Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

...Kolego słabo śledzisz posty widze bo nie widzisz i nie wiesz czemu akurat w takiej wadze się u nas sprzedaje.........cofnij sie kilkanaście postów wstecz to zrozumiesz...

zonk jestes p***********. Powtórzę jeszcze raz P*********! Jezeli posypią się % to piorun. O tych twoich świniach to juz z tobą piszę od miesięcy i jeżeli twierdzisz, że nie czytam twoich postów to chyba ty sam swoich nie czytasz. k**** jak możesz twierdzi, że nie czytam tematu i mi kazesz wracać do tyłu jak prowadziliśmy dłuższy czas rozmowę na temat tych twoich cudownych swin! Myślę, że już wszystkich zmęczyłeś sobą na tym forum.

u nas półtusza po wybiciu może mieć najwięcej 115 kilo bo potem obcinają nawet po 20 groszy na każdym kilogramie.

160 - napisałem ze maciora bo to na pewno nie jest tucznik, ale było to w przenośni bardziej. U mnie maciory na odstawę mają około 300-320 kilo

+10% za obrażanie

Edytowane przez milanreal1
Opublikowano

zonk pisze że ma 32 lata , osobiście wątpię że ma więcej niż 17 , szkoda tylko że koledzy dali się przez niego z prowokować do dyskusji na błahe tematy , osobiście proponuję zignorować jego wypowiedzi , w każdej dziedzinie , gdyż nic nie wnosi do dyskusji - w każdym temacie w jakim by nie za istniał . Według mnie forum powinno wnosić użyteczne informacje a nie demagogie , u mnie cena wzrostowa , w następnym tygodniu o 20 gr. w górę .

Opublikowano

Avendrion to wytłumacz to osobie która kupuje od nas świnie.On takie sobie życzy i za takie lepiej płaci.Jeśli chcesz więcej informacji to moge podać Ci nr.tel do niego to się spytasz dlaczego potrzebuje w tej wadze , i wtedy będziesz wiedział.Dla mnie to żaden problem , niestety z mojego doświadczenia wiem i zdania nie zmienie że waga nie ma nic do mięsności ale rasa tucznika oraz sposób karmienia , bo jak mówiłem tucznik może mieć 115 kg a będzie tłuściejszy jak ten co ma 150kg.Na święta kolega z pracy kupił tucznika miał 109 kg to miał 5-6 cm słoniny na sobie , a kolega ojca wziął od nas tucznika co miał 141kg , to nie mógł własnym oczom uwierzyć , jak w tej wadze tucznik jest tak mięsny.

Opublikowano (edytowane)

Oki , nie ma co ciągnąć tematu , poza tym temat jest o cenie świń , ja ostatnie sprzedaje 14.06 więc zobaczymy jak to będzie.Ale słyszałem że świń brakuje i są poszukiwane , więc cena raczej niska nie jest.

Edytowane przez zonk28
Opublikowano (edytowane)

To wyzej to wynik malej wiedzy z obslugi komputera a wracajac do cen to z 4,1 na 4.2 netto ale prognozy pomyslne .pozdrawiam.

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowane przez krolikNH
Opublikowano

Lubelskie 4.10 +vat,wzrost o 10 groszy od poprzedniego tygodnia .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v