Kontrole na gazowanie zboża
-
Podobna zawartość
-
Przez agrofoto1
Cześć, co byście powiedzieli na fizyczny "żółty" sensor umieszczany na polu, odławiający szkodniki, będący w stanie je zidentyfikować oraz przesłać informację do rolnika - coś na zasadzie że masz na polu słodyszka, rośnie jego populacja, wykonaj zabieg wtedy i wtedy aby osiągnąć optymalną skuteczność. Oczywiście, żadna to innowacja, wiem, że na zachodzie już to jest od 50 lat ale gdyby powstało takie polskie urządzenie to ile byście byli w stanie za nie zapłacić i czy w ogóle byłoby zainteresowanie?
-
Przez Patrykpa2600
Dzień dobry,
Mam problem co zrobić gdy 1/4 beli jest ścisło zwinięta a pozostała część jest luźna i nie reaguje na zgniot. Czym to może być spowodowane?
-
Przez budzyń1009
Witam.
Czy ktoś ma informacje na temat tego czy wyłożenie trutki na magazynie trzeba ewidencjonować w karcie zabiegów ŚOR??. Wiem że sama trutka powinna stać w magazynie na ŚOR ale za nic w świecie nie mogę sobie przypomnieć czy to wpisywać w ewidencję...
-
Przez Jakub6755
Mam problem z wołkiem zbożowym który zalągł się w jęczmieniu i pszenicy. Przechowuję ziarno w drewnianych sąsiekach mam niewiele może 1t używam tylko dla siebie (dla kur,krów).
Czym mogę to zwalczyć ? podobno świece dymne są dobre ale nie wiem czy można je stosować na zboże czy musi być puste pomieszczenie, moje sąsieki są w drewnianej stodole więc nie jest zbyt szczelnie. Proszę o pomoc i doradzenie czegoś
Rekomendowane odpowiedzi
Podpowiedzcie proszę monterów do czyszczalni zboża.
Czytaj dalej »
Ursus C-360 3P & Amazone ZA-F 603