Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

🤝 🙋‍♂️

-8°☁️ ☃️ mgła

🕯️ ______✝️ _______🕯️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych wyborców co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

P0 zostałym Szczęść Boże 

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 19.02.2025 o 08:52, Chłoporobotnik napisał(a):

Ale sprawi, że nie będę musiał o tym czytać. 

Rozwiń  

To co ty tak się tych kobiet boisz, w podstawówce jakaś cię dręczyła psychicznie i tak zostało Czy ty po prostu innej orientacji jesteś ?

U nas też jest taki 50-letni kawaler ogier to jego życie to tylko pole i obora nigdzie nie wyjdzie póki rodzice żyją to jest jeszcze okej później będzie kaplica . Ja myślę że jakby go dziewczyna dotknęła to był by "wybuch" 🤭 jak w filmie american pie

Edytowane przez marulekk
  • Like 2
Opublikowano
  W dniu 20.02.2025 o 06:16, Strongman napisał(a):

Ale solary na dachu z 9m nad ziemią ale dzisiaj naizimniejszy poranek tej zimy.

Wczoraj oglądałem filmy U Pana Boga w królowym moście i tam odłączyli ten teren od Polski i stworzyli nowe państwo i posłowie Zgodzili się na to żeby polske podzielić ze potem podzielą drugi raz Polskę na Polskę zachodnią gdzie będzie rządzić po i Polskę wschodnie gdzie będzie rządzić PiS

Rozwiń  

na jakim oglądałeś?

Opublikowano
  W dniu 20.02.2025 o 07:05, Rolnik1973 napisał(a):
Rozwiń  

Polska zdrowa żywność. Podobnie zboża i inne. Napierdalają tej chemii ile się da a później na strajkach jaka to polska żywność jest zdrowa🤣🤣🤣. Jak widze jak sąsiad biznesmen napierdala po tym polu z opryskiwaczem to wcale się nie dziwie że tak jest.

W dniu 20.02.2025 o 07:09, pedro2 napisał(a):

-11 

Pierdacze, nie sieję azotu. 

Takie mrozy, gleba na 10cm na bank skuta. Nie ma widoków żeby szybko puściła. Słoneczko zje ten nawóz 

Rozwiń  

Wal. Będziesz pierwszy w wiosce a to najważniejsze.

• Like 2
Opublikowano

Sadowniki

Opamiętaj ta się

🙆‍♂️

https://biznes.wprost.pl/amp/11937993/przebadano-pomarancze-z

Rozwiń  

Rozwiń  

A u naszych sadowników to zdrowe owoce? Jak widzę u okolicznych farmerów to oprysk pogania opryskiem i tak co drugi dzień , na pewno tako samo "zdrowe"jak te zagranicy 

• Like 1
Opublikowano
  W dniu 20.02.2025 o 07:14, marulekk napisał(a):

A u naszych sadowników to zdrowe owoce? Jak widzę u okolicznych farmerów to oprysk pogania opryskiem i tak co drugi dzień , na pewno tako samo "zdrowe"jak te zagranicy 

Rozwiń  

A czytałeś

P0lskie jabłka bardziej nasz pikowane niż te pomarańcze z zagranicy

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
  W dniu 20.02.2025 o 07:09, pedro2 napisał(a):

-11 

Pierdacze, nie sieję azotu. 

Takie mrozy, gleba na 10cm na bank skuta. Nie ma widoków żeby szybko puściła. Słoneczko zje ten nawóz 

Rozwiń  

Wystarczy że jeden wyjedzie i presja na innych zostanie wywarta , efekt domina pójdzie 😁

Opublikowano
  W dniu 20.02.2025 o 07:14, marulekk napisał(a):

Rozwiń  

Mają być bez plamki, piękne, idealne to takie są ... Klient dostaje towar taki jaki chce ...

Opublikowano
  W dniu 20.02.2025 o 07:24, Tomasz0611 napisał(a):

Mają być bez plamki, piękne, idealne to takie są ... Klient dostaje towar taki jaki chce ...

Rozwiń  

Od kilku lat przez wioskę co miesiąc jeździ żukiem taki mały sadownik kilka wiosek dalej mieszka i się kupuje po kilka kg na bieżąco, z plamkami też są, do tej pory niemiałem zastrzeżeń ale ostatnio tak nasmarowane jakimś woskiem te jabłka że nie da się tego w ogóle umyć , mam podejrzenie że bierze po prostu z hurtowni albo z biedry i sprzedaje jako swoje

• Like 2
Opublikowano
  W dniu 20.02.2025 o 07:40, pedro2 napisał(a):

No w sumie jakby tak turem potłuc to by się dobrał do nie zmarzniętego żwiru 🥸

Rozwiń  

Nie masz no takiego wapna granulowanego. Weź no zasyp w siewke i tak choć że 150kg/ha. Daj ma zboże. Będzie sraczka na wsi. 

Opublikowano
  W dniu 20.02.2025 o 07:33, marulekk napisał(a):

Od kilku lat przez wioskę co miesiąc jeździ żukiem taki mały sadownik kilka wiosek dalej mieszka i się kupuje po kilka kg na bieżąco, z plamkami też są, do tej pory niemiałem zastrzeżeń ale ostatnio tak nasmarowane jakimś woskiem te jabłka że nie da się tego w ogóle umyć , mam podejrzenie że bierze po prostu z hurtowni albo z biedry i sprzedaje jako swoje

Rozwiń  

Moja też już nawet do sałatek przestała kupować, dziadostwo jakby towotem wysmarowane.

Opublikowano
  W dniu 20.02.2025 o 06:57, marulekk napisał(a):

To co ty tak się tych kobiet boisz, w podstawówce jakaś cię dręczyła psychicznie i tak zostało Czy ty po prostu innej orientacji jesteś ?

U nas też jest taki 50-letni kawaler ogier to jego życie to tylko pole i obora nigdzie nie wyjdzie póki rodzice żyją to jest jeszcze okej później będzie kaplica . Ja myślę że jakby go dziewczyna dotknęła to był by "wybuch" 🤭 jak w filmie american pie

Rozwiń  

Kobieta to zło. Zabierze pieniądze, ograbi z połowy majątku, nie da nic w zamian a i ja jej nic nie dam (poza pieniędzmi i połową majątku). Podwoisz swoje obowiązki, tyrając na nią, na wczasy, na remonty a prawa zejdą już całkowicie do zera. Kończy się swoje "ja" a zaczyna się "ty" albo, co gorsza, "my". To ja wolę spokojne życie i nie dostosowanie się pod nikogo. A żeby to przepie*dolić (co i tak by się stało z drugą osobą) to mi nikogo nie trzeba.

W dniu 20.02.2025 o 07:08, Baks00 napisał(a):

Jak Pietrka czytał 😅 

Screenshot_2025-02-20-08-07-44-24.jpg

Rozwiń  

Dokładnie, mądry chłop.

Zimno, -10 rano było.

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
  W dniu 20.02.2025 o 07:44, 6465 napisał(a):

Nie masz no takiego wapna granulowanego. Weź no zasyp w siewke i tak choć że 150kg/ha. Daj ma zboże. Będzie sraczka na wsi. 

Rozwiń  

Piach mam za darmo 😉

jak tam znalazłeś coś ciekawego?

Koleżka szuka XC60, w weekend jedziemy na mazury oglądać