Skocz do zawartości

Znalezione na Allegro, olx i nie tylko 2025

superfarmer02

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
17 minut temu, wlamaj1 napisał(a):

tym bardziej, że w ofercie mieli obydwa rodzaje...

To trzeba było zamówić przez internet ten rodzaj który ci potrzebny..? 

Praktycznie wszystkie części u nich biorę i narzekać nie można. Jak zamówisz do 12 do na drugi dzień zawsze jest a to że jakość jest jaka jest to.tylko wina producenta 

Jeśli dobrze pamiętam to w opisie towaru było "dostępne na zamówienie" albo "sprawdź dostępność" więc dzwoniłem. Towar u nich można zamówić internetowo lub telefonicznie więc co za różnica - nie dostałem tego co trzeba a wymiana trwała dość długo i wymagała ode mnie sporo zachodu. W zasadzie po zgłoszeniu problemu to oni powinni dzwonić do mnie a nie ja do nich i być odsyłany od jednego do drugiego, a ja się musiałem dopominać o towar za który zapłaciłem, tym bardziej że była to już nie taka mała kwota.

Takie są moje doświadczenia z tym sklepem - najprawdopodobniej nie mieli tego towaru i odwlekali jak mogli.

Nie skreślam tego sklepu ale nie tak to powinno wyglądać...

Ja też miałem z firmą z Sokółki problemy, towar zamówiony przysłali inny i odesłałem żeby znowu inny wysłali a najlepsze to było że zwrot i reklamacje musiałem załatwiać po 15 jak jedna osoba pracowała więc trwało to ponad dwa tygodnie bo wg rozmowy to nie wina pracownika że nie odróżnia żeliwa od stali i że Stany magazynowe się nie zgadzają tylko wszyscy chcą żeliwne a ja wymyślam ze stalowym sprzęgłem do rcw 

Trzeba mieć też na uwadze że często jest duża rotacja pracowników niekoniecznie wykwalifikowanych, często bywa że doświadczony pracownik dostaje lepszą ofertę pracy i zartudniani są ludzie nie mający zielonego pojęcia. Mamy takie czasy ze praca szuka człowieka a nie człowiek pracy szczególnie ta nisko opłacana. Ja też kiedyś miałem problem w Sokółce ale to trochę z mojej winy bo zamówiłem siłownik do siedzenienua do trzydziestki i przyszedł inny niż na zdjęciu problem był po mojej stronie bo rozpakowałem paczkę ponad miesiąc po zakupie i po zamienieniu paru zdań ze sprzedawcą temat odpuściłem bo nie było chęci pomocy z jego strony a że towar niedrogi to odpuściłem wystawiając odpowiednią opinię.

Nie wiem co projektant tej myśli technicznej miał w głowie, gdy narysował taki 3 punktowy system zawieszania dla półzawieszanego opryskiwacza:

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-opryskiwacz-skotarek-CID757-ID13RcUR.html

A drugi specjalista takie coś wykonał...

Edytowane przez MF675ursus

1 godzinę temu, wlamaj1 napisał(a):

Jeśli dobrze pamiętam to w opisie towaru było "dostępne na zamówienie" albo "sprawdź dostępność" więc dzwoniłem. Towar u nich można zamówić internetowo lub telefonicznie więc co za różnica - nie dostałem tego co trzeba a wymiana trwała dość długo i wymagała ode mnie sporo zachodu. W zasadzie po zgłoszeniu problemu to oni powinni dzwonić do mnie a nie ja do nich i być odsyłany od jednego do drugiego, a ja się musiałem dopominać o towar za który zapłaciłem, tym bardziej że była to już nie taka mała kwota.

Takie są moje doświadczenia z tym sklepem - najprawdopodobniej nie mieli tego towaru i odwlekali jak mogli.

Nie skreślam tego sklepu ale nie tak to powinno wyglądać...

Taka różnica że jak zamawiasz przez stronę to to zamówienie idzie od razu do systemu i nie ma możliwości żeby ktoś coś przekręcił a przez telefon to zawsze albo się pomylił, nie to kliknął, albo źle zrozumiał. Tym bardziej że chodzi o 2 prawie identyczne rzeczy.

33 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Bierz bez zastanowienia, okazja 

z czego sie smiejecie ?? postawic w stodole pod kocem i pare lat poczekac na nastepnego jelenia ..na pewno wiecej weznecie niz daliscie..

4 godziny temu, superfarmer02 napisał(a):

To trzeba było zamówić przez internet ten rodzaj który ci potrzebny..? 

Praktycznie wszystkie części u nich biorę i narzekać nie można. Jak zamówisz do 12 do na drugi dzień zawsze jest a to że jakość jest jaka jest to.tylko wina producenta 

kupilem sobie detke 16.8-30 , pierwsza z brzegu. przyszla ,po tygodniu chcialem napompowac a ona rozlazi sie na szwach..

wiec zwrot, za niedlugo przychodzi paczka,mnie nie bylo zona zaplacila 30 zl. otwieram paczke a tu stara detka, na drugi dzien telefon-oni taka firma nie handluja nigdy detek bkt nie mieli. przeglad strony- jak byk detka bkt inny rozmiar.znowu telefon -rozmowa juz  mniej przyjemna.. kierownik stanowczo twierdzi ze nie maja a ta na stronie to blad...

pare lat temu to nawet 100 zl nie bylo..wiec odpuscilem ale wiecej u nich nie kupie nic.

Godzinę temu, jacus napisał(a):

z czego sie smiejecie ?? postawic w stodole pod kocem i pare lat poczekac na nastepnego jelenia ..na pewno wiecej weznecie niz daliscie..

kupilem sobie detke 16.8-30 , pierwsza z brzegu. przyszla ,po tygodniu chcialem napompowac a ona rozlazi sie na szwach..

wiec zwrot, za niedlugo przychodzi paczka,mnie nie bylo zona zaplacila 30 zl. otwieram paczke a tu stara detka, na drugi dzien telefon-oni taka firma nie handluja nigdy detek bkt nie mieli. przeglad strony- jak byk detka bkt inny rozmiar.znowu telefon -rozmowa juz  mniej przyjemna.. kierownik stanowczo twierdzi ze nie maja a ta na stronie to blad...

pare lat temu to nawet 100 zl nie bylo..wiec odpuscilem ale wiecej u nich nie kupie nic.

Sprzedam ci używkę 

3 minuty temu, Grzechooo napisał(a):

Można wygrać talon🤣

Na k**wę i balon? A tak zmierzając do celu to o co chodzi? 

14 minut temu, SamaPrawda napisał(a):

Jak kupisz to się dowiesz, ale z nieoficjalnych informacji to dostaniesz uścisk dłoni prezesa

A uścisku dłoni prezesika raczej bym nie chciał 🤷

5 godzin temu, Michal2399 napisał(a):

Powiem że darmo bym nie chciał, no góra 5tys, aby odsprzedać z zyskiemj.

Sąsiad ma to gie to widzę ile to warte.

56 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Test wyszedł dobrze

Racja, wczoraj odebrałem tego mniejszego, mały ale wariat.Na baterii 8 ah zardzewiałe nakrętki śrub 16 odkręcał bez zająknięcia.

• Like 1

23 godziny temu, KlimekPL napisał(a):

Ku przestrodze, unikajcie firmy Agroma-Sokółka oraz sklepu www.rolnikszuka.com

To jest jedna firma pod dwoma szyldami, walą w ch... po zamówieniu towaru. Zamówiłem 30 stycznia alternator za ponad 400zl i sluch po przesyłce zaginął. Gdy do nich dzwoniłem to kazali pisać mejle, na mejla odpisali na odczepnego że paczka już pakowana i zostanie tego samego dnia wysłana, minęły kolejne 3 dni i nadal nic. Potem przestali odpisywać, jak znalazłem inny numer telefonu to facet który odebrał też powiedział że się tym nie zajmuje i podał mi jeszcze kolejny do pomocy technicznej gdzie już nikt nie odbierał.

Sprawdziłem opinie o tych firmach i moja historia powtarza się dziesiątki razy, mnóstwo fatalnych opinii od wkurzonych ludzi.

A dziś rano napisałem mejla z prośbą o natychmiastowy zwrot pieniędzy albo o potwierdzenie nadania bo w przeciwnym wypadku jutro wchodzę na drogę prawną.

Albo zbieg okoliczności albo podziałało 

Nie odpisali ale o godzinie 17:00 w aplikacji inpost w końcu pokazała się aktualizacja że paczka już jest w magazynie czyli prawdopodobnie jutro będzie doręczenie.

Miałem z nimi bardzo podobny problem, zamówiłem noże do sieczkarni i łaskawie po około tygodniu zadzwonili czy mogą wysłać zamienniki bo oryginałów nie ma na razie i nie wiedzą kiedy będą. Zgodziłem się i cisza. Po około kolejnym tygodniu dzwonię do nich i tak jak kolega, zgłosił się ziomek który o niczym nie wie on nie realizuje zamówień internetowych i pozostaje tylko droga mailowa. Email napisany i na następny dzień że przesyłka zostanie nadana. Brak jakichkolwiek informacji od kuriera że coś do mnie nadali. po około 4 dniach dotarła paczka i ku mojemu zdziwieniu była może połowa noży. Brak informacji mailem że nie będzie wszystkich, brak kontaktu nic. Dopiero jak kolega postraszyłem policją to pojawił się email od kuriera z nadaniem drugiej paczki. 

Zamawiając u nich cokolwiek trzeba mieć złote nerwy ale pomijając, na wiele rzeczy mają bardzo dobre ceny

1 godzinę temu, Uziu92 napisał(a):

Nic nie odpalam i nic z tego nie mam, kupiłem sobie takie klucze i zrobiłem test, nagrałem i wrzuciłem na YT. Test wyszedł dobrze, klucze tanie to i chłopaki kupują. 

14 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Ten mały to faktycznie jak na takiego gluta to zapitala dobrze. 

Jaki to mały? A jaki duży? Daj mi linka jakiegoś