Skocz do zawartości

problem z półbiegami case 4220

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Po wymianie przewodów do orbitrola znikły mi półbiegi. Po wciśnięciu przycisku na kontrolkach pod joystickiem przełączają się natomiast nie ma żadnej reakcji. Dodam, że omyłkowo podczepiłem zasilanie do przelewu i pare sekund ciagnik pochodził czy to może mieć wpływ, że coś poszło mechanicznego? Odkręcałem mocowanie czujnika bo mi przeszkadzało przy przewodach czy przy sprzęgle może coś mieć z tym wspólnego? (Edit sprawdziłem i prąd nie dochodzi do cewki)

Edytowane przez agromichu

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Mariusz1mar
      Jakie to jest oznaczenie którego szlifu Case 1055

• Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Gość
      Przez Gość
      Witam. Poszedł mi przewód hydrauliczny od orbitrola (przetarcie), później drugi (przetarcie), a potem strzelił z hukiem 3. Prawdopodobnie źle podłączyłem (zamieniony powrót z zasilaniem może tak być?) Jak powinno być? Prawdopodobnie zasilanie to będzie nr 2 powrót nr 1 , 3,4 siłownik prawo/lewo?

• Przez Michał88
      Witajcie. Case 5140, odpala z dotyku, nie kopci , ma moc.  Panewki sprawdzone, ciśnienie silnika w normie, zawory ustawione i sprawdzone 2 razy. Tłumik uszczelniony.
      Usterka to stukanie nie metaliczne, bardziej jak uszczelka kolektora czy uszczelka  pod wtryskiem. Występuje tylko pod obciążeniem, na postoju nie do wykrycia. Turbo ma minimalne luzy , bardziej słyszalne z prawej strony silnika. Po zdjęciu osłon bocznych też prawie nie słuchać jednak jak jest w osłonach to w ciągniku  "gra". Dźwięk jest narastający odpowiednio do prędkości jazdy.  Brakuje mi pomysłów, myślę nad podkładką pod wtryskami ale one tam są jakoś inaczej montowane i nie wiem jak się je wykręca w Cumminsie 6 -tce. Ogólnie nawet nie wiem czy w cuminsie jest taka opcja wydmuchania. Ktoś coś może doradzić? Odpuszczam wał, panewki i  zawory. 
    • Przez Mariusz1mar
      Witam jakie powinno być ciśnienie na tłokach w Case 1055
  • Dodaj nową pozycję...
v