Skocz do zawartości

Z cyklu znalezione na allegro

kostek

Rekomendowane odpowiedzi

http://olx.pl/oferta...html#07baee1baf następny co chce za Zetora więcej niż dał 10 lat temu

No wiecie, inflacja, te sprawy :P Ale i tak się zdarza, mój znajomy kiedyś tak miał (co prawda nie z ciągnikiem) - kupił u gościa Wartburga, jeździł nim przez dwa czy trzy lata, a potem ten sam gość go odkupił od niego, i to oczywiście drożej :D

czeskich [przyczep do ciągników jadących ponad 30 km/h nie polecam. Miałem BSS 9, jest chyba w galerii i z ładunkiem nie szło nią jechać ponad 25km/h tańcowała po drodzę, jeszcze te opony 18". Słaba na osiach, rama gięta z blachy, lepiej ją odpuść.

Jak już to Niemkę szukać HL 8011, przyczepa godna polecenia, nic z nimi się nie dzieje. Wczoraj miałem na takiej 20 t ziemi i wikiprowała z pomocą tura.

Ktoś wyda 100 tyś zł na prasę, bo okazja, a okaże się, że jest w gorszym stanie niż nie jedna 10-letnia. W tej cenie można kupić nówkę Sipmy z podobnymi parametrami i ma się przynajmniej gwarancję.

Niezły byczek B) :

http://olx.pl/oferta/sprzedam-ursus-bison-1614-turbo-CID757-ID67t3f.html#60c9278f05

Prasa zapewne kupiona za dotację i kredyt. Kredyt został szybko spłacony,prasa robiła a nie stała, więc spłaciła i kredyt i zarobiła na siebie. Teraz pewnie koleś dorwał kolejną dotację, więc sprzedaje starą prasę, zarabia jeszcze na niej i kupuje nową. Tak się zarabia :)

@marcine kolego watpie ze wciagu 2 sezonow prasa sie zwrociła a co dopiero zarobiła na Siebie!! :-P nowa kosztowała dobre 140 tys, niech była brana na prow to i tak musiał dac za nia 70 tys(lub jak przed 40 rokiem zycia ok 50 tys) to teraz policz Sobie srednio 20 zł/snopek to w pierszej wersi musiał by zrobic 35 tys czyli na sezon 17,5tys belek czyli moim zdaniem cos mega nie mozliwego ;-) a do tego przeciez dochodza koszty paliwa, ewentualne koszty naprawy prasy i eksplatacja ciagnika ;-)

@marcine kolego watpie ze wciagu 2 sezonow prasa sie zwrociła a co dopiero zarobiła na Siebie!! :-P nowa kosztowała dobre 140 tys, niech była brana na prow to i tak musiał dac za nia 70 tys(lub jak przed 40 rokiem zycia ok 50 tys) to teraz policz Sobie srednio 20 zł/snopek to w pierszej wersi musiał by zrobic 35 tys czyli na sezon 17,5tys belek czyli moim zdaniem cos mega nie mozliwego ;-) a do tego przeciez dochodza koszty paliwa, ewentualne koszty naprawy prasy i eksplatacja ciagnika ;-)

Ale wraz z kasą za sprzedaż pewnie wyjdzie sporo na plus ;)

Przeczytaj jeszcze raz sam siebie :) dał 70 a może i 50, dwa lata zarobkował a teraz za 100tys sprzeda i mu się nie opłaca? Chociaż po mojemu sprzętu branego na fundusze nie można sprzedać przez 5 lat

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Veq9
      Witam

czy mógłby mi ktoś proszę wytłumaczyć jaką funkcje pełni owa wajcha ( podejrzewam iż jest to zmiana prędkości wom z 540 na 1000 oraz odwrotnie), oraz jak ową wajchą manipulować by otrzymać owe prędkości tzn.  Należy ją wdusić, przekręcić czy jak, bo niezbyt wiem ???
      Z góry informuje iż jest to oryginalny element stosowany w Ursus 1634 wersja exportowa

• Przez pitur13
      Witam. Proszę o pomoc jak ustawić te wałki bo na zębatkach jest tyle znaków że mam mętlik 😕

• Przez Marcin70707
      Witam. Chcę od restaurowac mojego Perkinsa w takim stanie jak wyszedł z fabryki w 1988😊. Dlatego potrzebuje kodów lakieru bloku i blach. Gdyby ktoś mógł mi je udostępnić byłbym bardzo wdzięczny😊. Szukam również szablonu to namalowania napisów na masce. Bardzo proszę o kontakt jeśliby ktoś miał bądź też proszę aby ktoś mi podał wymiary napisów i jak byłoby najlepiej je wykonać żeby wyglądało to estetycznie a nie "w miarę". Serdecznie pozdrawiam 😊😊😊

• Dodaj nową pozycję...
v