to opryskiwacze z lat 90 i większość już ma belki spawane czy były już malowane . Nowego za 30 pewnie ciężko a jeśli tak to gola wersja . A używany polski nieraz uda się coś znaleść Np jakiegoś pilmeta 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez ralf3635
      Witam, na początku opiszę mam opryskiwacz hardi tz 2500 na komputerze hardi tronic 2000dpa (zamieszcze zdjęcie,) .Mam problem z rozkladaaniem i składaniem hydrauliczny tego opryskiwacza a dokładnie ćwiartek i w sumie nie tylko.prawdobodobnym problemem jest tylny rozdzielacz hydrauliczny na opryskiwaczu.Zasada działania jest taka ze gdy na sterowniku zslacze poszczegulna funkcje,  dźwignią hydrauliczny w traktorze kierując w jedną stronę to przykładowo zamykam jedna ćwiartkę a kierując ta sama dźwignie w drugą stronę ja otwieram.i czasem to się przycina.i ogólnie czasem slabo działa. Przerabiał.ktos podobny temat lub moze wje gdzie kupić taki rozdzielacz jak na zdjęciu. Nie ma na nim żadnych oznaczen , a pod spodem jest połączony z kolejnym blokiem hydraulicznym i sa jeszcze po bokach dwa zawory. Z boku byly juz dołożone dwa elektro zawory bo na bloku przestały działać Dzięki za odp.

• Przez moc1634
      Cześć! potrzebuję instrukcję obsługi opryskiwacza Tecnoma model Laser 3000, komputer z softem AVENTA 3.0, na jednym ze zdjęć jest taka a'la tablica z pokrętłem, które pokazuje jak należy ustawić zawory sterujące rozwadniaczem i całą armaturą. Podejrzewam, że w innych modelach mogą być podobne rozwiązania. Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek chociaż szczątkową instrukcję. Pozdro!

• Przez Szymi195
      Witam mam problem posiadam navigatora z 2016 roku o na obrysowka nie ma prądu, dotarlem do jakies swego rodzaju płytki scalonej na ktorej swiatla sa rozdzielone ale nie mam pojecia co jest nie tak, czy ktos moze mial taki problem lub orientuje sie co moze byc powodem?
    • Przez citrulline
      Witam 
      potrzebuje pomocy w przeróbce opryskiwacza z rozdzielaczem takim jak na zdjęciu żebym mógł nim sterować za pomocą elektroniki, hydrauliki czegokolwiek  byle najniższym kosztem z kabiny z zamkniętą szybą żebym nie musiał za każdym razem wychylać się i wdychać oprysku. Czy taka przeróbka jest możliwa? Podczas pracy używam tylko głównego zaworu zaznaczonego na zdjęciu. Ta czerwona rączka przestawia się o 90 stopni, jak można by tym sterować? Ma ktoś może jakiś pomysł albo robił podobną przeróbkę?

• Przez Vril
      Witam,
      Chciałbym Was poinformować że już zaczeli wypłacać dopłaty -ja wczoraj dostałem
      Kasa na koncie więc postanowiłem ją zainwestować w opryskiwacz i tu prośba do Was o poradę który wybrać .
      Założenie jest takie że opryskiwacz ma mieć zbiornik 1500-1600 l i belke 15m pracować na powierzchni 60 ha x średnio 4opryski na ha daje nam
      240 ha rocznie.

Znalazłem takie oferty:

Krukowiak -Apollo wesja standart ok. 33000 brutto

Pilmet wersja -1600 + pełna hydrałlika i elektryka zaworów ok.54000 brutto

Bury Pelikan FUll wypas (pełna hydrałlika i elektryka zaworów ) ok.44000 brutto

Dodam że jestem na vacie więc sobie go odlicze.

Proszę Was o porade bo mam mętlik w głowie i nie chcę kupić bubla

nikt nic nie poradzi ?
  • Dodaj nową pozycję...
v