Skocz do zawartości

Schemat elektryczny deutz fahr dx 6.50

Rekomendowane odpowiedzi

23 godziny temu, Steyerek8100 napisał(a):

A co tam się dokładnie dzieje?

A co tam się dokładnie dzieje?

Kupiliśmy nie dawno i możliwe że ktoś tam wcześniej był bo jest pokombinowane, pali co chwila bezpiecznik, sprawdzałem przy głównej wtyczce i niektóre przewody mają zwarcie na mase 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Deco1234
      Witam wszystkich. Mam Deutz Fahr Agrotron 4.85, w którym to po rozgrzaniu się ciągnika trzymają hamulce. Układ, jaki to zastosowano w owym ciągniku, to układ hydrauliczny z tzw. "wzmacniaczami siły hamowania wspomagany olejem ze skrzyni biegów".

Myślę o ich usunięciu, gdyż nie mogę sobie z tym poradzić. Na tę chwilę zostały wykonane niżej wymienione prace:
      1. Rozebrano oraz wyczyszczono wzmacniacze siły hamowania (w środku wyglądały jak nowe).
      2. Wyczyszczono zaworek kierunkowy, co wpuszcza olej do skrzyni (lekko się przycinał).

3. Wymieniono akumulator hydrauliczny (był uszkodzony).

4. Odpowietrzyłem układ hamulcowy.
      5. Tłoczki sprawdzone, chodzą lekko, zero rdzy (jak nowe).
      Hamulce są bardzo czułe, delikatnie nacisnę pedał hamulca, a ciągnik staje w miejscu (nie ma czegoś takiego, aby stopniowo hamował ciągnik).
      Wpadłem na pomysł, aby ominąć "wzmacniacze hamowania" i zrobiłem tzw. bajpasa, jednak po odpaleniu ciągnika świeci kontrolka oleju skrzyni biegów.

Moje pytanie jest następujące: jak ominąć te wzmacniacze i zrobić układ hydrauliczny na wzór układu w samochodzie??? Czy mogę zasklepić rurkę doprowadzającą olej do tych wzmacniaczy?

Może ktoś posiada dokumentację fotograficzną, jak można zrobić taki układ.
      Z góry dziękuję za udzieloną pomoc.
    • Przez leoncjo
      Dzień dobry. od jakiegoś czasu miga mi 3 krotnie świeca żarowa. (cały czas, bez względu czy zimny czy ciepły, zapala ładnie) nigdzie nie mogę znaleźć co jest powodem tego migania.
    • Przez Robertkpa
      Może mi ktoś tu pomoże. Deutz fahr 6140 wyskakuje błąd m432 na czerwono stop. Ktoś wie co to ?
    • Przez Grzenio
      Wie ktoś może co oznacza błąd nr 85 w DF agrotronie z 2008 r.
      Może ktoś już spotkał się z tym błędem?
      Z góry dzieki za pomoc.
    • Przez PawcioN
      witam mam ciągnik same antares 110 i tak się zastanawiam czy można dołożyc turbinę tak jak jest w antares 130 jak myślicie może ktoś zakładał prosze o podpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...
v