Skocz do zawartości

MEPROZET Kościan

Zetor5340

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,chciałbym się dowiedzieć co myślicie(posiadacze) o beczkowozach z Meprozetu,jak wam się sprawują,czy warto było kupić,my posiadamy taki beczkowóz 5000 l i jak narazie spisuje się znakomicie,chodzi z Zetorem 5340,bez żadnych problemów daje sobie radę,przy zakupie od razu upomnieliśmy się o szerokie opony bo te standartowe są za wąskie,nadają się tylko na asfalt a tak z szerokimi to na naszych łąkach (torf) idzie jak burza.

Zdjęcia naszego beczkowozu już niedługo dodam do galerii AF. :)

Wcześniej posiadałem Meprozeta 4000l. i musiałem sie go pozbyć bo był bez ocynku i powoli szlak trafiał beczke (normalne po tylu latach) ale pompa robiła idealnie. Teraz mam Meprozeta 5000l. w ocynku na szerokich kapciach. Jestem bardzo zadowolony z produktów tej firmy.

Co do ceny http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?showtopic=1691 aktualnie chyba bez większych zmian.

Ja także posai8dam beczkowóz z Meprozetu o poj. 5tys. litrów i na szerokich kapciach. Jedyny mankament to troche za niskie opony ,ponieważ mimo ,że są szerokie to na grząskim terenie po prostu przestajo się kręcić i beczke ciągnie się tzw. włokiem .

z tym się jeszcze nie spotkałem...

http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?aut...i&img=28601 Mam takiego kościana tylko na jednej osi i mam problem z tym wałem przechodzącym przez całą beczkę i kończącą się wiatrakiem na końcu cieknie z przodu i z tyłu na tym wale, klapka też jest dorabiana, wogule ten wiatrak to głupia konstrukcja bo nie zupełnie równomiernie rozrzuca gnojówkę (zawsze to jakoś rozrzuci), ale i jest niebespieczne bo przy pompowaniu może się załączyc, a z włączonym czy bez tak samo szybko beczka się opróżnia, tak się zastanawiam czy nie lepiej wymontowac ten wał pozaślepiac wejścia i przyspawac jakieś koryto czy jakiś okład rurek na 3 żeby na szerokośc beczki lało, a może ta beczka się zasyfi i zaraz zapcha klapka?

Czy ta pompa próżniowa ma jakąś możliwośc wydmuchiwania - jest to pompa rotacyjna mógł bym zamontowac jakieś zawory żeby przełączac na dmuchanie, ale wtedy to by chyba waliło wejściem na rurę ssącą i czy by nie poszkodziło na pompę?

http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?aut...i&img=28601 Mam takiego kościana tylko na jednej osi i mam problem z tym wałem przechodzącym przez całą beczkę i kończącą się wiatrakiem na końcu cieknie z przodu i z tyłu na tym wale, klapka też jest dorabiana, wogule ten wiatrak to głupia konstrukcja bo nie zupełnie równomiernie rozrzuca gnojówkę (zawsze to jakoś rozrzuci), ale i jest niebespieczne bo przy pompowaniu może się załączyc, a z włączonym czy bez tak samo szybko beczka się opróżnia, tak się zastanawiam czy nie lepiej wymontowac ten wał pozaślepiac wejścia i przyspawac jakieś koryto czy jakiś okład rurek na 3 żeby na szerokośc beczki lało, a może ta beczka się zasyfi i zaraz zapcha klapka?

Czy ta pompa próżniowa ma jakąś możliwośc wydmuchiwania - jest to pompa rotacyjna mógł bym zamontowac jakieś zawory żeby przełączac na dmuchanie, ale wtedy to by chyba waliło wejściem na rurę ssącą i czy by nie poszkodziło na pompę?

witam. jesli ktos z was ma beczkowóz Meprozetu Pn-50 5000 litrów to prosze o kontakt na maila magnezyt@o2.pl . mam pytanie do uzytkowników tej beczki.

od nowego posiadam meprozeta 4300l 2007r z konstrukcja samonosna. maszyna bdb.

tras dluzszych jak 5km z pelna beczka to bylo tak ze 80.

ponizej 5km niezlicze ile bylo.ok 400

na razie konstrukcja zostala nienaruszona

na dlugie przejazdy polecalbym inny model lub marke taki zeby mial resory bo u mnie to niema takze trzeba w miare uwazac na wybojach.

no właśnie zdjąłem rurę z góry(tą co idzie od kompresora do beczki)i wiader,czajników,garnków :) i co tylko było wlałem w sumie z 50L i nic wajcha ani drgnie.wciągnołem na noc do obory i mam nadzieje,ze rozmarznie.A jak i to nie pomoże to co robić?odkręcić górny dekielek ten na 4śruby i tam coś się zobaczy?