Skocz do zawartości

Co myślcie o MC G-MAX ? [Połączone]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według mnie ten ciągnik jest dla ludzi który wolą mieć elektronikę w ciągniku ograniczoną do niezbędnego minimum :o Najmniejszy model ma coś około 115km i 6cyl. :blink:

Drugi temat który założyłeś to piszesz że nie chcesz elektroniki dużo, więc ten ciągnik w sam raz pasuje B)

Opublikowano

Kolego ale system EHR to nie mały guziczek do podnoszenia, mamy tu w standardzie szybkość opuszczania podnoszenia siłę reakcji i system (ATC) dzieki niemu podczas jazdy po nierównej drodze występuje efekt kołysania. I dla mnie osobiście jest to zaletą w wyposażeniu standardowym

Opublikowano

ten ciągnik opisany był w gazecie Farmer jest tam spory artykuł o nim. Ciągnik jest silny i nieskomplikowany nie ma za dużo elektroniki, wielu rolników chce ciągnika mechanicznego bez elektroniki i takim właśnie jest McCormick G-max. tylko przydałby się w nim Ehr

Opublikowano

Ja tez uwazam ze powinno byc do wyboru w kazdej marce powinno byc kilka modeli mechanicznych ( co najmniej jeden) Sam nie jestem fanem elektroniki w ciagniku, ale jakby było mnie stac to bym kupił na full wypasie tak zwanym, no ale nie zapominajmy o starszych uzytkownikach np moj sasiad ma 55 lat i jak kupował ciagnik to tylko bez elektroniki bo powiedzial ze to poprostu nie dla niego sie przyzwyczail do mechaniczengo i juz. wiec ten mc jest jak znalazł.

Opublikowano

W serii G EHRu nie ma nawet za dopłatą, rewers jest na sprzęgło a WOM włączany hamulcem pneumatycznym jak w Zetorach 7211 i podobnych. Na klawisz jest jedynie blokada i przedni napęd. Nie jest to ciągnik do intensywnego użytkowania, po prostu jest męczący, za to jeśli pracuje się niedużo a chce mieć duży ciągnik będzie on w sam raz

Opublikowano

Bardzo prosty ciągnik. Nie ma elektroniki więc i nie powinno się nic psuć. G-MAX 165 - 1000 MTH właściciel zadowolony.

Opublikowano (edytowane)

160tys kosztuje 120 a 135 ok 180tys netto wiem bo teraz znajomy kupował 120 A ja mam MTX135 już od ok 2 lat ma 1532mg mam nadzieje ze seria g-max będzie tak samo udana jak MTX a z tego co już mailem okazie troszkę po jezdzic ty traktorem to naprawdę też rewelacja zapowiada sie bardzo dobra seria :)

Edytowane przez zak8
Opublikowano

wiesz w zasadzie to chyba nie mam żadnej różnicy tylko kwestia przyzwyczajenia biegi u G-MAXSA ładnie wchodza nie ma zadniego problemu skrzynia jest synchronizowana ilość biegów 18 przód 18 tył prędkość 40km fajnie chodzi

Opublikowano

wydaje mi sie ze dosyc sporo cenia w koncu to calkowicie mechaniczny model za lamborghini 140 km tez calkowicie mechaniczne cenia 180-190 tysi wiec ten MC jest dosyc drogi

Opublikowano

Też tak mi się wydaje. myślałem ze cena będzie sporo niższa (zadzwonię jeszcze w poniedziałek do Romanowskich i dokładnie dopytam), wtedy można by było jeszcze się nad nim zastanowić a tak za te 230tys to można już znaleźć pewnie coś w większym komforcie i nie mówię o krajowym sprzęcie ;)

Opublikowano

ja chyba kupie tego max g zastanawiam sie ile koni mam 1614 99 rok i bym juz zmienił na nowy 1674 morze bym kupił ale cena i to ze ursus sie skończył max prosty powino to chodzic no i cena dobra wole co 10 lat prosty nowy jak cuda trzymac 15 case na bajerach duzo drozej zastanawiam sie mam ibisa od 16 xls jaki traktor kupic do niego125 135 145 mam blisko 100 h kciałem zetora ale słaby udzwig i krutki i te 4 gary 135 koni cos mi sie nie podoba prosze o wasze opinie moja na temat 16 dobry polski tani traktor z małom ilosciom bi egów a wy co sądzicie forterra czy mc