Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

W niedalekiej przyszłości mamy zamiar wymienić swojego starego poznaniaka na "nowy" (używany) siewnik o szerokości 4metrów. Jakiej firm polecacie maszynę? Zastanawialismy sie nad Amazone D8 i Nordstenem :)

Pozdro B)

Opublikowano
W niedalekiej przyszłości mamy zamiar wymienić swojego starego poznaniaka na "nowy" (używany) siewnik o szerokości 4metrów. Jakiej firm polecacie maszynę? Zastanawialismy sie nad Amazone D8 i Nordstenem :)

Pozdro :)

a czemu odrazu 4m?? wez 3m i torszke szybciej pojedziesz B) i bedzie to samo.

Pamietaj jak masz trzy metrowy no na kazda sciezke ci bedzie pasowal 12m, 15m, 18m.

Moze teraz sciezek technologicznych nie robisz ale warto pomyslec ,,przyszlosciowo"

A moze pozniej dokupisz troche ziemi i bedzie za malo wydajny to 3 metrowy agregat do tego siewnika bedzie lux. Zestaw upr-siew. idealnie bedzie pasowal do twojego belarusa :)

Moj ojciec w 97r tez kupil noweczke poznaniaka oczywicie 3m, narazie nie mamy duzych arealow ale w przyszlosci kto wie -mozna mu zalozyc hydrauliczna zmiane znacznikow i idealnie pracowalby z moim 82SA :)

Ja u siebie w pszenicy robie sciezki technologiczne i to jest super rzecz -z nawozem czy opryskiwaczem wiem jak jechac, ja np robie sciezki na 15-sto metrowy poryskiwacz i rozsiawacz

P.S 4-ro metrowy siewnik na pewno chcesz do belarusa -przeciez on i tak bedzie za maly, na niego to musi byc 6-cio metrowy :)

Opublikowano

no wiec tak właśnie po kupnie siewnika 4m chcemy zacząć zabawę z ścieżkami B) a ja myślę jeszcze bardziej przyszlosciowo i wrazie w przyszlosci jak kupi sie ciagnik okolo 130koni to 4metrowy agregat upr-siewny bierny bedzie w sam raz :)

Opublikowano
no wiec tak właśnie po kupnie siewnika 4m chcemy zacząć zabawę z ścieżkami :) a ja myślę jeszcze bardziej przyszlosciowo i wrazie w przyszlosci jak kupi sie ciagnik okolo 130koni to 4metrowy agregat upr-siewny bierny bedzie w sam raz :)

na 4-ro metrowy zastaw upr-siew to potrzeba minimum 160konikow. B) :)

Sluchaj -jak uprawisz belarusem to zapominij by wjechac c-360 z 4ro metrowym siewnikiem

ja po pronarze wjechalem c-360 (fakt na piasku) to nie mozna bylo jej uprowadzic (sciagalo, grzebala sie) fakt faktem na miedzyrzedziach byla

a po za tym to Pronar czy belarus przy sianiu duzo mniej ugniata, wysoko podnosi

wiec wybor nalezy do Ciebie :)

Opublikowano

jednego nie rozumiem.

pytanie jest o siewnik 4 metrowy a wciskacie gosciowi ze lepiej 3 metrowy. gosc chyba wie co chce??

zachowujecie się jak sprzedawcy którzy mają siewnik 3 metrowy i chcą go sprzedać a klient wie ze chce 4metrowy.

imho jesli ktoś ma ciągnik o mocy 80-100KM i ziemi tyle ze oplaci mu się kupować 4 metrowy siewnik to tylko taki brac.

do tego opryskiwacz 12 metrów i zycie jest piekne, jednen przejazd, drugi przejazd i sciezki i dwa kolejne bez i znowu sciezki.

sam sie zastanawiam nad 4 metrowym i nawet gdybym mial agregat uprawowo-siewny to leciałbym wszystko agregatem najpierw a pozniej samym siewnikiem.

Opublikowano
na 4-ro metrowy zastaw upr-siew to potrzeba minimum 160konikow. B) :)

Oj chyba przesadziłeś do zestawu upr-siew biernego spokojnie wystarczy 100km.

Ja mam Amazona D8 talerzowego 4m i podpinam go pod Zetora 7211 i śmiga bez problemu jedynie nie można poszaleć na drodze bo przód nieco podrywa.

Opublikowano
jednego nie rozumiem.

pytanie jest o siewnik 4 metrowy a wciskacie gosciowi ze lepiej 3 metrowy. gosc chyba wie co chce??

zachowujecie się jak sprzedawcy którzy mają siewnik 3 metrowy i chcą go sprzedać a klient wie ze chce 4metrowy.

imho jesli ktoś ma ciągnik o mocy 80-100KM i ziemi tyle ze oplaci mu się kupować 4 metrowy siewnik to tylko taki brac.

do tego opryskiwacz 12 metrów i zycie jest piekne, jednen przejazd, drugi przejazd i sciezki i dwa kolejne bez i znowu sciezki.

sam sie zastanawiam nad 4 metrowym i nawet gdybym mial agregat uprawowo-siewny to leciałbym wszystko agregatem najpierw a pozniej samym siewnikiem.

Nikita ma racje bo wlasnie mam 12m opryskiwacz B)

PS wiec co polecacie?

Opublikowano

Polecam Nordstena, z wlasnego doswiadczenia moge stwierdzic ze jest to dobry i nie drogi siewnik.Napewno dasz za niego mniej niz za amazone.Jego plusem jest niska awaryjnosc i nie skomplikowana budowa.