Jaki opryskiwacz ciągany kupić?
-
Podobna zawartość
-
Przez ralf3635
Witam, na początku opiszę mam opryskiwacz hardi tz 2500 na komputerze hardi tronic 2000dpa (zamieszcze zdjęcie,) .Mam problem z rozkladaaniem i składaniem hydrauliczny tego opryskiwacza a dokładnie ćwiartek i w sumie nie tylko.prawdobodobnym problemem jest tylny rozdzielacz hydrauliczny na opryskiwaczu.Zasada działania jest taka ze gdy na sterowniku zslacze poszczegulna funkcje, dźwignią hydrauliczny w traktorze kierując w jedną stronę to przykładowo zamykam jedna ćwiartkę a kierując ta sama dźwignie w drugą stronę ja otwieram.i czasem to się przycina.i ogólnie czasem slabo działa. Przerabiał.ktos podobny temat lub moze wje gdzie kupić taki rozdzielacz jak na zdjęciu. Nie ma na nim żadnych oznaczen , a pod spodem jest połączony z kolejnym blokiem hydraulicznym i sa jeszcze po bokach dwa zawory. Z boku byly juz dołożone dwa elektro zawory bo na bloku przestały działać Dzięki za odp.
-
Przez moc1634
Cześć! potrzebuję instrukcję obsługi opryskiwacza Tecnoma model Laser 3000, komputer z softem AVENTA 3.0, na jednym ze zdjęć jest taka a'la tablica z pokrętłem, które pokazuje jak należy ustawić zawory sterujące rozwadniaczem i całą armaturą. Podejrzewam, że w innych modelach mogą być podobne rozwiązania. Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek chociaż szczątkową instrukcję. Pozdro!
-
Przez Szymi195
Witam mam problem posiadam navigatora z 2016 roku o na obrysowka nie ma prądu, dotarlem do jakies swego rodzaju płytki scalonej na ktorej swiatla sa rozdzielone ale nie mam pojecia co jest nie tak, czy ktos moze mial taki problem lub orientuje sie co moze byc powodem?
-
Przez citrulline
Witam
potrzebuje pomocy w przeróbce opryskiwacza z rozdzielaczem takim jak na zdjęciu żebym mógł nim sterować za pomocą elektroniki, hydrauliki czegokolwiek byle najniższym kosztem z kabiny z zamkniętą szybą żebym nie musiał za każdym razem wychylać się i wdychać oprysku. Czy taka przeróbka jest możliwa? Podczas pracy używam tylko głównego zaworu zaznaczonego na zdjęciu. Ta czerwona rączka przestawia się o 90 stopni, jak można by tym sterować? Ma ktoś może jakiś pomysł albo robił podobną przeróbkę?
-
Przez Vril
Witam,
Chciałbym Was poinformować że już zaczeli wypłacać dopłaty -ja wczoraj dostałem
Kasa na koncie więc postanowiłem ją zainwestować w opryskiwacz i tu prośba do Was o poradę który wybrać .
Założenie jest takie że opryskiwacz ma mieć zbiornik 1500-1600 l i belke 15m pracować na powierzchni 60 ha x średnio 4opryski na ha daje nam
240 ha rocznie.
Znalazłem takie oferty:
Krukowiak -Apollo wesja standart ok. 33000 brutto
Pilmet wersja -1600 + pełna hydrałlika i elektryka zaworów ok.54000 brutto
Bury Pelikan FUll wypas (pełna hydrałlika i elektryka zaworów ) ok.44000 brutto
Dodam że jestem na vacie więc sobie go odlicze.
Proszę Was o porade bo mam mętlik w głowie i nie chcę kupić bubla
nikt nic nie poradzi ?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Rzepak - ochrona i nawożenie - 2025
Czytaj dalej »
Ursus C-360 & Rozsiewacz