Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wg. producenta olej hydrauliczny 40W co wiele nie mówi poza ich olejem :P 

https://www.sprayerdepot.com/products/udor-pump-oil

Producenci opryskiwaczy zalecają swoje, np. Olej do pompy opryskiwaczy Unia Pilmet

Z instrukcji obsługi Udor Zeta:

Use OIL type SAE 15W-40 or equivalent.

Here are some recommended types of oil:

Brand Type AGIP F.1 Supermotoroil 15W-40

BP Vanellus C 15W-40

CASTROL GTX 15W-40

ESSO Uniflo 15W-40

MOBIL Super M 15W-40

SHELL Rimula R4 15W-40 / Helix Super 15W40

TOTAL Rubia 15W-40 / Quartz 5000 15W-40

Edytowane przez akmaly
Opublikowano

U mnie niestety nie ma informacji o oleju na tabliczce, ale jak sprawdzałem palcem olej którym jest obecnie zalana pompa to jest rzadszy od 10w40 i 15w40. Dokopałem się do instrukcji i napisane jest SAE 20w30. Jaki odpowiednik tego oleju byłby najlepszy ?

Ile oleju wchodzi do takich pomp ?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Vril
      Witam,
      Chciałbym Was poinformować że już zaczeli wypłacać dopłaty -ja wczoraj dostałem
      Kasa na koncie więc postanowiłem ją zainwestować w opryskiwacz i tu prośba do Was o poradę który wybrać .
      Założenie jest takie że opryskiwacz ma mieć zbiornik 1500-1600 l i belke 15m pracować na powierzchni 60 ha x średnio 4opryski na ha daje nam
      240 ha rocznie.

Znalazłem takie oferty:

Krukowiak -Apollo wesja standart ok. 33000 brutto

Pilmet wersja -1600 + pełna hydrałlika i elektryka zaworów ok.54000 brutto

Bury Pelikan FUll wypas (pełna hydrałlika i elektryka zaworów ) ok.44000 brutto

Dodam że jestem na vacie więc sobie go odlicze.

Proszę Was o porade bo mam mętlik w głowie i nie chcę kupić bubla

nikt nic nie poradzi ?
    • Przez konrad241400
      Witam zakupiłem opryskiwacz biardzki z komputerem comand 190. Pierwszy raz będę lał nim rsm chce wylać 200l rsm 32% końcówki posiadam 5 otworowe z kryzami 1mm jaką dawkę wpisać w komputerze 200l? Może ktoś coś doradzi? Pierwszy raz będę łał rsm tym wehikułem i boje się żeby dobrze wyszło.  Dzisiaj pojechałem spróbować wpisałem 200l rozlalem pole 0.7ha po miarce widać jakby nic nie ubylo i cieczy było tyle co przed pracą, komputer pokazuje że wcześniej miał 1200l a teraz ma 1035 czyli wychodziłoby że 165l wypryskał i to byłoby idealnie bo to możliwe ale po wskaźniku nie widzę żeby coś ubyło. 

• Przez piotromega
      czesc wszystkim. chodzi mi o opryskiwacz 400l z 12 metrowa belką. A konkretnie z jakimi końcówkami go kupić, z pojedyńczymi czy z potrójnymi. Które są lepsze i trwalsze. Proszę o rady. Pozdrawiam agrofotowiczów.
    • Przez Tomek1337
      Witam. 
      Zakupiłem opryskiwacz Inuma Professional 4024  z Niemiec. W opryskiwaczu nie wszystkie funkcje są sprawne stąd potrzebuje tłumaczenie oznaczeń na zaworach 5 kierunkowych. Te oznaczenia to:
      injektor  
      spritzen  
      spulen  
      ruhren+waschanlage
      oraz na drugim zaworze  
      befullpumpe
      bruhe saugen
      fremdbefullung  
      klarwasser saugen 

• Przez velFoka
      Panowie te przełączniki na dole po prawej to jest rozkładanie lewej i prawej lancy a te niżej?

• Dodaj nową pozycję...
v