Skocz do zawartości

ładowarki przegubowe 45-51 KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam interesują mnie opinie użytkowników o ich ładowarkach przegubowych, jak się sprawują, jak wygląda awaryjność, i czy jesteście zadowoleni, interesują mnie głównie schaffer i thaler, proszę o odpowiedzi

Edytowane przez artur21
Opublikowano

Panowie, a czy potrzebujecie koniecznie takich małych i wąskich ładowarek? Może lepiej byłoby rozejrzeć się za maszynami budowlanymi typu Fadroma, Hanomag, O&K?

Są dużo stabilniejsze, mają ogromny udźwig, i jak na swe wymiary są zwrotne.

Opublikowano

Jestem posiadaczem ładowarki Thaler 451/TA z wysuwanym ramieniem teleskopowym oraz silnikiem 51KM . Moja ładowarka jest starszym bratem nowego i zmienionego modelu 3150/TA.

Ładowarka sprawuje się dobrze, awarii nie miała. Ładowarka ma za zadnie załadunek wozu paszowego, wożenie słomy, wywóz obornika, zdejmowanie nawozów, przykrywanie i odkrywanie pryzm i silosów z ziemi i co więcej potrzeba zrobić w gospodarstwie to zrobi ;) Thaler ma 1124 godzin.

Opublikowano (edytowane)

ładowarka w moim gospodarstwie będzie ładować bele na owijarkę, wrzucać obornik na tytana 10 plus i opróżniać małe chlewy z obornika, najgorszy tak mi się zdaje będzie załadunek tytana, 1,15 szerokości samej ładowarki to niezawiele i ładowarka podnosi tylko na 2,95 m także myślę kiedyś sprawić sobie bliźniaki, głównym faworytem jest thaler 3150 z euro ramka, ciężarkiem 60 kilo dostałem cenę 99 netto, tutaj cena zadecyduje, bo wolałbym schaffera, no ale... thaler tez ma ciekawa ofertę

Edytowane przez artur21
Opublikowano

za 3045 to pewnie powiedzieli ci 99 tys, ale myślę,że 3150 (model z wachliwą osią) mi na FARMIE podali 120 z

dobrym wyposażeniem. ale takiej maszyny z wachliwą osią nikt nie ma, a podniosi ona tyle co weidemann 2070

Generalnie patrząc na Thalera, Weidemanna i Schafeera to osie te same (comera), silniki te same (perkins, deutz, kubota), hydraulika ta sama (Bosch),

siedzenia Gramera, joistic ten sam, a reszta to tylko montownia i design, chociaż Thaler poszedł mocno konstrukcyjnie do przodu.

Opublikowano (edytowane)

za 3150 dostałem cenę 102 tys netto, w cenie był fotel pneumatyczny, osłona silnika i standard jaki na Polskę doposażane są ładowarki thaler, a osie comer to są w thalerze, ale schaffer sam produkuje osie do swoich ładowarek, a jeśli dobrze pamiętam osiem comer maja nośność 3500 kg a schaffer w swoich ulotkach podaje w modelu 2345 osie wytrzymałość 5000 kg, a w 3350 to nośność 7000 kg, thaler ciekawe ładowarki, @olekczech podałeś ceny netto czy brutto za te ładowarki??

Edytowane przez artur21
Opublikowano

za 3045 to pewnie powiedzieli ci 99 tys, ale myślę,że 3150 (model z wachliwą osią) mi na FARMIE podali 120 z

dobrym wyposażeniem. ale takiej maszyny z wachliwą osią nikt nie ma, a podniosi ona tyle co weidemann 2070

Generalnie patrząc na Thalera, Weidemanna i Schafeera to osie te same (comera), silniki te same (perkins, deutz, kubota), hydraulika ta sama (Bosch),

siedzenia Gramera, joistic ten sam, a reszta to tylko montownia i design, chociaż Thaler poszedł mocno konstrukcyjnie do przodu.

Schaffer ma własne osie!!!

Hydaulika Bosch, ale trzeba zwrócić na wydatek. Schaffer moim zdaniem i moich kolegów Schafferb jest najlepiej wykonany. Szkoda ze taki drogi, ale jakość kosztuje B)

Trudno

Pozdro

Opublikowano

Z gory przepraszam jesli zly temat ale ten wydawal mi sie najodpowiedniejszy.

http://allegro.pl/ladowarka-deutsch-fahr-wiedemann-shaffer-kramer-i1941000503.html

http://allegro.pl/ladowarka-schaffer-nie-weidemann-i1941323155.html

http://allegro.pl/ladowarka-weidemann-zeppelinn-jcb-manitou-merlo-i1942884972.html'>http://allegro.pl/ladowarka-weidemann-zeppelinn-jcb-manitou-merlo-i1942884972.html

czy takie ladowareczki sa warte swoich pieniedzy??

czy wogole jest sens takie kupowac??

a moze nie ma co przeplacac i kupic taka??

http://allegro.pl/ladowarka-weidemann-zeppelinn-jcb-manitou-merlo-i1942884972.html

Dodam ze potrzebna byla by do wywozu obornika z budynkow i tu by sie przydala bardzo bo budynki waskie ale czy da rade takimi sprzetami ladowac na rozrzutnik z plyty gnojowej??

Opublikowano

cześć chłopaki mam pytanie powiedzcie mi czy ta ładowarka thaler 3150 ta dał bym rade bez problemu załadować tira zbożem. chodzi mi głównie czy da rade podnieść na taką wysokość