Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Z tego co słyszałem jędruś niema dobrej opini. A skąd jesteś?

Opublikowano

ogólnie nie można narzekać na fricke kupiłem od nich swojego JD trochę musiałem na ładowacz poczekać bo trudności małe były ale upust mały był i na serwis nie można narzekać

Opublikowano

Jestem z okolic Gołdapi. A maszyny jakie od nich kupuje to: ciągnik, rozrzutnik, beczkowóz, agregat, kosiarka, zgrabiarka, siewnik do nawozów, przewracarka i we Fricke jak dzwoniłem to mówił mi że da mi gratis miniładowarke z Manitou. Łączna kwota na zakup maszyn to 400tyś.

Opublikowano

To co to za maszyny chyba strasznie małe wszystko jak za wszystko 400 tyś chyba że 400 tyś euro bo u mnie za sam ciągnik to ponad 400 tyś zł

Opublikowano

No wiesz Duzy nie każdemu potrzebne sa aż takie drogie maszyny, jeśli ktoś nie ma jak go wykorzystać. Swoja drogą osprzęt do takiego ciągnika też swoje kosztuje, widzę to po swojej okolicy ciągniki po 300tys pokupowane a ludzie nie maja co do nich podczepić, żeby wykorzystać ta moc. Każdy powinien policzyć sobie co mu się opłaca bo ekonomika jest tu najważniejsza.

Opublikowano

Lepiej bierz w Fricke. Jędruś lubi oszukać a poza tym u niego nie ma gwarancji i są droższe przeglądy . Wiem bo wygrałem z nim sprawę. jak od niego kupiłem fotona niby 70KM to potem wyszło że za serwis trzeba zapłacić 2800zł i jeszcze sam miałem pojechać ciągnikiem do nich.

Opublikowano

KARGO u nas kupują takie maszyny bo nie mogą się wyrobić w polu a podczepić to jest co a kogoś zatrudnić to chce 200zł dniówki i jeszcze jeździć traktorem nie umie i jak zechce to przyjdzie albo i nie bo spotka kolegę pod sklepem a samemu robić 24h to też nie ma sensu. U nas był jeden co tak robił to pożył 45 lat. Ja nikomu nie karze kupować ciągnika za 300 tyś tylko się zdziwiłem że tyle maszyn i tylko 400 tyś bo przeważnie okolice Gołdapi to dla nich ciągnik za 400 tyś to trochę mały

Opublikowano (edytowane)

koledzy opowiedzcie więcej o tym jędrusiu bo ma przyczepę pottingera faro z 2009 roku nową w dobrej cenie i nie wiem czy jej nie zadatkowac????czy lepiej trzymac sie z daleka????

Edytowane przez DanielFarmer
Opublikowano

witam kolegow :) ja u jedrusia tak czekam na ciągnik od listopada :) zamowiłem DF agrofarm , jak dzwonie to slysze tylko obiecanki to dzis to jutro ,chcialem zabrac zadatek i isc do konkurecji ale gdzies idziej jest drozej o 15 tys, i tez trzeba czekac, aa z tego co mowia to ze Jędrus te DF z angli sprowadza .pozdro

Opublikowano

@Duży1 mi nie chodzi o jeżdżenie tak sobie żeby sobie pojeździ tylko o normalną pracę na ciągniku i jak by trzebabyło to bym jeździł cały miesiąc dzień w dzień. Sam szukam teraz na wakacje roboty jako traktorzysta