Olej do pompy Udor Zeta
-
Podobna zawartość
-
Przez Vril
Witam,
Chciałbym Was poinformować że już zaczeli wypłacać dopłaty -ja wczoraj dostałem
Kasa na koncie więc postanowiłem ją zainwestować w opryskiwacz i tu prośba do Was o poradę który wybrać .
Założenie jest takie że opryskiwacz ma mieć zbiornik 1500-1600 l i belke 15m pracować na powierzchni 60 ha x średnio 4opryski na ha daje nam
240 ha rocznie.
Znalazłem takie oferty:
Krukowiak -Apollo wesja standart ok. 33000 brutto
Pilmet wersja -1600 + pełna hydrałlika i elektryka zaworów ok.54000 brutto
Bury Pelikan FUll wypas (pełna hydrałlika i elektryka zaworów ) ok.44000 brutto
Dodam że jestem na vacie więc sobie go odlicze.
Proszę Was o porade bo mam mętlik w głowie i nie chcę kupić bubla
nikt nic nie poradzi ?
-
Przez konrad241400
Witam zakupiłem opryskiwacz biardzki z komputerem comand 190. Pierwszy raz będę lał nim rsm chce wylać 200l rsm 32% końcówki posiadam 5 otworowe z kryzami 1mm jaką dawkę wpisać w komputerze 200l? Może ktoś coś doradzi? Pierwszy raz będę łał rsm tym wehikułem i boje się żeby dobrze wyszło. Dzisiaj pojechałem spróbować wpisałem 200l rozlalem pole 0.7ha po miarce widać jakby nic nie ubylo i cieczy było tyle co przed pracą, komputer pokazuje że wcześniej miał 1200l a teraz ma 1035 czyli wychodziłoby że 165l wypryskał i to byłoby idealnie bo to możliwe ale po wskaźniku nie widzę żeby coś ubyło.
-
Przez piotromega
czesc wszystkim. chodzi mi o opryskiwacz 400l z 12 metrowa belką. A konkretnie z jakimi końcówkami go kupić, z pojedyńczymi czy z potrójnymi. Które są lepsze i trwalsze. Proszę o rady. Pozdrawiam agrofotowiczów.
-
Przez Tomek1337
Witam.
Zakupiłem opryskiwacz Inuma Professional 4024 z Niemiec. W opryskiwaczu nie wszystkie funkcje są sprawne stąd potrzebuje tłumaczenie oznaczeń na zaworach 5 kierunkowych. Te oznaczenia to:
injektor
spritzen
spulen
ruhren+waschanlage
oraz na drugim zaworze
befullpumpe
bruhe saugen
fremdbefullung
klarwasser saugen
-
Przez velFoka
Panowie te przełączniki na dole po prawej to jest rozkładanie lewej i prawej lancy a te niżej?
-
Rekomendowane odpowiedzi
MF 3080, wyciek z pompy paliwowej.
Czytaj dalej »
Pilmet 815 xl