Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich jak w tytule chcialbym sie dowiedziec czy ktos z was posiada juz traktor polmot h 102 km

chcialbym poznac wasze opinie na temat tego ciagnika bo chcialbym go kupic .

a moze jest jakis inny ciagnik w podobnej cenie i mocy co polmot . prosze o porade i zgóry dziekuje.za pomoc.

Opublikowano

oj koledzy chyba nikt nie kupuję takich wynalazków :-) ja mogę wam szczerze polecić Belarusa 952,2 lub 1025,2 traktory te są tanie w zakupie i eksploatacji, mało pala, części tanie jak barszcz czasem trafiają sie jakies drobne i niegrożne usterki, są mało komfortowe ale nie ma co sie spodziewać po ciągniku za 75-95 tys zł wygód i bezawaryjności jak w Fendtdzie. moim zdaniem belarus jest bardzo dobrym rozwiązaniem dla małych i średnich rozwiązań bo wiadomo jaki to teraz biznes na roli

Opublikowano

Co ty za cuda wypisujesz, Belarus to na żyletki sie juz tylko nadaje. Wynalazek to byl moj Foton jak go 5 lat temu kupowalem. Mialem kupic wlasnie Belarusa ale dostawalem choroby jak na niego patrzyłem i prawie stanelo na uzywanym renault. Fotona zobaczylem przypadkowo i jak dowiedzialem sie ze to perkins wiedzialem ze bedzie stal u mnie. Pol-mot serii H to juz inna bajka i porównując go do belarusa jest po prostu smieszne. Silnik oryginalny perkinsa plus valtra serii A, to naprawde moze sie sprawdzic na naszych gospodarstwach.

Opublikowano

Po pierwsze Polmota H nie ma co porównywać do Fotona, ostatnio oglądałem Polmota H wizualnie fajnie wygląda silnik Perkinsa i o ile pamiętam układy napędowy turecki Hema skoro dają te 36 miesięcy gwarancji to musi to coś znaczyć, swoją drogą to zgrabne są te ciągniki.

Opublikowano

interesuje mnie ten polmocik tylko mam obawe ojego jakośc silnik oczywiscie jest ok. trudno coś powiedzieć o reszcie bardzo mało ich pracuje na polach więc trudno co kolwiek śię dowiedzieć mnie interesuje 8014 lub zetor 85

Opublikowano

Oglądałem ostatnio ten ciągniczek u dealera (szukam ciągnika pomocniczego)- ma strasznie słaby skręt, co jak dla mnie go dyskfalifikuje.

Zato biegi ładnie chodzą leciutko, nie to co w kubocie.

Opublikowano (edytowane)

Mogli by go troszkę dopracować w kabinie. I wygląda na to że podwozie jest z tej samej firmy co Valtra A

Edytowane przez maciek08
Opublikowano (edytowane)

CZas pokaże co warty jest ten ciągnik

Edytowane przez maciek08
Opublikowano

nie jestem obrońcą polmota ale przyczyną zatkanego filtra mogło być podpiecie np. przyczepy w której układzie był zły olej taką awarie miał kolega przy zetorze aco do odmy to moczyć się będzie każda w końcu to odpowietrznik i jakieś opary wylatują oczywiście nie może się loć olej Maciek08 napisz co z klimą

Opublikowano (edytowane)

W układzie klimatyzacji jest jeden zawór sterowany linką z kabiny. Linka była źle zamocowana przez co niemożna było otworzyć tego zaworu i nie działała wcale klima.

Edytowane przez maciek08
Opublikowano

Witam,

Jestem użytkownikiem Pol Mot H. Jak narazie u mnie z hydrauliką wszystko w porządku, na jesieni ciągnik dostał w du....., oczywiście olej we wszystkich moich maszynach jest czysty i to jest najważniejsze. Jeśli chodzi o niedziałającą hydraulikę w przypadku kolegi -- maciek08 to skoro okazało się, że filtr ojeju był zapchany, jest oczywiste że jeździł na zasyfionym oleju. Poza tym kto zaczyna w takim przypadku od wymiany rozdzielaczy zamiast sprawdzenia filtrów ?? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeśli chodzi o klime, to całe lato nie miałem problemów, a przypadek linki nie dotyczy klimy tylko układu ogrzewania.

Kolego maciek08 nie narzekaj na maszyny skoro jeździsz na brudnym oleju.

Dziękuję i pozdrawiam szczęśliwych użytkowników POL MOT H . ;)