Skocz do zawartości

Rejstracja przyczepy

Hinco

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

jak wyglada sprawa z przyczepą do bel (przerobiona przyczpa bez papierow) w przypadku gdyby mnie policja złapała? Bo chyba lawetą nie mozna jezdzic bez rejestracji, a koszt rejestracji jako sam jest dużooooo za duzy

Przyczepę do bel można by podciągnąć pod przyczepę specjalną tak jak rozrzutnik czy beczka asenizacyjna więc może obyć się bez rejestracji.

Czy jak mam dowód rejestracyjny, OC i tablice rejestracyjną na przyczepę ale brakuje mi na niej tabliczki znamionowej i nie mogę znaleźć nr ramy to da się w OSKP dorobić tabliczkę zastępczą i wybić nr od nowa?

Może ktoś z Was wie gdzie w D-55 szukać nr ramy?

Potwierdzam, Ty musisz mieć ubezpieczenie od daty zakupu (na umowie), konsultowałem to jakiś czas w PZU.

Dodam jeszcze, że kupując pojazd kupujesz też jego OC, pod warunkiem oczywiście, że je ma i możesz z niego korzystać.

Ja też dziękuję za informację na temat rejestrowania i szukania numeru ramy. 

Jeśli policjantowi lub diagnoście uda się odczytać oryginalny numer to mogą go sprawdzić w bazie danych wydziału komunikacji, i jak się wytłumaczysz, jeśli okaże się, że jest kradziona i właśnie, dlatego nie miała dokumentów?

Chyba, że poprzedni właściciel posiada dokumenty zakupu tej przyczepy np. fakturę, i nigdy jej nie rejestrował, bo np. nie jeździł z nią po drogach publicznych tylko w gospodarstwie, to ten dokument byłby potrzebny. Powinno przejść, jako pierwsza rejestracja.   

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez krzyszofl
      Witam grupowiczów. Ma ktoś z was instrukcję obsługi do przyczepy POM Złocieniec PW4 na sprzedaż? Z chęcią odkupię, ponieważ potrzebuję wielu informacji na jej temat oraz powiększy moją kolekcję. Pozdrawiam

• Przez Marek1129
      Czy w przyczepach hw 6011 występowały takie typy osi? Koła na 8 śrub. 

• Przez rafalrafal
      Witam wszystkich, mam takie jedno pytańko, przeglądając internet natrafilem na opony 10.0/75/15.3 MITAS 18 plucienne bezdętkowe, czy mozna je zalozyc na zwykle felgi bez detki i beda trzymac powietrze?
    • Przez jarek555
      Dzień dobry
      Poszukuję informacji, opinii, a także potwierdzenia (lub zanegowania) tego, co udało mi się znaleźć. Chodzi o przyczepę bliźniaczą do tej:
      https://www.netbid.com/pl/aukcje/przeglad-szczegoly/17143738-15000943-BSS-Senice-BSS-PS-2-09-07-Agro-1-Wózek-ciągnika/
      Wg, tego co znalazłem oraz informacji od sprzedawcy w dokumentach jest ładowność 7t. Gabaryt paki jest bardzo zbliżony do przyczepy d50/55. 
      Jak taka przyczepa wypada w porównaniu z HL6011 lub THK5? Obecnie stoi na oponach od stara - jaki opór stawia na asfalcie (domyślam się, że większy od niemki)?
      Rama główna jest z ceownika zimnogiętego (na 99proc). Jak to współgra z wywrotem na boki; wystarcza czy się wygina (nie przewiduje przeładowywania)? Jak się prowadzi za ciągnikiem (wydaje się być dość zwarta i przysadzista, więc teoretycznie powinna być stabilna)? Z tego co zauważyłem to one nie miały zaczepu do przyczepy z tyłu (ta, którą jestem zainteresowany ma dołożony), w związku z tym, czy można bezpiecznie zaczepić z tyłu przyczepę 4t, czy tylny wózek jest zbyt słaby i można go wyrwać? Ostatnie pytanie o całościową opinię nt takiej przyczepki, warta uwagi czy lepiej szukać jakiejś HLki?
    • Przez gofermk4
      Cześć wszystkim, jak w temacie stoję przed wyborem przyczepy skorupowej na tandemie. Zastanawiam się nad markami Umega spc16, Auto-tech aps16 i Metal tech ts16. Przyczepa będzie służyć do przewozu zbóż oraz do wywozu obornika( dość sporo towaru). Może ktoś z was użytkuje którąś z tych przyczep i doradzi w co doposażyć przyczepę?? Jakie opony wybrać 600czy 560 wystarczą, czy skrętna oś czy bez tego idzie przeżyć....
  • Dodaj nową pozycję...
v