Skocz do zawartości

Ceny bydła 2025

Nieustraszony1044

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, karol091193 napisał(a):

Kurde... Ssanie na mięso jest i to potężne. Przyjechał właściciel firmy z którą handlowałem sporo czasu i chwalę sobie tą współpracę. Już nie współpracujemy od może 5 lat🤔 nowy rok jest w okolicy i przywołuje dobre wspomnienia 😂 opowiada że rozbudowali zakład i że  chyba pod Warszawą kupili jakiś. Trzymają też chyba z 700sztuk wlasnych. Mięso przerabiają we własnym zakresie. Kiedyś moim samochodem się przejechał teraz kupił taki sam tylko wersję S. Cena fajna, skupują poubojowo i jak po takim czasie osobiście przyjeżdża i odwiedza starych klientów no to coś jest na rzeczy. Widocznie ssanie jest 😂 a prawie 20 sztuk teraz na sprzedaż 🤣 obejrzał powiedział cenę, że 21,5/22netto do negocjacji. Kusi kurde mocno kusi żeby wrócić bo fajnie było 😂 

Tylko i wyłącznie sprzedaż na żywą wagę,  u mnie też chcieli wziąć zakłady mięsne food service z Rawy maz na WBC ale postawiłem warunek taki, że jak po ubojową wyjdzie mni za byki słabo to policzą na żywą wagę bo inaczej nie sprzedam, a że partia była duża to się zgodzili.  Zapłacili za żywą wagę. 

12 godzin temu, karol091193 napisał(a):

Kurde... Ssanie na mięso jest i to potężne. Przyjechał właściciel firmy z którą handlowałem sporo czasu i chwalę sobie tą współpracę. Już nie współpracujemy od może 5 lat🤔 nowy rok jest w okolicy i przywołuje dobre wspomnienia 😂 opowiada że rozbudowali zakład i że  chyba pod Warszawą kupili jakiś. Trzymają też chyba z 700sztuk wlasnych. Mięso przerabiają we własnym zakresie. Kiedyś moim samochodem się przejechał teraz kupił taki sam tylko wersję S. Cena fajna, skupują poubojowo i jak po takim czasie osobiście przyjeżdża i odwiedza starych klientów no to coś jest na rzeczy. Widocznie ssanie jest 😂 a prawie 20 sztuk teraz na sprzedaż 🤣 obejrzał powiedział cenę, że 21,5/22netto do negocjacji. Kusi kurde mocno kusi żeby wrócić bo fajnie było 😂 

Pewnie rozstaliście się z powodu terminu płatności 😀

1 godzinę temu, bartek1992 napisał(a):

Tylko i wyłącznie sprzedaż na żywą wagę,  u mnie też chcieli wziąć zakłady mięsne food service z Rawy maz na WBC ale postawiłem warunek taki, że jak po ubojową wyjdzie mni za byki słabo to policzą na żywą wagę bo inaczej nie sprzedam, a że partia była duża to się zgodzili.  Zapłacili za żywą wagę. 

I widzisz co narobiłeś? Już nie kupują 😭

• Haha 2

54 minuty temu, AdamRo napisał(a):

Pewnie rozstaliście się z powodu terminu płatności 😀

😭

Właśnie nie. Tam coś było, że on chyba był w szpitalu jak dobrze pamiętam i problemy były z odbiorem chyba nawet dwa razy coś z tym odbiorem tak było. Mocno zwlekali i się wkurzyłem trochę i oddałem bydło do ABP Tykocina. I od tej pory z Tykocinem współpracuję. To był jakiś podobny okres co Pedro zaczął też oddawać do ABP.  Jak skupował na żywą wagę, to zawsze pytał się ile chcę. I zawsze odpowiadałem dla rozluźnienia atmosfery, że po 15 żebym miał z czego zejść 🤣 dla tego mam z nim dobre wspomnienia 👍 a Płatności zawsze była w terminie. Chyba z raz dzień czy dwa po przyszło ale chyba nawet dzwonili i uprzedzili. 

5 godzin temu, radzioRS napisał(a):

Tak tylko która partia kocha rolników .Dla mnie osobiście Ardanowski był spoko ministrem .

Ardan teraz jest dobry, od czasu jak przestał być ministrem zaczął dobrze gadać. Dlaczego mając narzędzia w ręku nie zrobił tego co teraz wytyka 🤔 

Każda łajza taka sama.

Nauczyli się, że ważne jest wszystko, tylko nie interesy kraju. Bezpiecznie jest wyjść, rozłożyć ręce "robim co możem".

Nie miejcie złudzeń, rozjebali każdą gałąź gospodarki, rozdali za darmo w ramach restrukturyzacji i obcy kapitał trzepie kasę, ro***bią też i rolnictwo. Bardzo dobrze im idzie 

• Like 1
  • Sad 1

Tylko te koszty rosną bo rządzący sami te koszta podnoszą. Przez te hasła ,,planeta płonie” itd. Moglibyśmy mieć tanie paliwa czy prąd ale wtedy nie zarabiali by ci co teraz zarabiają. Miejmy nadzieję że wygrana trumpa coś zmieni. I ludzie zaczną skręcać w prawo. Chociaż tam się nie dali omamić lewicowym rządom. Wszystkie sondaże i media skazywały trumpa na przegraną a tu wygrał z dużą przewagą. W Kanadzie też pajac( lewak )  podał się do dymisji. W Europie jakby w Niemczech i Francji doszła do wladzy prawica to też by się trochę te szaleństwo zatrzymało. W Polsce trzeba wy.ebac cały sejm i senat. Wtedy może się coś zmieni. Tak jak jest teraz to nigdy nic się nie zmieni jak okrągły stół siedzi cały czas przy władzy 

• Haha 1

55 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Tylko te koszty rosną bo rządzący sami te koszta podnoszą. Przez te hasła ,,planeta płonie” itd. Moglibyśmy mieć tanie paliwa czy prąd ale wtedy nie zarabiali by ci co teraz zarabiają. Miejmy nadzieję że wygrana trumpa coś zmieni. I ludzie zaczną skręcać w prawo. Chociaż tam się nie dali omamić lewicowym rządom. Wszystkie sondaże i media skazywały trumpa na przegraną a tu wygrał z dużą przewagą. W Kanadzie też pajac( lewak )  podał się do dymisji. W Europie jakby w Niemczech i Francji doszła do wladzy prawica to też by się trochę te szaleństwo zatrzymało. W Polsce trzeba wy.ebac cały sejm i senat. Wtedy może się coś zmieni. Tak jak jest teraz to nigdy nic się nie zmieni jak okrągły stół siedzi cały czas przy władzy 

epoka kamienia łupanego nie skończyła sie dlatego że zabraklo kamienia , teraz troche jest na siłe wprowadzana nowa technologia ale bez tego nie miało by szans w skali globalnej to mln . ha . przeznaczane są na biopaliwa czy biogaz .

1 godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

Czy ty naprawdę wierzysz w to co napisałeś? Że prawica uleczy to wszystko toż mieli 8 lat i co?  Nie mam nic do prawicy ale zawsze tak jest że ona ma na celu zwiększać ciemnogród i zasłaniać się kościołem. Żeby coś zmienić to nie możesz iść ani w prawo ani w lewo tylko iść tak zwanym środkiem .

• Haha 1

Godzinę temu, jarecki napisał(a):

teraz troche jest na siłe wprowadzana nowa technologia ale bez tego nie miało by szans w skali globalnej to mln

tu "EKOLOGIA" https://e.autokult.pl/co-wspolnego-maja-ladowarki-tesli-z-silnikiem-diesla-wiecej-niz-musk-chcialby-przyznac,6949906637298304a

ekoklogiczne pompy ciepła NIEMIECKIE, a niemcy chcą kopać wegiel w polandii

obłuda i terakota. Lobby i dojenie ludu