Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Qwazi

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, galan99 napisał(a):

Co się stało chcecie zmieniać Polskę . Nie dacie rady a pomarzyć można .

kolega został w KAS kierownikiem, potem trząsł portkami, bo "jak przyjdzie KO, zaraz mnie wypier..., bo nie ważne, że bez poparcia, za samą służbe, ważne, że za kadencji PiS"

8 minut temu, jahooo napisał(a):

kolega został w KAS kierownikiem, potem trząsł portkami, bo "jak przyjdzie KO, zaraz mnie wypier..., bo nie ważne, że bez poparcia, za samą służbe, ważne, że za kadencji PiS"

To jest najgorsze a do tego powiem że w dużych firmach/korpogównach jest podobnie.

• Like 1

24 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bo na wyższe stołki w mundurówkach i nie tylko pchną się rózne miernoty. Mam kolege w straży pożarnej tam.jest tak samo. Dobrzy pracownicy siedzą robią swoją robote a wszelkiej maści szumowiny robią wszystko dla awansu. Zmienia się władza wywala wszystkich nie patrząc jakim jest pracownikiem tylko obsadza swoimi. To jest poyebane. U mojej żony w urzędzie marszałkowskim tak samo. Pracownicy nie chcą iść na dyrektora bo po wyborach jak sie zmieni władza zaraz ich wy***rdolą. W ministerstwach w Warszawie tak samo. Dlatego mamy to co mamy.

Jeśli chodzi o policję, to jest kilka nazwisk na bardzo wysokich stanowiskach, które nie są podatne na polityczne zawirowania. To są fachowcy pierwszej ligi. Trzech znam osobiście i wiem co piszę. Aczkolwiek nie przeczę, że polityka się ram wtrąca, chociażby dlatego, że aby powołać kogoś na stanowisko Komendanta Powiatowego, trzeba zasięgnąć opinii Starosty. Jak nie wyda pozytywnej, to nie ma powołania 🤷

2 minuty temu, Bananek napisał(a):

Finansowo nie. 

A to może potrzebne Ci jakieś uprzedzenia obronny typu noże, nożyczki, halabardy, pilniczki🤔😉😉

24 minuty temu, jahooo napisał(a):

Dlatego ustawa o słuzbie cywilnej powinna byc zmieniona, poza wojewodą reszta stanowisk nie powinna być obsadzana z klucza politycznego, ale to nie w naszym kraju, gdzie obsadza się pół urzędu swoimi kuzynami

Nawet jeśli zmienią, to znajdą wytrych do omijania...mentalność 🤷

10 minut temu, Qwazi napisał(a):

Jeśli chodzi o policję, to jest kilka nazwisk na bardzo wysokich stanowiskach, które nie są podatne na polityczne zawirowania. To są fachowcy pierwszej ligi. Trzech znam osobiście i wiem co piszę. Aczkolwiek nie przeczę, że polityka się ram wtrąca, chociażby dlatego, że aby powołać kogoś na stanowisko Komendanta Powiatowego, trzeba zasięgnąć opinii Starosty. Jak nie wyda pozytywnej, to nie ma powołania 🤷

A to może potrzebne Ci jakieś uprzedzenia obronny typu noże, nożyczki, halabardy, pilniczki🤔😉😉

Z tego co widze u mnie w okolicy to wy***ali wszystkich w okolicznych powiatach ze straży i policji.

14 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Z tego co widze u mnie w okolicy to wy***ali wszystkich w okolicznych powiatach ze straży i policji.

U mnie jak narazie nikogo. Zamienili tylko miejscami dwóch z sąsiednich powiatów. Obaj mieszkają w trzecim, też sąsiadującym. Takie ruchy były zawsze po zmianach władzy. Dlatego nie oceniam merytorycznie tego wystąpienia. Oceniam jego sposób i ta ocena nie wygląda dobrze niestety. Jeszcze słówko, bo tam się gdzieś pojawiło, że ten gość awansował na Komendanta Powiatowego że stanowiska dyżurnego Komendy wojewódzkiej. Tak się dzieje i nie ma lepszego stanowiska do przygotowania się do zarządzania jednostka niż dyżurny. Bo dyżurny dowodzi i koordynuje działania jednostki, a pod nieobecność komendanta nią dowodzi. To nie jest wysoki awans, bo dyżurny wojewódzki nie jest dużo niżej od komendanta w powiecie, jeśli chodzi o zaszeregowanie. Nie wiem, czy to nawet nie są stanowiska równorzędne. No może nie, ale różnica jest niewielka

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Pewnie kiedyś tak

Kiedyś musi

Narazie bez wypadku, stłuczki i zadrapań

No trudno się P0wie

Zycie

I tak trzymaj nie daj zarobić ubezpieczalniami i blaachazom....

1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Potrzebujesz wsparcia🤔🤭

@gregor1284!!!!! jest chętny na podpis!!!

5 minut temu, gregor1284 napisał(a):

E! Czyim kolejnym wcieleniem jesteś?

A jest tam łącznik dziś w suchowoli po traktor to zaraz by podpisał 

Niczym...i nic nie podpisze i żony nie wydzierżawię!!!!

3 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Jest czysty

Dzięki tej