Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema temat dla użytkowników którzy posiadają lub wiedzą o co chodzi, otóż mam w t6050 tuza marki zuidberg i chodzi mi o to czy te tuzy są fabrycznie montowane dla nh, przed zakupem mówiono mi że TUZ + WOM wyjdzie ok. 20000zł dlatego bo orginalny Nh. Jak to jest dodam że ten TUZ jest wg mnie bardzo niedopracowany w porónaniu z TUZ-em w claasie brata (marka SAUTER)

Opublikowano

U mnie w T7050 tuz jest oryginalny, natomiast w T6050 dokładany przez dilera. Oba marki Zuidberg.Trochę się róznią, chociażby tym, że oryginalny nie ma punktów smarowania. Co wg Ciebie jest w nim niedopracowane?

Opublikowano

SAUTER-najlepsze tuzy, bez porównania, mam takiego w JD i jest na prawdę świetny, sąsiad w DF równiez ma SAUTERa identycznego jak mój i również jest zadowolony, są solidne i dokładnie zrobione

Opublikowano

Ja mam tuza i jestem zadowolony nie miałem z nim żadnych problemów :lol: , był zakładany przez dealera :D

Opublikowano

U mnie w T7050 tuz jest oryginalny, natomiast w T6050 dokładany przez dilera. Oba marki Zuidberg.Trochę się róznią, chociażby tym, że oryginalny nie ma punktów smarowania. Co wg Ciebie jest w nim niedopracowane?

nie mam np. wyjść hydraulicznych (chyba powinny być) w Sauterze wszystko jest lepiej wykonane (odlew,krawędzie wygładzone, łapy maja kilka rodzai ustawień oraz są bardziej schowane i ogólnie aż miło na niego patrzeć) tylko jeden zawór (zamknięty lub otwarty ale wiem że są jeszcze inne funkcje których ja oczywiście nie mam) a rozchodzi się oto że kosiarki czołowej już nie zaczepię, myślimy także o czołowej dmuchawie do śniegu która też ma swoje wymaganie także lipnie mi się to widzi ;/

Opublikowano

Możesz mieć wyjścia hydrauliczne, chyba jak masz elektrozawory to jest taka możliwość musiał byś pogadać z dealerem a poza tym chyba jest miejsce na puszczenie przewodu wtedy stracił byś jedno wyjście z tyłu ale miał byś z przodu :lol:

Opublikowano

Już jedno wyjście straciłem na przedni TUZ ( nie wiem dlaczego ciągnik nie był przystosowany do TUZ-a skoro wcześniej było ustalane że będzie go mieć) a jeśli nawet znalazło by się miejsce na wąż to już dwa wejścia zablokowane, a jak bym założył tura to już wogóle nie wspominać.

Opublikowano

do tura miał byś wyjścia hydrauliczne na środku tak samo jest opcjonalnie do tuza i wtedy miał byś wyjścia z przodu z tego co pamiętam

Opublikowano

W Deutzu i Claasie można podłączyć TUZ/ładowacz pozostawiając wolne gniazda. W przypadku Deutza montuje się specjalny trójnik który wchodzi miedzy blok zaworów a złącze a w Claas-ie są to zaślepione korkami wyjścia w odlewie złączy. Nie wiem jak jest w NH ale może dało by się też tak podłączyć wtedy masz wszystkie wyjścia wolne.

Opublikowano

Trudno pewnie będzie trzeba dopłacic za zawory między osiowe ;/, jeszcze jedna sprawa orientuje się ktoś może jak można zwiększyć moc w T6050? słyszałem coś o podkręceniu dawki paliwa ale czy można to zrobić samemu a jeżeli nie to ile ewentualnie by to kosztowało.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Samemu lepiej przy silniku nie grzebać. Jak ciągnik jest na pompie to można dawkę i kąt przestawić, jak na CR lub pompa sterowana przez ECU to nowy program albo emulator.

Opublikowano

New Holland w serii T6000 oferuje TUZ przedni montowany fabrycznie(zintegrowany) albo montowany u dealera. Zawsze te TUZ wykorzystuja tylne zawory, ale mozna dolozyc zawor miedzyosiowy i wtedy przedni TUZ podlaczyc pod ten zawor.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Dodatkowy rozdzielacz to koszt bodaj 2-3 tysięcy, tyle przynajmniej powiedział mi sprzedawca w Pol-Agrze. smile.gif

Opublikowano

posiadam 6050 + zuidberg montowana była prosta wersja tuza 2,8t udźwigu ma 3 zakresy regulacji ramion transport robocza pływak i robocza sztywna,tuz posiada podwójny zawór z tyłu ciągnika z 3 funkcjami. tuz wykonany poprawnie może malatura słaba ale to zasługa zeszłej zimy (sól) w tej klasie mocy nie ma co się wygłupiac i moim zdaniem tuz ten spełnia swoje zadanie ale jest ale przy zamówieniu naciskałem tuz + pół ramy niestety zjawił się ciągnik bez pół ram parę telefonów i okazało się ze diler przyoszczędził sprawa nadal w toku w zimę pół ramy może będą drugim minusem jak dla mnie brak bezpośredniego dilera w Polsce

natomiast co do wyposażenia zuidberga można uzbroic w ehr, sterowanie zew. na płycie czołowej, Wom , amortyzator drgań, dodatkowe wyjścia, co ważne podstawowa wersja nie eliminuje dozbrojenia.

co do podbicia mocy mam silnik CR koszt kości ok 6,5 tys tryb on i of(materiał + usługa + dyno) nosiłem się z zamiarem ale w tym roku podczas orki komp przy ciągnku sam podbijał moc i to tak sprytnie że kiedy serce niucha naprawdę potrzebowało mocy zjawiała się znienacka a kiedy miał lekko booster się rozł. nie badałem go więc nie wiem czy te 157PS miał ale turbina inaczej grała i szło odczuc przyrost mocy więc pewnie te 30kucy przybywało niestety ciemna strona mocy była taka iż wydawało się ze wzrosło spalanie (minimalnie, niestety nie mierzyłem ) w tym roku na czarnej ziemi na ha wychodziło max 23litry na ha orka max 28cm szerkośc 48 pług miał przedpłużki predkośc średnia ok 7,5km obroty ok 1800-1900 (mierzone akademicko ;-) )

Opublikowano (edytowane)

Starszy wynegocjował dobrą cenę na NH ale TUZ i WOM miał być założony później czekaliśmy ok. 3 m-ce, i wydaje mi się że, diler u mnie zaoszczędził trochę na tym TUZ-ie przez tą dobrą cenę na początku, twój widać lepiej wyposażony, a t6050 to pewnie masz RC lub PC (też bym takiego chciał, ale starszy uznał że 6050 w plusie wystarczy.

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowane przez krolikNH